"תזרקי אותה!" (?)

פינקית

New member
"תזרקי אותה!" (?)

היי לכם! מקווה שאתם מקבלים חדשים
כתבתי הודעה בפורום אפי היקרה, והמליצו לי על הפורום שלכם.. רציתי לשמוע את חוות דעתכם על הבעיה... (אני מעתיקה לפה את ההודעה) רציתי לספר לכם על חברה שלי (לא girlfriend, חברה) אני לא הבחורה הכי צנומה עלי אדמות, אבל עניין המשקל לא נוווורא הפריע לי, למעשה ענייני מראה חיצוני היו רחוקים ממני, יש לי המון תחומי עניין שונים ומשונים ומראה חיצוני הוא לא אחד מהם. הכרתי אותה לפני שנתיים בערך, והיא גרמה לי להיות מודעת לכל עניין המראה, זה היה נחמד בהתחלה, עד שהיא התחילה להעביר עלי ביקורת (לא בונה) להעיר על כך שאני צריכה לרדת במשקל ולעשות התעמלות, וזה בסדר אין שום בעיה עם זה, הבעיה היא שהמון פעמים יש לה "יציאות" פוגעות נרשמתי למכון כושר, אז כשנפגשנו היא ישר הסתכלה לעבר הירכיים שלי עיקמה את הפרצוף ולא אמרה כלום, אתמול שהיא באה אלי אז היא אמרה מה, הפסקת לעשות התעמלות? ולמשל אם לא בא לי ללכת אליה, אז היא אומרת: יהיה אוכל! איזה קל לשכנע אותך, ועוד כל מיני דברים בסגנון שרומזים על היותי דבה
גובה הביטחון העצמי שלי די מגרד את ים המלח, וזה ממש לא עוזר לי.. הבנתי שהיא הבחורה הכי שטחית ביקום, היא אובססבית בעניין המראה שלה עשתה ניתוח אף, פילינג כימי, אפילציה, הסרת שיער בלייזר you name it ואני בחיים לא צחקתי עליה, אני תמכתי בה וגרמתי לה להסתכל מעבר לבועה.. ואני חושבת על ניתוק הקשר ביננו. כי הבנתי שהחברות איתה קודחת לי בביטחון ובמצב רוח שתי בעיות:
זאת אני הרגישה מדי, או שהיא חסרת רגישות? [הבעיה העיקרית]
למען האמת, אין לי טונות של חברות.. (בלשון המעטה) וזה כואב לאבד חברה... לא יודעת, הגעתי למצב שאני לא רוצה מדובשה ולא מעוקצה מה אתם חושבים? דרך אגב - אני בת 22, (1.60 על 60 )

יקירתי....

לפי המימדים שלך אני לא מבינה למה המליצו לך לפנות לפורום הזה אבל בהחלט יש לי תשובה בשבילך... בתור בחורה שמנה (ואם יורשה לי לומר אני כפולה ממך ועוד קצת) אני יודעת שבאיזשהו שלב בחיי החלטתי שחבר שעושה לי רע הוא לא חבר. יש הבדל בין להעביר ביקורת בונה וחד פעמית ולבין לחרוש לך על השכל. אני חושבת שבלי קשר אל החברה שבהחלט המלצה שלי תתחילי להתרחק...בכלל מכל גורם שעושה לך רע...את בעצמך אומרת כמה את מלאה בתחומי עניין וכמה את עשירה בידע ואין שום סיבה שבעולם שבחורה כמוך תהיה עם ביטחון עצמי שמגרד את ים המלח. שלך, ליאור .

גלית35

New member
אני האשמה אני המלצתי לה לפני../images/Emo20.gif

הרבה זמן שקראתי את ההודעה שלה לבוא ולבקר כאן למרות משקלה הנמוך
.

רגע רגע

ניסית לדבר איתה על זה??? אם היא חברה שלך אז בטוח אתן יכולות לדבר... מעבר לזה לפעמים אנשים שאכפת להם מאיתנו עושים ואומרים כל מיני דברים שלדעתם ואני מדגישה לדעתם יעזרו לנו בבעיות שלנו... לא תמיד זה עוזר ובמקרים מסויימים אף פוגע...אולי דווקא היא מתכוונת לעזור לך ולעשות לך טוב מתוך אכפתיות תמימה וזה הBEST שהיא יכולה לדעתה לעשות

פינקית

New member
לא ניסיתי לדבר איתה על זה

כי אני מתארת לעצמי שהיא תגיד שהיא רק רוצה לטובתי................. אבל תראי, בתור חברה טובה שלי שהיו לה חלומות שנגור דלת מול דלת והילדים שיהיו לנו יהיו חברים.. אני מצפה ממנה לקצת יותר רגישות.. זה כאילו שהיא חושבת שאין לי רגשות והיא יכולה לצחוק על העניין. דיברתי על זה עם חברה אחרת שלי שמכירה אותה, והיא אומרת שזה ממש מגעיל.. אבל כמו שכתבתי מקודם, אני רגישה מדי או שאני צריכה לקחת את זה בצחוק?

אמממ

א. היותך דבה ? בכנות, את לא נשמעת לי אפילו מלאה (אני בעבר הייתי במשקל וגובה דומים ולא נראיתי דבה, אפילו לא נראיתי קרובה לדבה ! ואני עוד בעלת מבנה גוף קטן, ככה שכל קילו עודף נראה עליי ונראה עליי טוב...) ב. תנסי לדבר איתה בכנות. היא באמת נשמעת לי אובססיבית מדי וזה נראה לי לא בריא גם בשבילה... היא נשמעת לי מאוד שיטחית ואובססיבית.. אני לא הייתי רוצה חברה כזו, אבל - היא חברה שלך וחבל לאבד חברה לפני שבאמת מנסים - אז תנסי - תדברי איתה, תסבירי לה ואם כבר גרמת לה להצליח להסתכל "מעבר לבועה" אולי גם פה תצליחי ותגרמי לה לבין שיש דברים מעבר למראה חיצוני... כי בסכ"ה אני מאמינה שזה לא כל הקשר ביניכם ושיש גם דברים יפים בחברות הזו שחבל לאבד אותם...

לי נראה שהבעיה היא לא אצלך...

אלא אצל חברתך. כפי שאמרת - את היא זו שיש לה תחומי עניין מגוונים ורבים - והיא זו שעסוקה (כנראה) כל הזמן בשפיטת עצמה על פי המראה - ולראיה: את עצמך אומרת שהיא אובססיבית... אז למה שהבעיה שלה תושלך עליך?? מאיך שאת נשמעת - אפילו מההודעה הקצרצרה - את בחורה על רמה ועם ראש טוב שחושב בכיוונים הנכונים, ואין שום סיבה שתחושי חוסר ביטחון. להיפך. את יכולה אפילו לבוא לדבר עם החברה ממקום של - "תשמעי. ברור לי שהמראה החיצוני חשוב לך ביותר. אוקיי. זבש"ך. לי טוב עם איך שאני נראית (בהנחה שזה נכון) ואני מבקשת שתפסיקי להעיר לי בנושא. אם לא טוב לך - הדלת שם"...

נראה לי שחברתך לקחה את העניין קצת

בהגזמה. מזכיר לי את הסרט "קלולס" , בו מס' בנות ניסו בכוח לשנות בחורה כדי שהיא תראה בידיוק כמוהם או כפי שנראה לדעתם "יפה". ובסופו של דבר התברר שהבנות "המקובלות והיפות" השקיעו כל כך הרבה במראה כי לא היה להם תחום אחר בחיים שהם הצליחו בו. קחי את חברתך לשיחה קטנה ותגידי לה בידיוק מה את חושבת , אל תתביישי ! במידה ואתן חברות באמת טובות שום דבר לא צריך לעצור בעדך. אני בטוחה שהיא תחזור למציאות לאחר השיחה... בהצלחה,

למעלה