רמזורים מסוכנים האם יש ???תזמון רמזורים.
נושא שלדעתי יש צורך להעלותו בפורום מאחר ותזמון רמזורים הוא אלמנט בעל גורם השפעה מאוד מכריע על זרימת תנועה ומכאן המשמעויות כלפי תחבורה ציבורית, אוטובוסים, זמני הגעה, עמידה בזמנים וכד.....
רמזורים מסוכנים האם יש ???תזמון רמזורים.
נושא שלדעתי יש צורך להעלותו בפורום מאחר ותזמון רמזורים הוא אלמנט בעל גורם השפעה מאוד מכריע על זרימת תנועה ומכאן המשמעויות כלפי תחבורה ציבורית, אוטובוסים, זמני הגעה, עמידה בזמנים וכד.....
זאת בעיה חינוכית בעיקררמזורים מסוכנים האם יש ???
ב"ה ברחוב אורלוב שממול התח"מ של פ"ת יש שני נתיבים מופרדים. כשאת/ה בא/ה מכיון תח"מ הרמזור הראשון בסדר. השני- סכנת חי'ים ולמה ? כי גם האלה שפונים (שזה אוטובוסים בין השאר) וגם ההולכי רגל הולכים על אותו כביש ביחד. סיפור שקרה באותו מקום : כשהיתי קטן היתי הוך עם אמא שלי לקנות. באחת החניות עבד ירקן בשם משה שמאוד אהב אותי. לאחר כמה זמן ראיתי מודעת אבל על אתותו ירקן. ואז אמא שלי הסבירה לי מה קרה לו בדיוק. אוטובוס שפנה במקום הזה פגע בו כשהוא חצה את הכביש.
יש אפשרות לפתור את הבעי'יה.זאת בעיה חינוכית בעיקר
דווקא תכנון הרמזורים בארץ מתאפיין בשמרנות, יחסית לרוב המדינות האחרות, והדוגמא שהעלית (כולל האפשרות לפנות ימינה בצהוב מהבהב בזמן שלהולכי רגל וגם רכבים יש ירוק בכביש הראשי) היא המצב היחיד בו מאפשרים שיקול דעת אנושי. ברוב העולם, אין גם הפרדה בין רמזור לפניות שמאלה והרמזור לנסיעה ישר, אבל בו זמנית, לתנועה שממול יש גם רמזור ירוק. שיטה זו מיושמת בצמתים בהן התנועה שמאלה יחסית דלילה ולא מצדיקה שלב נוסף במחזור. הרכב שפונה שמאלה צריך להתקדם מעט לתוך הצומת ולחכות שתווצר רווח סביר בתנועה שבאה ממול, ואז הוא פונה. למרות שיש יתרונות בשיטה (היא חוסכת זמן רב במחזור), אפשרות זו אינה קיימת בארץ (מטעמים מובנים?). שתי הדוגמאות (זו שהעלית וזו שהעליתי מחו"ל) ישימות מכיוון שבמקרים אלה יש לנהג ראות טובה, וממילא נהג סביר מאט את הנסיעה משמעותית כדי לבצע פניות בצומת. נראה לי שהבעייתיות הארץ נובעת מחוסר סבלנות, ואולי בעיקר חוסר תשומת לב וחולמנות של הנהג הישראלי המצוי. צריך לחנך את הנהג בלי הרף, לא לסנדל עוד יותר את מערכת הרמזורים הישראלית, האיטית גם כך.
המפה המורחבת עם שני מקומותיש אפשרות לפתור את הבעי'יה.
ב"ה מה שעושים הוא פשוט. הפונים ו/או ההולכי רגל צריכים לחכות קצת זמן. ואת אותו מקרה יש גם בצומות של רחוב אורלוב כאשר ממשכים לכיון סניף הדואר. ואני מנחשש שיש לכם שאלה למה אני מכיר את האזור ? כי אני גר ברחוב פוגל והוא מאוד קרוב לתח"מ
אני חושב שאתה מתכוון ל"שלב מוגן"יש אפשרות לפתור את הבעי'יה.
ב"ה מה שעושים הוא פשוט. הפונים ו/או ההולכי רגל צריכים לחכות קצת זמן. ואת אותו מקרה יש גם בצומות של רחוב אורלוב כאשר ממשכים לכיון סניף הדואר. ואני מנחשש שיש לכם שאלה למה אני מכיר את האזור ? כי אני גר ברחוב פוגל והוא מאוד קרוב לתח"מ
יש גם מקרים שלא מאפשרים חצייהיש אפשרות לפתור את הבעי'יה.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.