תזונת האם המניקה

../images/Emo80.gif השמנתי בהריון

במהלך הריוני השמנתי היום אני אמא מניקה גאה עם משקל עודף כיצד אוכל לרדת במשקל בלי לפגוע ביקירתי
 

ofergali

New member
האם חלב אם מזין ובריא גם אם האם לא

אוכלת בצורה טובה? והאם יש לכן תפריטים על מנת לשבח את החלב?
 
אני 3 חודשים אחרי לידה

ועם משקל עודף די רציני, השמנתי המון מאז הלידה, התקפי רעב שלא יאומנו, בשבוע הבא קבעתי תור לדיאטנית, היא תשלב לי דיאטה גם להנקה, ממליצה לך להיכנס לפורום *הרזיה לאחר לידה, כאן בתפוז. בהצלחה
 

תּמר

New member
אם לא מדובר בתת תזונה קיצוני

חלב אם מכיל את כל המרכיבים הרצויים. נזק מתזונה לא טובה, אם בכלל, ייגרם לאם לפני שהתינוק יינזק. כדאי לדעת, שמחסור ב-B12 פוגע בתינוק יונק ג"כ, ולכן חשוב לדאוג לרמה טובה של הויטמין הזה בדם.
 

תּמר

New member
צריך לקחת רק אם יש חוסר

אם לא, מספיק להקפיד לא להחסיר מזונות שמכילים B12: ביצים, חלב (נראה לי), בשר, דגים ועוף.
 

ענתש

New member
לא. B12 מצוי אך ורק בבשר.

אין B12 בביצים וחלב. יש בבשר עוף (מעט) ובבשר אדום (הרבה מאד). מי שאוכלת בשר אדום - להקפיד על צריכה רגילה עבורכן, זה מספיק בדרך כלל כי אצל אדם נורמאלי בלי בעיות ספיגה יש מאגן B12 שמספיק לכ-3 שנים של רעב. מי שלא - צריכה לעשות בדיקת דם ולוודא מה הרמה של הויטמין ולקחת תוספת אם יש צורך. (לצערי אני מומחית... הולכת ללדת עם B12 ברמה של 70 כשהמינימום שבמינימום צריך להיות 156 לרוב האנשים יש סביב 200 ומעלה).
 

ענתש

New member
בסדר, מתה ללדת... לא עשיתי עוד

בדיקה, אני כבר אעשה אחרי הלידה (גם לי וגם לו). אני בינתיים ממשיכה עם הכדורי ברזל והזריקות.
 

cybele

New member
סליחה- אבל זו טעות, בביצים ובמוצרי

יש ויטמין B12 אני צמחונית למעלה מ- 12 שנה אוכלת מוצרי חלב, ביצים וכל מה שצומח (לא נושם) רמות הB12- אצלי מצויינות. בהצלחה בלידה בכל מקרה!
 

ענתש

New member
לי אמרו שאין :-O אולי התכוונו

שאין מספיק עבורי ? (גם אני לא אוכלת בשר אדום, כן אוכלת מוצרי חלב וביצים וגם עוף... לא מספיק לי בדרך כלל ובעיקר לא בהריון. אבל כנראה שיש לי בעית ספיגה...)
 

תּמר

New member
קראתי ב"באופן"(זה מה שגוגל הביא../images/Emo13.gif)

שבביצים יש, אבל הבישול הורס, ולכן צריך לאכול מבושל למחצה. (אידיאלי להריון, נכון?) בחלב יש מעט וכנראה כך גם בדגים. בעוף - יש בעיקר באיברים הפנימיים (כבד וכדומה)
 

ענתש

New member
../images/Emo5.gif יודעת אני אוכלת כבר שבועיים

בציתנות רבה ממרח כבד עוף שחמותי עושה לי. זו הצורה היחידה שאני יכולה לסבול את זה... פיכס. אני פשוט לא אוהבת בשר. עוף אני אוכלת רק כשהוא עשוי נורא נורא טעים ובטח שלא איברים פנימיים. אוף, יאללה, ללדת כבר.
 

תּמר

New member
גם שם עלתה התהיה הזאת

אני מניחה שמדובר במבנה שונה של החלבון. למה חלבון ביצה מתקשה בבישול ומשנה לגמרי את צורתו - ובשר משתנה, אבל באופן הרבה פחות משמעותי?
 
זה ענין של ריכוז חלבונים לפי דעתי

ועוד חומרים - הרי ביצה מכילה את הכל כולל הכל להתפתחות אפרוח - תחשבי איזה מאגרים יש שם.
 

פלגיה

New member
מה פתאו מאתים ומעלה?

הערכים שאמרו לי הם בין 150 ל- 180 (לנשים. אצל גברים זה יותר)
 
למעלה