תזונה טבעונית ללא סויה

smady by

New member
הורס מהבחינה של הופך אותן למושיות כאלה

לא?
ועל איזה עוד קטניות היית ממליצה?
 

noa555555

New member
בקטניות מסויימות "כבדות" ההשריה היא מאסט

כדי לשחרר אנזים מסוים שלא מתעכל טוב אצלנו או משהו.

בקטניות אחרות אפשר להשרות או לא. לדעתי יותר קל ויותר מזין אפילו להנביט ולא רק להשרות.

המלצות שאני אוהבת:

עדשים אדומות (לא צריך להשרות )
עדשים ירוקות (כן להשרות כמה שיותר, מינימום לדעתי שעה שעתיים השריה, עם החלפות מים)
מאש זו קטניה מדהימה בעיני. אני משרה עד כדי הנבטה (ולא , ההשריה לא הופכת שום דבר למושי , ממש לא.. )
אזוקי
קינואה - לא בכמויות מסחריות, אבל קצת , זה בריא .
ואחרי שתלמדי לעכל אותן טוב.. תעברי לפצצות הקצת יותר
פול ירוק (אפשר יבש ולהשרות ממש הרבה, לפחות יממה עם הרבה החלפת מים , ואז לבשל ממש ממושך , ולהגיש עם שמן זית ומלח. בריא אם אין אלרגיה בעדה שלך)
שעועיות למיניהן - השריה ממושכת כמה שיותר רצויה. לא לשכוח החלפות מים, זה כל הענין, להפטר מה "גזים" שזה משחרר על ידי ההחלפות האלה.
אפונה יבשה זה נהדר ומזין
מנסה להזכר מה עוד יש לי בקופסה במקרר.
אפשר גם להשרות חומוס ממושכות ולבשל ממושכות , זה טעים .
תעברי על מחלקת הקטניות בסופר ותשלפי מה שנראה לך כיפי ומזמין. פשוט ככה.
כמובן שגם צריכת סויה, אם תגלי שאת לא אלרגית לסויה עצמה, או אדממה אפילו - עדיף - תכסה לך חלק מצריכת הקטניות הכיפית הדרושה. זה נורא כיף להתעסק עם האדממה הזה, אני אוהבת


יש גם אפשרות לקנות קטניות בצורות אחרות, קפואות וכד. תבחרי פשוט לפי העין מה שנראה לך שתאהבי . תתבלי בצורה כיפית ומושכת, עם שמן שומשום מכבישה קרה, רוטב צ'ילי אולי. . .וכד. כל מה שאת אוהבת לפי טעמך והרגליך. כיף לשחק עם זה ולגלות טעמים.

כדאי גם לצרוך הרבה טחינה , קל להכין לבד, או אפילו למרוח טחינה גולמית עם תוספות על לחם כמו שהסברתי. הרבה שומשום בתזונה זה טוב.
 

smady by

New member
אני צורכת כמויות מסחריות של טחינה

(טחינה מלאה גולמית של אחוה/אדמה)
זה בערך הממרח היחיד שאני אוכלת!

תודה רבה על הפירוט, אני אנסה את כל השיטות ובתקווה משהו יעבוד :)
 

noa555555

New member
יעבוד גם יעבוד

ולומדים את העסק תוך ניסוי ותעיה וטעיה ותהיה.
קרה לי גם שזרקתי כוס שעועית מנומרת שפשוט סירבה לנבוט והתחילה להסריח. גם זה קורה. זורקים ומנסים שוב קטניה אחרת אין שום בעיה.

ולגבי הכמויות המסחריות של הטחינה, מכיוון שציינת עודף משקל, אז עכשיו לצד השני אני אומרת שכדאי לעשות בקרה על הכמות , לא צריך יותר משתי כפות טחינה גולמית ביום, זה מכסה אותך מבחינת שומנים
ואם את מוסיפה אבוקדו בארוחות אחרות, או זרעים, או אגוזים ושקדים, אז שימי לב לאזן את זה. אמנם בריא, אבל עדין לא צריך להגזים בכמויות של שום דבר. זהירות .

המון בהצלחה, ספרי איך הולך.
 

smady by

New member
איפה ציינתי עודף משקל?

נראה לי התבלבלת עם פותחת השרשור השני

כתבתי שאני רעבה כל היום (וזה נכון) אבל אני עדיין רזה נונ-דה-לס

אני כבר שנה ומשהו אוכל המון המון שומנים בריאים ולא היתה לי בעיה במשקל. להיפך - רזיתי 5 קילו. נראה לי ככל שאני צורכת יותר שומנים בריאים (אבוקדו, שמן זית, טחינה) אני רק מרגישה יותר טוב
 

noa555555

New member
נכון, צודקת, אכן התבלבלתי עם פותחת שרשור אחר


אז עוד יותר טוב.
בכל מקרה קחי בחשבון, - כמויות שפויות מכל דבר. אני מאמינה שגם אם מדובר בדבר הכי טוב ובריא בעולם, כשהכמויות מוגזמות, זה עושה נזק. אז ככה בכיף. ...
 

noa555555

New member
מציעה לך בכל לב להנביט

מעבר להשרייה הרגילה. זה יקל עליך את העיכול פלאים.

מאש ועדשים שחורות וגם ירוקות - ממש קל להנביט. הניצן יוצא תוך יום אחד ואז עוד יום יומיים בבד תלוי מורטב מדי פעם זה כל מה שצריך. גם אני רגישה בבטן , ואחרי הנבטה של הנ"ל אני אוכלת אותם חי אפילו בלי בישול ובלי כאבי בטן .
וזה נכון לקטניות נוספות , אני אוהבת להנביט קטניות קטנות.
איך את עם קינואה? גם קינואה, למרות מהירות הבישול שלה - כדאי להשרות ממושכות יותר ממה שנדמה, לפחות עד שרואים את הניצן הקטן נובט.
לגבי סויה - גם חלב סויה קנוי הוא צורה מעובדת.
נסי לאכול אדממה - פולי סויה שקונים בהקפאה ומבשלים קלות - ולראות מה קורה, ככה תוכלי לדעת אם הרגישות היא לסויה או לצורות העיבוד שלה. כי יש מצב.

העצה לפנות לגלעדא היא מצויינת . כדאי גם לבדוק אם התנור עובד תקין, כי לפי המתכון גם לי קשה להבין למה העוגה לא התייבשה יותר. יש לי תחושה שאם העוגה שתיארת היתה שלוש שעות בתנור משהו לא תקין בו. היה אמור לשרוף אותה מזמן. מענין לנסות אותה בתנור אחר.
את מכסה אותה באפייה? אל תכסי
באיזה מקום בתנור את שמה? ככל שזה יותר למעלה בתנור, זה נאפה יותר מהר. תכונה של חום היא לעלות למעלה.
תשתמשי בטורבו, זה מייבש יותר.
 

smady by

New member
לגברי התנור

עשיתי אותה בטוסטר אובן קטן - שבו עשיתי את אותה גרסא באותו מתכון רק עם ביצים במקום הרסק תפוחים... אכן תעלומה


על איזה בד שמים את הקטנייה? מה התהליך המדויק של ההנבטה? (אני לא רוצה לדפוק את זה)
בדיוק באתי להכין קינואה - כמה זמן מראש את ממליצה להשרות/להנביט?
 

noa555555

New member
לגבי ההנבטה

את הקינואה את יכולה רק להשרות קצת , עד שתראי את הלבן שלה יוצא, חוטים כאלה. . זה לא הכרחי, אפשר להכין אותה גם ככה, אבל היא תהיה יותר מזינה אם תשרי אותה קצת ,שעה שעתיים. היא תתבשל מהר בלאו הכי .
לגבי ההנבטה של מאש ועדשים ירוקות ושחורות :
השריה - נגיד שעתיים שלוש
אבל הנבטה שזה עדיף לדעתי:
אני משרה יום שלם או יום וחצי בכלי פלסטיק פשוט על השיש במטבח, ומחליפה מים כמה פעמים
עד שאני רואה את הקטניה נפתחת ומתחיל להציץ הנבט הקטן. עכשיו זה נקרא נבטוט,
ואז, כשהנבטוט יצא ברוב הקטניות לפחות, אני לוקחת בד שיש לי (לי יש חיתול בד של תינוקות, אבל אפשר להשתמש בבד שמכינים גבינה, ולדעתי אפילו בבד של חולצה ישנה נקיה שהוא מספיק גדול לצורך הענין ). יש גם לקנות שקיות מיוחדות להנבטה בחנויות טבע כמו ניצת הדובדבן ועדן טבע מרקט, ויש לקנות מנבטת פלסטיק לכמה סוגים ביחד - אם את עושה את זה הרבה . אני מסתפקת בשלב זה בבד החיתול. אולי אפשר גם בכמה שכבות של בד גזה פשוט.

קושרת הכל כמו שקית, מרטיבה כמה פעמים ביום, ושמה במקום חשוך (לא לצחוק עלי, אצלי זה קשור מעל אמבטיה לא כל כך פעילה, על הברז, ואני מרטיבה כשאני נזכרת , כמה פעמים ביום. ) . החושך והרטיבות הקלה שמסתננת החוצה מדמים את מצב הנבט באדמה והוא מתחיל לצמוח לו בעונג ובשמחה.
מדי פעם אני מציצה לראות ולהריח כמובן. השטיפה תוציא את הריח אם נוצר, זה חלק מתהליך ההנבטה.
הנבטוטים מתפתחים, מפה משלב זה, תוכלי להחליט מתי להכניס את זה למקרר, כשאת מכניסה למקרר אז לקופסה כמו שמוכרים אותם בסופר בתור "נבטי קטניות" במקררים - פלסטיק שקוף עם חורים למעלה (אם אין לך תחוררי קופסה שיש לך),
וזהו, יש לך ערמת נבטוטים נפלאה
מכוס קטניות או שתי כוסות יוצאת לך כמות נפלאה לשבוע לפחות ויותר - של נבטוטים כאלה. בגרושים. תוכלי לאכול את זה חי או לבשל . ללעוס טוב, ואת תראי שזה ממש כיף לשלב את זה בסלט, בבישול, בכריך, מה שלא יהיה.

מאש ועדשים ירוקות ושחורות הם הקטניות הקלות ביותר להנבטה, כמעט שאין כשלונות אם שוטפים אותם מספיק פעמים בצורתם המסוננת בבד ובחושך
שעועיות וחומוס לוקחים יותר זמן, כמה ימים , והם הרבה יותר ממלכדים ולפעמים מתקלקלים אז יותר קשה. צריך טכניקות. עוד לא הנבטתי שעועיות אחרות לטעמי, אבל אני עובדת על זה..
 
תודה וכמה שאלות

חובה קופסה עם חורים? אכסנתי בקופסת lock lock
קופסה עם תחתית מחוררת גם טובה
או שחייבים אויר?

כמה זמן בד"כ הם מחזיקים?

הנבטת סויה? היא קשה להנבטה כמו חומוס ושעועית?

תודה.
 

noa555555

New member
מרגיש לי שהם צריכים קצת אוויר

גם במקרר...הם ממשיכים בתהליך עם קצת נוזלים מתוכם ויש קצת לחות על המכסה..אחרת אולי יתעפשו? ממליצה לקחת קצת מהם ולנסות ככה וככה. לי הם מחזיקים שבועיים במקרר. מדי פעם אני מנגבת את המכסה מבפנים וזהו. לא ניסיתי עדיין סויה. רציתי אבל לא השגתי פולים יבשים עדיין...
 
למעלה