תותים עם קצפת קסיס

תותים עם קצפת קסיס../images/Emo210.gif

תותים עם קצפת קסיס- ד ר ו מ י ת 1 שוטפים וחוצים קילו תותים טריים ויפים. מערבבים בקערה עם 2-3 כפות סוכר וכף ליקר קסיס. משהים כשעה מחוץ למקרר. מקציפים שמנת מתוקה עמידה עם כף פודינג לבישול בטעם תות, כף וחצי סוכר וכף ליקר קסיס. מגישים בקעריות יפות את התות ומעליו תלולית קצפת. מקשטים בעלה נענע. קינוח טעים בשתי דקות עבודה....
 
עוגיות פקאן סיני../images/Emo140.gif

עוגיות פקאן סיני- ד ר ו מ י ת 1 לבצק: חצי כוס אבקת סוכר 1 חמאה(או מחמאה) 2 כוסות קמח 2 שקיות סוכר וניל 100 גרם פקאן סיני גרוס גס מעבדים לבצק, מקררים כחצי שעה במקרר, מעצבים עיגולים קטנים ואופים רק עד להשחמה קלה. מקררים וזורים אבקת סוכר. הערות: העוגיות רכות בשעה שמוציאים מהתנור ומתקשות כשמתקררות. לא לאפות יתר על המידה. אפשר לאפות את העוגיות עם פקאן רגיל, העוגיות תהינה יותר בהירות ומאד מאד טעימות.
 
פאי תפוחים של אמירה../images/Emo91.gif

המלצה חוזרת לפאי התפוחים הנהדר של אמירה הגדולה שרץ פה בעבר ללא סוף ובצדק. אפיתי לשבת ושוב ליקקו אצבעות.... מתכון: פאי תפוחים אמירה רכיבים: לבצק 2 כוסות קמח רגיל 1 כפית אבקת אפיה 4 כפות סוכר 150 גר' חמאה קרה קרה חתוכה לקוביות קורט מלח 4-6 כפות מי קרח למלית 5 תפוחי גרני סמית קלופים ופרוסים לפרוסות דקות 1 כף מיץ לימון 3/4 כוס סוכר 1 כף קמח 1 כפית קינמון טחון 25 גר' חמאה בקוביות קטנות 1/2 כוס פירורי ביסקויט לציפוי 25 גר' חמאה מומסת אופן הכנה: לבצק במעבד מזון לעבד קמח +אבקת אפיה+מלח+סוכר. להוסיף החמאה ולעבד מספר שניות. להוסיף כף כף את מי הקרח עד שמתחיל להתגבש בצק. ככל שמעבדים פחות הבצק יותר מוצלח. מחלקים הבצק ל- משטחים לדיסקה עגולה ועבה, עוטפים כל אחד בנילון נצמד ומניחים במקרר לפחות לשעה(כשחם..אפילו יותר) למלית בקערה גדולה מערבבים היטב את כל המצרכים..חוץ..מפירורי הביסקויטים וקוביות החמאה. משמנין בחמאה את תבנית הפאי. מחממים תנור ל-180 מעלות. מוציאים חלק אחד של הבצק מהמקרר, מרדדים..הכי טוב בין 2 יריעות נילון נצמד, לעיגול גדול במעט מקוטר התבנית. מניחים הבצק בתבנית, מצמידים ומסירים עודפים מהשוליים. מפזרים על הבצק את פירורי הביסקויט. מעליהם בערימה את התפוחים.ומפזרים את קוביות החמאה. מרדדים את החלק השני של הבצק באותו אופן. יוצרים חורים עם חותכן קטן, או פקק של בקבוק, בבצק.ושומרים את הצורה. מניחים את הבצק בזהירות על התפוחים ומצמידים היטב את שולי התבנית. מורחים את הבצק בחמאה המומסת, מדביקים עליו לקישוט את הצורות שהוצאנו ומורחים גם אותן בחמאה. מכניסים לתנור ואופים כ-45 דקות עד שהפאי מזהיב. רצוי לא לחתוך כשחם...להגיש פושר או קר עם כדור גלידת וניל...שילוב קטלני... בתאבון אמירה
 

uzi55

New member
../images/Emo52.gif משהו לא ברור לי במתכון.

כתוב כך: "מחלקים הבצק ל-????? משטחים לדיסקה עגולה ועבה, עוטפים כל אחד בנילון נצמד ומניחים במקרר לפחות לשעה(כשחם..אפילו יותר)". למה הכוונה "מחלקים הבצק ל-..... לא חסר כאן מספר החלקים שמחלקים את הבצק? אשמח לקבל תשובה, כי העוגה נראית סוף הדרך ואשמח לנסות אותה. אמא לארבעה.
 
uzi55 את צודקת והנה הסבר

החלק הזה במתכון(והעתקתי אותו במדויק מהפורום) לוקה בחסר. את הבצק יש לחלק לשני חלקים, שני שליש ושליש. שמים כל חלק בנפרד בניילון ומשטחים לצורת דיסקית ומקררים. את הפעולה הזאת אני תמיד עושה עם בצק פריך לפאי והמטרה היא להקל על הרידוד. לאחר הקרור אני שמה את דיסקית הבצק (במקרה שלנו יש שתי דיסקיות- אחת קטנה ואחת גדולה) בין שני נירות אפיה ומרדדת. החלק הגדול מיועד לקלתית והחלק הקטן לרצועות שמכסות את הפאי. מקווה שהובנתי...
 
לדרומית

הי, פאי התפוחים נראה מעולה !אבל לא הבנתי את ההסבר שלך לחלק העליון זה נראה שונה בתמונה מאשר בהסבר
 
לאור 6

אני חתכתי את החלק העליון במכשיר שנקרא מטריצה שתפקידו לחתוך בצורה יפה ובשתי וערב את הבצק ולכן זה נראה שונה מההסבר. את יכולה לחתוך לפי ההסבר ויצא מצוין.
 

uzi55

New member
דרומית1 - עכשיו הכל מובן. המון תודה

המתכון ינוסה בקרוב. אמא לארבעה.
 
והיה גם מוקפץ סיני

מופץ סיני - ד ר ו מ י ת 1 חותכים חזה עוף לרצועות, משרים עם חלבון ביצה, כף קורלנפלור, מעט יין לבן וכף סויה. חותכים לצורה רצויה גזר, גבעולים פנימיים רעננים של סלרי, בצל ירוק ופלפלים אדומים. מחממים על להבה גבוהה שמן בווק. מקפיצים את העוף ומוציאים. שמים בווק את הירקות (מוסיפים שמן אם יש צורך) ומקפיצים. מתבלים בסויה, מעט שמן שומשום, מעט מלח ופלפל שחור. מגרדים פנימה מעט שורש ג'ינג'ר. מחזירים את העוף ומקפיצים יחד. מוסיפים חופן נבטים ומערבבים. בשלב זה התבשיל מוכן אבל אפשר להוסיף אם רוצים מעט רוטב צ'ילי או רוטב צדפות שמאד מאד משדרג, לערבב ולהגיש עם אורז לבן.
 
מרק ירקות עם כדורי בשר../images/Emo3.gif

מרק ירקות עם כדורי בשר- ד ר ו מ ית 1 חותכים או מגרדים גס במעבד מזון 3 גזרים, 4 קולורבי, בצל בינוני ושורש סלרי קלופים כמובן. מטגנים בסיר גדול בשמן קנולה. מוסיפים מים רותחים ו3-4 כפות אורז. מתבלים במלח, פלפל שחור ואבקת מרק עוף. מבשלים כחצי שעה. בינתיים לשים היטב כ400 גר' בשר בקר טחון עם שתי ביצים, מעט מלח ופלפל שחור וקמח רק עד ש"תופס". העיסה צריכה להיות נוחה ליצירת כדורי בשר אבל לא להוסיף יותר מדי קמח כדי שהכדורים יהיו רכים וטעימים בסוף הבישול. זורקים למרק כדורי בשר קטנים ומבשלים עוד חצי שעה. לקראת סוף הבישול מוסיפים למרק חופן עלי סלרי קצוצים. טורפים ביצה בקערית ומוסיפים פנימה מצקת גדולה של מרק רותח. בוחשים היטב ושופכים תוך ערבוב לתוך המרק. מבשלים עוד כעשר דקות והמרק מוכן. טעיםםםם.....
 
למעלה