תורי להישבר...ארוך...

תורי להישבר...ארוך...

בעלי משגע אותי!!!!!!!! נקדים ונאמר שהוא מדהים עם הילדים - מעורב, פעיל, מת עליהם והם עליו. קם בלילות, מקלח איתי ביחד, מאכיל - ממש פיקס. כנראה שיש לי צרות טובות... הבנים בני שנה ו-3, הולכים לישון סביב 7 בערב עם טקס שינה מסודר, נרדמים לבד יפה, מקסימום חיבוק אחרון וזהו. הם קמים קצת בלילה, בעיקר בשביל חיבוק, לפעמים אפילו את זה לא צריך, רק מחזירים אותם לשכב ומכסים כי הם בוכים מתוך שינה, כנראה חלום רע או שקצת קר ואנחנו מחממים יותר. כאלה קטנות... בבוקר הם קמים סביב 5 - מקבלים בקבוק וחוזרים למיטה. לפעמים ישנים עוד שעה פלוס מינוס, לפעמים נשארים לקשקש אחד עם השני. החוק הוא שלא מוציאים לפני 6 בבוקר מהמיטה. בעלי החליט שאם נאחר להם את שעת ההשכבה הם יקומו יותר מאוחר. מיותר לציין שאני נגד - גם ככה אנחנו הרבה פעמים מושכים אותם עד 6 וחצי-7 ורק אז נותנים ארוחת ערב ומקלחים, כשהם מעוכים ועייפים. אני לא רוצה לגמור כה את היום איתם, כשהם עצבניים וקווצ'יים. בעיקר כשאני מזהה סימני עייפות לפני שהם מגיעים לקצה, כבר סביב השעה 6 לפעמים ואין לי בעייה להשכיב אותם גם לפני 7, כי הם באמת עייפים. בימים שאני מתעקשת להשכיב מוקדם כדי שלא נגיע לקונצרטים מבאסים הוא מתעצבן שאני מקדימה מדי, ואז אני מוכיחה לו שהילדים שמים ראש ונרדמים. זה לא שאנחנו מחכים שיתעייפו במיטה - הם באמת רוצים לישון. מה אני אגיד לכם - כמו לדבר ללמפה... יש לנו ויכוח על הנושא הזה כבר הרבה זמן, רק שלאחרונה הוא מתחיל להתעקש יותר. אני מסבירה לו שילדים לא מתכנתים, בעיקר לא בגילים כאלה והוא בשלו. אפילו התייעצתי עם מיכל שלנו, כאן מהפורום, זה לא שיכנע אותו. הוא קרא ספר "לישון כמו תינוק" ששם יש מחקרים של חוקרי שינה אצל ילדים והם כן מלמדים איך אפשר להזיז את שעת ההשכבה של הילד לאט לאט בחצאי שעות. אמרתי לו שאני מבינה שזה אפשרי ושאין לי ויכוח על זה רק שאני נגד לפתוח חזית כזאת מול הילדים, מה גם שהם לאט לאט כן מאחרים את שעת ההשכבה שלהם. פעם הם היו הולכים לישון ב6-6 וחצי היום זה כבר 6 וחצי-7. בגלל שבספר זה חוקרים מוסמכים - אז הוא בעד זה, לטענתו יועצות שינה זה לא בהכרח נשות מקצוע עם דיסיפלינה, אז אין טעם להקשיב לעצות (סליחה מיכל זה לא אישי, אני דווקא בעדך :) וברור שלא משנה כמה יותר מאוחר הם הולכים לישון - 5 בבוקר כמו שעון הם קמים. לפעמים קצת אחרי, לפעמים קצת לפני אבל אין תזוזות קיצוניות. אוף! אין לי כוח לריב איתו על העניין הזה. אני תמיד חותכת שם, שמה וטו כי אני באמת חושבת שאני מרגישה את הילדים יותר טוב ממנו. המנטרה שלו היא שהם צריכים להתחיל להתאים את עצמם אלינו ואני חושבת שזה מוקדם מדי ומיותר כרגע. תכלס' - אם הם קמים פה ושם גם ב1 בלילה גם אם זה רק לדקה - מה זה יעזור לי שהם קמים ב-6 בבוקר ולא ב-5...? אתמול הוא בא הביתה לקראת 6, הילדים כבר היו עייפים ונתתי להם ארוחת ערב, אז הוא התעצבן שהקדמתי להם את הלו"ז, שזה מוקדם מדי (וואו, אז הם אכלו ב-6 ולא ב-6 וחצי מי ישמע) אמרתי לו "הרגע הגעת! אין לך מושג מה עבר על הילדים, בגלל שהיה קר הם לא יצאו לגינה של הגן והיו כל היום בפנים אז הם עצבניים ועייפים, אז כן - הם אוכלים קצת יותר מוקדם ונקלח אותם ב-7" מתח, עצבים...כל כך מבאס, כי אנחנו באמת צוות טוב ביחד... בנימה אוהבת כלפיו - נראה לי שהוא מתבאס שאין לו זמן איתם והוא עוטף את זה בכל מיני תירוצי שליטה ואגו. יכול להיות? שהוא פשוט עצוב שהם הולכים לישון שעה אחרי שהוא בא? זהו. תודה למי שהגיעה...

איימי35

New member
ב-30 למרס עוברים לשעון קיץ

אאל"ט. זה עוד חודשיים וחצי. אם אתם יכולים למשוך עד אז, אז בגלל המעבר שעת ההשכבה שלהם תהפך ל-8 בערב, ושעת ההשכמה ל-6 . זה התכנון שלנו, גם אצלנו יש שעות שינה דומות.

במבית5

New member
אני איתך!

אין לי מושג אם בעלך ישתכנע בסופו של דבר כנראה שלא והוא איתן בדעתו וזו זכותו מנסיוני ומנסיון של עוד הורים איחור שעת ההשכבה לא בהכרח משפיעה על שעת היקיצה יש תינוקות שיתעורר ב-5 לא משנה מה ויותר מזה, תאמרי לו, שדווקא ילד שהולך לישון כשהוא עייף **מדי** הוא דווקא יתעורר מוקדם יותר למה? ככה זה אצל ילדים, בניגוד גמור למבוגרים. דווקא ילדים שרגילים להתעורר מוקדם מאוד גם זקוקים לשעת השכבה מוקדמת יחסית. ותתפלאי.. אולי גם 7 זה מאוחר להם... אולי אם הם יילכו לישון ב-18 אז יכול להיות שיפתיעו ויקומו ב-6 במקום ב-5. לצערי, נראה לי שבשנים הראשונות הילדים הם ה"בוסים" שלנו ואנחנו אלו שמתאימים את השעון שלנו לשעון שלהם. האם הם בגן? מתי קמים משנת הצהריים? אם קמים סביב 15 סביר להניח שללכת לישון ב-19 זה כבר יותר מדי מאוחר. שלי בני שנה וחודש והולכים לישון ב-18. כל מי שיש לו טענות בקשר לזה - מוזמן לשמור אותן לעצמו. בעלי בכלל לא רואה אותם. הוא מגיע ב-20. וביום שישי ב-16/17 וזה לא משנה כהוא זה את שעת ההשכבה שלהם.

תודה ועונה

הם במשפחתון והם ישנים שם ביןשעתיים לשלוש. או בין 1 ומשהו ל-4 ואז אני אוספת אותם או שהם נרדמים סביב 2 כשהם נרדמים מאוחר בצהריים אני נאלצת להעיר אותם ב-4 ואז הלב שלי מתכווץ - הם עצבניים נורא...כמו כל אדם שהיו מעירים אותו משינה טובה... בכיף הייתי משכיבה אותם ב-6-6 וחצי גג. לא חושבת שהם היו מתנגדים...

אני מניחה שכבר ניסיתם לאחר את ההשכבה

כי את אומרת שזה לא שינה את שעת הקימה (מה שהגיוני כי שעת ההשכבה לא ממש משפיעה על הקימה...). אז כשעשיתם את זה והוא ראה שזה אותו הדבר, מה אמר? יכול להיות שהוא מתבעס שאין לו מספיק זמן , גם אצלנו יש בסה"כ שעה מהרגע שחוזרים מהגן ועד שהם במיטות כשבשעה הזו יש גם אוכל ומקלחות...בשביל זה יש את שישבת שאז יש המון זמן איתם. בגיל הזה מאוד חשוב שילכו לישון כשעייפים כי אחרת תמצאו את עצמכם עם שני תינוקות עצבניים שלא מצליחים להרדם ואם נרדמים כל כך יפה לבד, למה להרוס??!! האמת, לא נראה לי שתצליחי לשכנע אותו
הוא נשמע עקשן בנושא....

הוא אמר

שזה לא משקף כי לא היינו עקביים על אותה שעת השכבה מאוחרת לפחות שבועיים. יכול להיות שהוא צודק אבל למה לערוך ניסיון שנועד להיכשל מראש???

לישון כמו תינוק

קודם כל, כמובן שזה נראה שהוא צריך עוד זמן איתם. הבעיה היא שאחרי שש הזמן שהוא יכול לקבל איתם הוא זמן של עצבנות ועייפות, כך שזה לא יתן לו הרבה. אני כמובן חושבת שאת צודקת והוא טועה. אבל גם אני קראתי (בין השאר...) את לישון כמו תינוק, וברור לי למה הוא חושב כמו שהוא חושב אחרי הספר הזה. זאת אמירה מאוד חזקה של פרופ' אבי שדה בספר (נגד היועצות). הרעיון שעולה לי כרגע כדי לשכנע אותו - גם אבי שדה עוסק ביעוץ שינה באמצעות המכון שלו באוניברסיטת תל אביב. נדמה לי אפילו שהם נותנים יעוץ חינם במסגרת המחקר שלהם. אולי אתם יכולים להתייעץ איתם? אולי דווקא ממכון מחקרי אמיתי הוא יסכים לקבל יעוץ?

המכון שם הוא

בקטע של מעבדות שינה והפרעות שינה אצל תינוקות. אני מניחה שרק בשביל לדבר איתם הם ירצו סכום שירחיב להם שם אגף ויקנה עוד ציוד... אני גם לא חושבת שאנחנו צריכים יעוץ גם הוא לא חושב, ברור לו מה צריך לעשות...

kerenpe

New member
גם אצלי קמות סביב השעה 05:30

ניסיתי לאחר את שעת ההשכבה (הולכות לישון בשעה 19:30) אבל זה לא עזר. היועצת שינה שהיינו אצלה בעבר אומרת שלקום בשעה 05:00 זה תקין בתנאי שהתינוק ישן לפחות 10 שעות רצוף. מניסיון, כאשר אני מנסה להשכיב אותן יותר מאוחר הן עצבניות, מקטרות, נופלות המון וזה סתם נגמר בבכי ועוגמת נפש של כולנו. הטיפ שלי - תנסו ללכת לישון יותר מוקדם. ב 21:30 אני כבר במיטה וב 22:00 אני חורפת
. בגלל שאני משכיבה אותן מוקדם יש לי את כל הערב פנוי ונטול ילדים.

אני הולכת לישון מוקדם

גם סביב 9-10 בערב נוחתת לחלומות...שלשום היה לנו אירוע של העבודה שלו והייתי ערה ב23:00 אמרתי לעצמי איזה קטע להיות ערה עכשיו בלי פיג'מה :)

ברלה10

New member
אני בעד לאחר את שעת השינה, אצלנו זה עבד

מציגה דיעה שונה לדעתי כדאי לאחר את שנת הצהריים או לתת לישון יותר בצהריים ושילכו לישון ב- 19:30/20:00 מאז ומתמיד מסונכרנים בשינה בגיל שנה ו- 3 עוד היתה להם שנת בוקר של שעה 10:00-11:00 שנת צהריים 14:00-16:00 שנת לילה 20:00-07:00/08:00 היום בגיל שנתיים וחצי שנת צהריים בגן 13:30-15:00 בסופש 13:30-15:30 או 14:00-1:16:00 - בכל מקרה מעירה אחרי שעתיים שנת לילה - 20:00-07:00/08:00

לצערי אין לי שליטה על שנת צהריים

הם בגן והם כבר לא ישנים בבוקר (אבל בסופי שבוע בבית הם כן :) משלימים שינה...) כי יש שם מלא פעילויות ומעניין להם. בתחילת השנה הם עוד תפסו שנת בוקר של שעה-שעה וחצי וזהו. עבר להם. עכשיו הם נרדמים שם בין 1-2 בצהריים עד 4. גם בבית בסופי שבוע אותו דבר, רק תוספת של שינת בוקר. בערבים בהם היו לנו אורחים או שיצאנו איתם לאירועים והם הלכו לישון מאוחר הייתי משוכנעת שישנו עד יותר מאוחר - לא היה עם מי לדבר... 5:00 היתה השכמה :)

לליתות16

New member
משי וטיקה - לצערי אני מבינה ומסכימה איתך ..

ולא איתו. הוא עושה טעות . הם צעירים מדי להתאים את עצמם אליכם. שלי בגיל דומה, בני שנה וחודש..למרוח אותם כשהם עייפים, זה סיוט לכולם !! גם להם וגם לנו. זהו בעצם, זה מה שיש לי להגיד.

שניכם צודקים

את צודקת בכך שאת מרגישה את הילדים שלך. הוא צודק בכך שהוא רוצה עוד "זמן אבא". הרבה פעמים יועצות שינה משננות מנטרות ולא שמות לב למה שקורה בפועל, ולא בתאוריות שהן למדו. לכן, אני כן מציעה לכם לנסות לאחר את שעת השינה, בכל יום ברבע שעה, עד שהילדים יתרגלו. ואז: או שבעלך יתייאש מכך שהילדים קצת נודניקים ויקשיב לך, או שבאמת תצליחו לאחר את שעת השינה שלהם ואז גם הילדים וגם האבא הרוויחו. אופציה נוספת היא לחכות לשעון הקיץ. גם אצלנו הגורות הלכו לישון עד הקיץ בשעה 19:30. בקיץ הרגשתי שזה כובל אותנו (כבר היו בנות שנה) ושעת השינה פשוט התאחרה מעצמה ועד היום הן הולכות לישון ב 20:00. אני מבינה שאת מרגישה יותר את הילדים, אני מבינה שאת דואגת, אבל נסי להבין שגם בעלך פשוט רוצה להיות איתם והרבה!

תודה!

נראה לי שבאמת נחכה לשעון קיץ וננסה לעבור את הקתופה הזאת במינימום מתחים מיותרים. העניין הוא שהם מאחרים לעצמם באופן טבעי את שעת השינה - הוא פשוט לא שם לב! הוא כאילו שכח שרק לפני כמה חודשים בשעה 6 וחצי הם כבר ישנו. היום יש פעמים שאנחנו רק מתחילים את המקלחת בשעה 7 הוא כאילו לא מצליח להסתכל על כל העסק הזה בזום אאוט - מה היה עד היום ואיך הם עכשיו. הערתי לו לפני כמה ימים שאלתי אותו "אתה שם לב שיש ימים שהם נמעכים רק לקראת 7?" אז הוא אמר בימים שזה קורה והם הולכים לישון ב-7 וחצי אני ממש שמח. וגם אני שמחה - כשזה לא בכוח. איך שהוא אומר לי "בואי נמשוך אותם עוד" - קופץ לי פיוז - כאילו הוא לא רואה את הילדים אלא רק את עצמו. אני באמת מעריכה אותו מאוד אבל בחייאת - אתה רוצה זמן איתם - בוא שעה קודם מהעבודה ותהיה איתם! למה הם צריכים לשלם מחיר? חוצמזה שהם לא כיפיים בשעה שהם עייפים. הם כבר שיכורים ומתנדנדים ומתקרצצים...סתם עוגמת נפש ואני רק מחכה שמישהו מהם יתחיל בכי מעוך כזה ואז אני ישר קופצת "יאללה - אמבטיות" והוא מתבאס... זה מרגיש אותי שהוא לא רואה את זה. אבל אני מבינה אותו.

לליתות16

New member
יש לי רעיון קצת נועז..

נסי , כשהם קרועים מעייפות ..לא לקפוץ ולהגיד "יאללה למקלחת ".. יום אחד.. אולי הוא יסיק מסקנות לבד ? הם אמנם ישלמו מחיר , ביום הזה, אבל הוא אולי יבין את הנקודה שהוא מפספס ? אני , הייתי מנסה. ולא בקטע של "אני צודקת , תראה !".. אלא,, פשוט שיראה וינתח את המצב, בלי שאת תופסת פיקוד.

רוצה לענות... לפני שקוראת תגובות

יש לנו, האמהות, נטייה לחשוב שאנחנו צודקות בגידול הילדים (ואת האמת? במרבית המקרים אנחנו צודקות כמובן...)... אממה, לפעמים צריך להיות חכמות ובמקום להגיד להם שהם טועים- לתת להם לחוות את הטעות בעצמם (או שנגלה, חלילה, שאנחנו בעצם טועות, וגם אז, למדנו משהו חדש
) אז מה עושים? אומרים לו "אתה יודע מה? בוא ננסה יומיים שלושה בשיטה שלך" ולזרום איתו. האמיני לי שלא יקרה נזק בלתי הפיך לילדים... אבל תני לו ללכת בדרך שלו ותראו יחד אם זה עובד. בעיני, זה שווה יותר מאשר המריבות האין סופיות.

kokla2

New member

משי יקרה, מסכימה עם מאיה דורון.. אני מבינה שכל הקטע הזה מאד מבאס אך במערכת יחסים כמו שלכם, כמו שאת מתארת, חבל לריב על זה (ובכלל) אתם באמת שותפים מדהימים ונפלאים בגידול הילדים המקסימים שלכם ומבאס אותי לחשוב שיש איזשהיא מחלוקת.. אני מקווה שלא יהיו לכם דברים נוספים או אחרים לריב בגללם ומקווה שגם הנושא הזה ייפתר בקרוב ולא רק בהחלפת השעון לקיץ. נשיקות להורסים
ובהצלחה עם כל החלטה או שינוי!

למעלה