תופעה מוזרה שקרתה לי עם המילונים

תופעה מוזרה שקרתה לי עם המילונים

אם מישהו מכיר וגם יודע את פתרונה, אודה מאד: בפאלם Vx שלי היה מותקן מילון english-hebrew שנקנה מכלנית. כדי לנסות את מילון ectaco (הראל) מחקתי את palmpoint מהפאלם וגם גזרתי מספריית ה-backup והדבקתי במקום אחר במחשב, כדי שלהחזיר אחר כך. לאחר שניסיתי את מילון ectaco מחקתיו, כולל ה-database שהייתי צריך למחוק בנפרד. החזרתי את palmpoint ואז... כאשר ניסיתי את האחרון, שוב, התרגום העברי יצא עם מלים בלתי מובנות, אותיות מעורבבות ופשוט בלתי מובן. ניסיתי אפילו להוריד palmpoint בגירסת דמו ועדיין העברית של התרגום בלתי מובנת. כל שאר העברית בפאלם עובדת היטב כרגיל. מישהו מבין זאת או התנסה?

לדעתי ...

ועד כמה שזכור לי על מנת שהמילון של הראל יעבוד יש צורך בעברית של הראל בפאלם (לא חובה במצב enable אך חובה שתהיה ...) תבדוק אם היא עדיין על הפאלם או אם התקנת או הותקנו עוד קבצים ללא ידיעתך ומחק אותם... אם יש לך גיבוי מסודר במחשב (אם אתה מסנכרן קבוע יחסית) אז פשוט תבצע hardreset וסנכרן את הכל מחדש ... (רק אם שום דבר אחר לא עוזר והמילון חשוב לך...) בהצלחה

eliram

New member
לא מסכים לאבחנה, קולונל.

ראשית, לא צריך עברית של הראל כדי להפעיל את המילון. שנית, לדעתי, בעברית של כלנית פשוט צריך להגדיר TOGGLE DIRECTION תחת תפרית OPTIONS (תיכנס לאפליקצית העברית)

התופעה הנ"ל

מתרחשת גם ללא קשר לפעולות שהגדרת... ניתקלתי במקרים אחרים... בד"כ disable/enable לעברית המלווה ב-soft reset פתרו את הבעיה.

לי באופן אישי המילון של הראל סרב

לעבוד כל עוד לא היתה בפאלם עברית של הראל ... שים לב, העברית רק צריכה להיות בפאלם כתוכנה לא במצב מופעל ... כך היה שעבדתי עם העברית של כלנית, אך בזכרון שכנה גם העברית של הראל... האם אני בטוח שזה חובה ? לא. אבל אני בטוח שאצלי זה לא עובד בלי ... לגבי הבעיה של הבחור, סביר להניח שאין קשר לסוג העברית ויתכן שלא הבנתי ממש את הבעיה ואכן מדובר בכוון בלבד ..

_אלי_

New member
אין שום צורך בעברית של הראל

לצורך הפעלת המילון. אצלי מעולם לא הותקנה העברית של הראל, והמילון עובד ללא בעיות עם העברית של כלנית.

תודה לכם. אין בעיה עם מילון הראל

בפאלם עם עברית כלנית. הדמו עבד ללא בעיות. רק שאחרי שמחקתיו והחזרתי את palmpoint, זה האחרון (palmpoint) תרגומיו מחורבשים ונראים כמו סינית שנכתבת בעברית פונטית. נקמת כלנית על הבגידה
ניסיתי גם את מה שהזחל הציע ולא שינה דבר. אין דבר, מקווה לפאלם חדש ואז כשיהיה מילון ectaco דו-כיווני(מקווה), אקנה אותו, לא את של כלנית

אורי ג.

New member
Colonel, אתה צודק, ולא צודק:

אם המילון נקנה מהראל, אז הוא לא יעבוד עם העברית של כלנית (בדמו באמת עבד). אם המילון נקנה מהחברה המפתחת אז הוא יעבוד מצויין עם העברית של כלנית... כך זה לפחות היה בזמן יציאת המילון. ייתכן שמאז הראל החכימו (קשה לי להאמין), והבינו שאפשר גם להרוויח ממכירת המילון לבעלי עברית של כלנית. אורי

המשך וסוף (טוב) להרפתקאת המילונים:

ה-palmpoint נשאר מטורלל. בלי קשר נכנסתי ל-Blazer לבדוק אם יש דף ישן שמור (מהאינטרנט). המסך היבהב מס´ פעמים, כבה והפאלם נכנס לקומה (Coma כמו ב-ER). עשיתי soft reset עם גבעול דשא דקיק (היינו אצל חברים בגינה) ואז צץ המסך האהוב עלינו כל כך - דמות פאלם מסתובבת על צירה עם הזמנה כתובה לגעת בנקודות שונות...כן, Hard reset שלא הוזמן. בבית: סינכרון "דורס" פאלם והנה לפתע ה-palmpoint שוב מתרגם לעברית במקום לארמית משובשת. תופעת לוואי: כל נסיון לפתוח יומן בעברית - soft reset. מחקתי מאיפוא שצריך והורדתי שוב יומן עברי מפנטיקון. עכשיו הכל בסדר.

למעלה