תועלת אימונים באופניי נג"ש לעומת כביש

איתיורד

New member
תועלת אימונים באופניי נג"ש לעומת כביש

שלום לכולם, אני שוקל אם לקנות אופניי נג"ש ואם אעשה זאת מתכנן על משהו מהשורה הראשונה. עדיין לא הגעתי לדעתי לרמה כזו גבוהה שמה שעוצר אותי היא התנוחה האופטימלית ולכך צריך אופניי נג"ש. כלומר יש לי עוד הרבה להשתפר ואני אכן משתפר. השאלה שלי היא, האם גם על אופניי נג"ש התועלת מהאימונים משתפרת? אני שומע שעל אופניים כאלו אתה מפעיל את ה4 ראשי כמעט ב100% ואני שואל את עצמי אם זה לא זרז לשיפור מהיר יותר של יכולת הרכיבה. תודה רבה לעונים, איתי

שאלה למקצוענים

אהלן, אשמח אם מישהו מהמקצוענים בתחום יוכל להסביר קצת יותר על אופני נג"ש, מה ההבדל בינהם לבין אופני כביש רגילים (מבחינה מכנית, תנוחת רכיבה וכולי). בשם כל המתחילים תודה, דני

איתיורד

New member
הכנס נג"ש ביחפוש בפורום ותמצא שרשור

ארוך מאוד על הנושא עם המון מידע מטובי המומחים.

Gooli32

New member
התועלת מהאימונים וודאי לא משתפרת

אין משהו שאתה יכול לעשות על נגש ואתה לא יכול לעשות על כביש (מבחינת אימונים) אז נכון, יש דגשים שונים מבחינה שרירית, האם אתה מפתח יותר כוח? אולי טיפה במישור, אבל בעליות אתה בטוח מפסיד. בסך הכל, אופני נגש לא יחזקו אותך יותר ולא שום דבר, אם תרכב במישור על הארובר, תהיה קצת יותר מהיר בגלל אווירודינאמיות ותו לא. מבחינת נוחות, אני יכול להגיד לך שאופני כביש איכותיות זה בהרבה יותר נוח מאופני נגש, בכל מצב, ושלא לדבר על עליות, שם אתה פשוט סובל עם נגש. תקבע את המטרה, בכל מקרה הייתי משאיר גם אופני כביש לשם הגיוון, תיהנה.

איתיורד

New member
תום, תודה רבה על תשובה תמציתית, הגיונית

ואחת שגם נראית לי נכונה מאוד למרות שלפני 10 דקות חשבתי ההיפך. עזרת לי מאוד. איתי

Jack Bauer

New member
אם גם על אופניי נג"ש התועלת מהאימונים משתפרת?

ללא ספק השאלה שלך נובעת מכל האגדות והסיפורים הרבים שמספרים על אופני נג"ש,רב המקצוענים בסבב הברזל רוכבים עם אופני נג"ש -בגלל הרבה סיבות רבות ומגוונות ובראשם היעילות -> הרבה חובבנים כמוך וכמוני רואים את זה מהצד ומחליטים שגם הם יהיו יעילים יותר על אופני נג"ש. אבל,הרבה פעמים אנחנו שוכחים שהמטרות שלנו ושלהם שונות לגמרי.התשובה לשאלה שלך מאד סבוכה ואני לא בטוח שאפשר לענות עליה באופן חד משמעי,תיקח אופני עיר ותתאמן נכון,התועלת שלך מאימונים לא תשתפר? אתה מדבר על מבחן התוצאה בסוף האימון וההשפעה של האימון עם אופני נג"ש על הכושר- התשובה לכך כנראה תהיה בדיוק מה שתום ענה לך -אין סטרואידים מיוחדים באופני נג"ש שישפרו אותך יותר מהרגיל. אבל,אם אתה שואל את השאלה-איך אופני הנג"ש ישפרו אותי מבחינת יעיליות באימון עצמו? התשובה תהיה לגמרי אחרת.(כמובן הכל כתלות במטרות שהצבת לעצמך). אם אתה יוצא לאימון של 5-6 שעות במישור בהם אתה יושב על הארובאר כל הניסויים מראים שתהיה "פחות גמור". (העילות גדלה ביחס ישר לאורך זמן).שאתה מסיים את האימון במצב יותר טרי בד"כ ההתאוששות תקח פחות זמן -> תוכל לצאת לאימון הבא יותר מהר -> תקבל את השיפור באימונים שאתה רוצה ? ועוד דבר,עד לא מזמן אחרי עיון בהרבה מחקרים גם אני טענתי שלא משנה מה תעשה,תמיד תהיה יותר איטי עם אופני נג"ש בעליה. בזמן האחרון נוכחתי לדעת שטעיתי ובגדול ואני חושב שאני יכול גם להצביע על הסיבה. תנוחת הישיבה והכיוון על אופני נג"ש- הרבה מאד רוכבים ממעיטים בחשיבות הדבר וחושבים שלשבת כמו נורמן סטדלר או קרייג אלכסנדר(אלופי עולם למרחק איש ברזל) יביא אותם לרכב ביעילות המרבית ולשרוף את כבישי ישראל (מודה,גם אני חטאתי בכך יותר מפעם אחת).רוכבים לא מצליחים לשבת נכון על אופני הנג"ש->מפסידים וואטים יקרים בעליות כי לא מצליחים לתעל את הכח למקום הנכון. 2 דרכים להתמודד עם זה - א.practice makes perfect-ניסוי וטעיה. ב.ללכת לאדם מקצועי שיכוון אותך ביחס ליכולת גמישות הגוף שלך ולא קרייג אלכסנדר. והפרט החשוב ביותר שרבים פשוט מחליטים להתלם ממנו -"זווית הישיבה" -זה עם תרומה קטנה של ארובאר הם אלה שגורמים לך להיות יותר יעיל ובסופו של דבר יותר מהיר במישור -> זווית ישיבה יותר אגרסיבית עוזרת לך להעביר את הכח בצורה יותר מדוייקת וחדה לקראנק. ודבר אחרון,לא רבים יכולים להרשות לעצמם זוג של אופני כביש וזוג אופני טריאתלון,הייתי קודם נסגר על המטרות שלי להמשך ואז משאיר זוג אחד.

gald 6

New member
../images/Emo12.gifמה זה הפרוש אופניי נג"ש ???../images/Emo234.gif

הפרוש של אופניי נגש הוא...

אופניים נגן השעון והכוונה היא לרכיבה הנמדדת כאשר הרוכב לבדו על המסלול ללא עזרה של קבוצה הסבר הרבה יותר מפורט תוכל למצוא בויקיפדיה דוגמה לאופני נג"ש אתה יכול לראות באתר 4pro

למעלה