תוספי מזון? משהו אחר?

napi10

New member
תוספי מזון? משהו אחר?

שלום, אני בן 40 ובדר"כ בריא. אבי סוכרתי ואני מניח שלכן אני צריך להיזהר יותר, אבל בבדיקות שנערכו במשך השנים לא עלתה שום בעיה. רק בבדיקה האחרונה התברר שיש כולסטרול קצת גבוה וכאשר ביקרתי את הורי לפני שבועיים בדקתי סוכר במיכשור של אבי פעמיים, ויצא 151 (יום שישי) ו 196 (שבת). אני יודע שזה הרבה, בטח יותר ממה שצריך להיות אדם בריא. בגדול ניתן לומר שאורח החיים שלי לא בריא במיוחד, בעיקר מכיון שאינני עוסק בספורט וגם הארוחות... משתדל לאכול בבית אבל בדר"כ הן לא מסודרות, ובודאי שאין הרבה אוכל מבושל כי אני לא ממש טוב בזה. לא יודע אם זה קשור אבל יש לי סבוריאה גם על הפנים וגם בקרקפת, למרות שסבוקלם (לפנים) וסבוסל (לראש) עוזרים מאד. האם יש דרך להוריד את רמת הסוכר, ואולי בדרך לטפל גם בבעיות אחרות ולהיות יותר בריא? חשבתי שאולי לקחת Earth Source או סנטרום יעזור, כי זה ישפר את התזונה, לא? אני מרגיש ממש מפגר, הבורות שלי בנושא כל כך גדולה. אשמח לכל עצה טובה ועזרה.

harduf9

New member
קודם כך תרגיש טוב

אני למשל יודע רפואה הודית בערך כמו שאתה יודע על נטורופתיה. אי הידיעה של שנינו נובעת מאותו מקור. לא למדנו את הנושאים. לגבי הסוכר. אני מניח שלא בדקו לך רמות אינסולין, הורמון גדילה, טסטוסטרון ועוד כמה בדיקות חשובות. רמות סוכר גבוהות הן בד"כ סמן מקדים להתהוות של מחלה "גדולה" (לב, שבץ מוחי, טרשת נפוצה, סוכרת וכו'). המלצה ראשונה להפסיק לאכול פחמימות בערב לחלוטין. אחרי כן להגיע לנטורופט או למטפל בשיטה אחרת שידע כיצד לאזן אותך גם מבחינת תזונה במגבלות שלך. בברכת בריאות שלמה גיא הרדוף

0 אור 0

New member
בהחלט יש דרך לשפר את המצב

יש לך המון סימני אזהרה שמזכירים לך שאם לא תתחיל לטפל בעצמך ברצינות תתחיל להרגיש את מצב בריאותך (סכרת, כולסטרול, סבוריאה). הטיפול הוא לא על ידי לקיחת תוספים, אלא על ידי שינוי מהותי באורח החיים: התחלת עיסוק בספורט (גם הליכה כל יום זה ספורט) או בשיטת תנועה מרפאה (יוגה, צ'י קונג, טאי צ'י, קאראטה), ישפור של התזונה והתאמתה למצבך, ואולי תידרש גם תוספת של צמחי מרפא שונים או טיפולים אחרים (רפלקסולוגיה, דיקור ועוד) על מנת לעשות את השינוי אני מציעה שתיעזר במטפל שילווה אותך ויעזור לך בהתאמת התזונה, בבחינת נושא סוג בפעילות המתאים לך בנוסף לטיפולים שיסייעו לך.

hal767

New member
יש לך אורות אדומים ויש דרך לטפל

הרפואה הטבעונית הינה רפואה טבעית,ללא תרופות,המאפשרת לגוף להיות הרופא של עצמו ולפתור את בעיותיו. הבעיות השונות שהעלת אינן גזירה משמיים. הם תוצאה של הזנחה בריאותית בתחומי התזונה ואורח החיים. המשחות בהן הינך משתמש הינן טיפול סימפטומטי ולא שיטת ריפוי. הכדורים ,שהינך מתלבט אם לקחת או לא,אינם פתרון ויש בהם יותר נזק מתועלת. לצערי,אין קיצורי דרך. הזנה נכונה תבוא ממזון בריא ולא מתחליפים. ישנה דרך טבעית לעזור לך וזה מחייב אותך לשנות הרגלים,לתחזק היטב את הגוף ולאפשר לו לשקם את עצמו. הדרך צריכה להיות מותאמת לך באופן אישי,לאחר לימוד יסודי של הבעיות. בהצלחה.

napi10

New member
תודה לשלושתכם, אבל-

הכל קצת באויר בשבילי
מצד אחד, אני מבין שצריך לפנות לעזרה מקצועית וגם לעשות החלטות חשובות לגבי אורח החיים (מה שבכלל לא יהיה קל..., והייתי מעדיף טיפול שלא כרוך בשינוי משמעותי אבל כנראה שאין מנוס). מצד שני, אני לא מכיר אף אחד בתחומים שציינתם. איך אני אמור לדעת למי לפנות? האם אתם מוכנים להמליץ על אנשי מקצוע טובים? מצד שלישי, אני לא בדיוק עשיר... אין טעם להיכנס לטיפול אצל אדם שאני לא יכול לעמוד בדרישות הכספיות שלו. אם זה הולך לעלות לי כמה מאות שקלים לחודש, אני אצטרך לוותר. זה חייב להיות משהו שיהיה מצד אחד השגחה קבועה (נגיד פעם בשבועיים או חודש) ומצד שני שאני אוכל לתחזק את הטיפול השוטף בעצמי, ושזה לא יהיה מאד יקר. נשמע מוגזם? ואם לא, אז באמת שהייתי שמח לקבל המלצות ספציפיות. אני גר ברמה"ש (ומה לעשות, לא עשיר...).

0 אור 0

New member
לא חייבים ביוקר

יעוץ תזונתי יכול להיות משהו כמו כמה פגישות במרווחים של חודש-חודשיים ביניהם, כשביניהן אתה מתחזק בעצמך את הידע והעצות הספציפיות שקיבלת, לעיסוק ביוגה או שיטת תנועה אחרת ודאי יש חוגים ומורים באיזורך, וגם טיפול הוליסטי של דיקור או של רפלקסולוגיה למשל, אמנם יותר יקר אך לא בשמים - כדי לחסוך אפשר לנסות להגיע דרך הביטוח המשלים של קופת החולים או להתחבר לתסטג' של בית ספר ללימודי רפואה משלימה.

לקיחת אחריות

שלום napi קודם כל, הרשה לי לציין: אתה לא סוכרתי. אתה סובל מסוכרת. יש בעיה גדולה מאוד לדעתי בעובדה שההגדרות הרפואיות מוצמדות כתג לאדם. אני חושבת שאתה עומד בפרשת דרכים שבו יש לך הזדמנות לקחת אחריות על החיים שלך - לא לצפות שיעשו בשבילך דברים, אלא לעשות למען עצמך. זה דבר לא פשוט, והוא דורש תעצומות נפש. השאלה הנשאלת היא, האם אתה מוכן לזה? האם אתה מוכן לקחת אחריות על החיים שלך? אם התשובה היא לא, אני ממליצה על טיפול בהומאופתיה קלאסית או בדיקור סיני ובצמחי מרפא. יתכן שגם שיטות טיפול אנרגטיות כגון הילינג, או שיטות טיפול במגע יעזרו. אבל תמיד תזכור שבלי שיתוף פעולה מצידך, זה יהיה טיפול חלקי מאוד, והשפעתו תהיה בהתאם. ככל שתשתף פעולה עם המטפל ותדאג לבריאותך כך תצטרך להשקיע פחות כסף בטיפול... הטיפול הכי זול בעיני הוא זה שבו אנו מקפידים על הדברים ששומרים על בריאותנו. יכול להיות שטיפול שתתחיל בו יפתח את המוטיבציה וכוח הרצון שלך לעזור לעצמך, ולכן בכל מקרה אני ממליצה שתתחיל בטיפול. אם התשובה היא כן, אני ממליצה שתחליט בינך לבין עצמך איזה סכום אתה מעוניין ויכול להוציא בכל חודש על מנת לטפל בעצמך. חשוב בעיני לפנות לאיש מקצוע טוב ומנוסה. הבריאות שלנו היא דבר חשוב, במיוחד כשהגוף מאותת ונותן סימני אזהרה. בכל אופן, האפשרויות הן אלה: 1. טיפול ברפואה הסינית: תוכל לפנות למטפל בצמחי מרפא, ולהסתפק בתשלום על הייעוץ שלו ובקניית הצמחים. זה אמור להסתכם בהוצאה סבירה 2. טיפול ברפואה סינית עתיקה ("שיטת הגזעים והענפים) מתבצע אחת לשלושה שבועות, ולכן הוא טיפול שקל יותר להגיע אליו מבחינה כלכלית. 3. אם אתה יכול להשקיע סכום נמוך בלבד, תוכל לקבל טיפול מסור בקליניקות הלימודיות של בתי הספר לרפואה משלימה. אבל עליך למהר, כי עוד מעט כבר סוף השנה. בקליניקות אלה טיפולים ממתמחים תחת השגחה של מורה בכיר. 4. טיפול דרך קופת החולים. חשוב, כמו שאמרתי, להגיע למישהו מקצועי, אמין ומנוסה. אם תרצה, נוכל לשלוח לך המלצות במסרים. בהצלחה

למעלה