תוספות תוספות תוספות

חנהפ

Member
תוספות תוספות תוספות

רוצה רעיונות לתוספות לארוחות שבת
 

clcl

New member
מתכון: תפוחי אדמה אפויים בעגבניות

מתכון: תפוחי אדמה אפויים בעגבניות חומרים: 8 תפוחי אדמה 10 שיני שום 2 כפיות שום כתוש 6 עגבניות גדולות שמן זית ½ כפית רוזמרין מלח פלפל לבן אופן ההכנה: 1. מחממים תנור לחום בינוני ( 180 מעלות ) 2. קולפים את תפוחי האדמה, שוטפים וחותכים לקוביות או פרוסות, מכניסים לקערה עם ¼ כוס שמן, שום כתוש, רוזמרין, מלח ופלפל ומערבבים. 3. חותכים את העגבניות ומערבבים עם 3 כפות שמן, מלח ופלפל 4. מסדרים את תפוחי האדמה והעגבניות בתבנית ואופים כשעה. הערות: מקור המתכון:
 

clcl

New member
מתכון: ברוקולי ופטריות מוקפצים

מתכון: ברוקולי ופטריות מוקפצים חומרים: 1 סלסלת פטריות שמפיניון 1 ק"ג ברוקולי טרי 2 שיני שום קצוצות 2 כפות שמן זית עלים מ-2 ענפי טימין פלפל שחור אופן ההכנה: 1. פורסים את הפטריות לפרוסות דקות לאורך. מפרקים את הברוקולי לפרחים ואת הגבעול הקשה קוצצים לקוביות. 2. בווק או מחבת גדולה מחממים שמן ומטגנים פטריות. מוסיפים שום ומקפיצים עוד כמה דקות. מוסיפים ברוקולי (פרחים וקוביות), סויה וטימין ומקפיצים את הכל ביחד. סוגרים עם מכסה ומניחים להתבשל כ-5 דקות. 3. טועמים ומתבלים. כשהברוקולי רך מורידים מהאש ומגישים. הערות: מקור המתכון: איילת בן-יוסף
 

shlomits

New member
ניסיתי כבר כפעם לעשות

כאן שרשור תוספות ולא היתה היענות...אולי הפעם
 

shlomits

New member
קינואה

לאחרונה הכנסנו למטבח את הקינואה, מדובר בדגן/קטניה שקל לבישול וסופח טעמים, מכינים במקום אורז, אפשר עם פירות יבשים או קרנבריז מיובשים או אגוזים או עשבי תיבול...אם תרצי מתכון מדוייק יותר תני קריאה
 

shlomits

New member
שעועית ירוקה עם נענע

מקור:שרי אנסקי במעריב. מבשלים או מפשירים שעועית ירוקה מכינים מעין פסטו דליל המורכב מ: שמן זית, מיץ לימון, מלח גס, פלפל גרוס טרי,ועלי נענע. מערבבים עם השעועית. מוסיפים גרעיני חמניות קלויים (לא חובה) ומגישים. ניתן לאכול חם, פושר או קר
 

shlomits

New member
מאפה תפו"א ופטריות נוסח פרובנס

חגיגי ויפה. דורש מעט השקעה התבשיל הזה דורש מחבת שאפשר להכניס גם לתנור, לי אין כזה אז פשוט העברתי את כל הכבודה לתבנית.. רבע כוס שמן זית 2 בצלים קצוצים 400 גר' פטריות שמפיניון פרוסות 2 עגבניות חלוטות וקלופות (אני שמתי 5-6 כפות של קוביות עגבניות מקופסה) 4 כפות פטרוזיליה קצוצה 2 כפות בזיליקום קצוץ 4 כפות עירית קצוצה מלח ופלפל שליש כוס שמן זית 5 תפו"א קלופים ופרוסים דק 4 כפות שמן זית מטגנים את הבצל בשמן עד שיזהיב,מוסיפים את הפטריות ומטגנים עוד 4 דקות. מוסיפים: עגבניות,פטרוזיליה בזיליקום ועירית ומבשלים חמש דקות. מתבלים במלחפלפל ומורידים מהאש. מחממים תנור לחום גבוה. מחממים את שמן הזית במחבת בה יאפה התבשיל, ומסדרים בה את מחצית תפוחי האדמה כהשפרוסות חופפות מעט.מטגנים עד שיזהיב, מלח פלפל והופכים (הערה: אם אין מחבת שנכנסת לתנור, מטגנים את פרוסות תפו"א וכשזה מוכן מסדרים יפה בתבנית פאי ומעל זורים מלח ופלפל) מניחים מעל לתפו"א את תערובת הפטריות. מכסים ביתרת פרוסות תפו"א, זורים מלח ופלפל, יוצקים מעל 4 כפות שמן זית ואופים כחמישים דקות עד שהשכבה העליונה משחימה
 

shlomits

New member
פירה צבעוני

למעוך בטטות, אפונה, תפוחי אדמה, כל ירק בנפרד לאחר שבושל, עם מעט מנוזלי הבישול, מלח גס, שמן זית ותבלינים אחרים לפי הטעם. המהדרין מזליפים באמצעות שקית זילוף ואופים את התוצאה
 
למעלה