תוכנת SPYBOT - אשמח לשמוע חוות דעת בעד ונגד

lmmax

New member
better than nothing

ואני מניח שהשאלה מתייחסת ל Spybot Search & Destroy . בעבר, יחד עם Ad-Aware , הבטיחה פתרון הגנתי די טוב בזכות ה TeaTimer , ה Resident SD helper , ה immunization , הוספת HOSTS file entries ומאגר חתימות שמתעדכן מספר פעמים בחודש. כיום, מערכת נגועה ( בה מותקנת SD ) זקוקה לעוד פתרונות - תוכנות המתאימות לטכנולוגיות חדשות בשימוש כותבי קוד מזיק. עומק הסריקה של Spybot S&D נשאר ללא שינוי לאורך שנים - מנוע סריקה מיושן, וגם תדירות העדכונים בעייתית. וזה ממש בקיצור. תוכנות אנטי-רוגלות מומלצות היום: AVG AntiSpyware ו\או SuperAntiSpyware , עם מנוע סריקה מודרני ומאגרי חתימות המתעדכנים מספר פעמים בשבוע.

shirygo

New member
תודה : ) - יש לי גם ADAWARE האם ניתן בנוסף

להתקין אחת מ-2 התוכנות שהזכרת? כלומר: - האם יפריע למחשב (כי אני מניחה שכמו הADAWARE גם בתוכנות שהזכרת לא רצות ברקע, אלא רק בסריקה יזומה) - האם מכסות תוכנות ריגול/פרסום שונות מאלו שה-ADAWARE מכסה? שירי.

כל התוכנות מסוג זה עובדות באותה שיטה אך לכל

אחת מהן רשימה פנימית משלה מולה הן משוות את הממצאים. רשימה זו חייבים לעדכן לפני כל שימוש ובנוסף - כל תוכנה כזו ניתן להגדירה "לעמוד בשער" ואז היא צורכת משאבים, או לשמש רק לסריקות מתוזמנות או ידניות לפי הצורך (די פעם בשבוע ). במקרה כזה אין כל חשיבות כמה תוכנות כאלה מותקנות ומעבר למקום אותו הן תופסות על הכונן ( ממש לא הרבה ) אין ביניהן שום קשר או התנגשות. להימנע מסריקות בו זמניות של 2 תוכנות כאלה, כי אז עלולה להיות הפרעה הדדית.

lmmax

New member
../images/Emo124.gif ב 31.12 הופסקה התמיכה ב Ad-Aware SE .

משמעות הדבר - אין יותר עדכונים למאגר החתימות. הרוצים בכך, יכולים לנסות את הגירסה החדשה Ad-Aware 2007 . לפני ההתקנה, אני מציע לבקר בפורום משתמשי התוכנה ולהתרשם ממגוון השאלות\תשובות. לשאלתך: אני ממליץ שבנוסף לאנטיוירוס ופיירוול, תתקיני את SuperAntiSpyware ו\או AVG AntiSpyware (חינמיות או בתשלום). לגבי AAW 2007 : למרות שהקוד נכתב מחדש, לא נראה לי שמדובר ב"מהפכה" ואפשר להסתדר גם בלעדיה. - עדיף להשתמש ב Windows Defender של מיקרוסופט, החינמית, עם הגנה אקטיבית לאיזורים הרגישים של המערכת.

lmmax

New member
לגבי הסרת Ad-Aware SE

במקרה של כשלון דרך Add/remove programs , עיין כאן ..

NLO

New member
../images/Emo45.gifתודה על המידע.

אגב, אני נפתרתי ממנה כשנתקלתי ב-AVG בגילגולו הקודם.(ewido)

lmmax

New member
ע"פ התגובות בפורום Lavasoft

נראה לי שה AAW 2007 , לפחות עבור חלק מן המשתמשים, עדיין בשלב ה beta ..

למעלה