תוכנית ראשונה של הבית

yoelmark

New member
תוכנית ראשונה של הבית

שלום לכולם,
לאחר המון זמן של קריאה ולמידה מהפורום הגיע זמננו להעלות את התוכנית של הבית, מדובר בסה"כ בתוכנית ראשונית ממש
ואשמח לשמוע מכם כמה שיותר ובמיוחד מצוות ניהול הפורום - גלמיש, מיכל (תכנון הגינה מאוד חשוב לי , זה השלב הבא לאחר שנגבש את המבנה)
אז ככה,
אנחנו זוג +2 בונים בקיבוץ בגליל העליון, מגרש חצי דונם מפלס אחד.
כמה דברים שלא ניתנים לשינוי ויש להתייחס אליהם כנתון:
1. גודל הבית כ 160 מטר בנוי (כרגע בתוכנית 167 מטר), משיקולי תקציב.
2. מפלס אחד.
3. הממ"ד יכול להיות לכיוון מערב או דרום בלבד.
נתונים נוספים המגרש פונה לנוף ראשוני (קו אחרון לנוף) מכיוון מערב, מדרום שצ"פ חצי דונם בהמשך יהיו שם עצי נוי
ממזרח הרחוב ומצפון שכנים.
לא להתיחס לשביל הכניסה לבית זה לא רלוונטי כרגע לפיי האישור הכניסה חייבת להיות משם, וכנראה שנקבל אישור לכניסה גם מהאמצע או מאזור החניה.
תודה
 
השירותים של הילדים מאוד מאוד צפופים

הייתי מוותרת על חדר ארונות של ההורים לטובת הרחבת השירותים הללו ושמה במקום ארון קיר גדול להורים. אני מבינה שעל שירותי אורחים ויתרתם. השאר נראה לי בסדר במבט חטוף. אני לא מתייחסת לפיתוח כי אין שום תכנון שם ושום שרטוט שניתן להתייחס אליו. ממיקום רחבת האי
 
בני כמה הילדים?

לדעתי (הלא מקצועית בכלל) התוכנית מאוד יפה!
לי חסר מאוד שירותי אורחים וגם אמבטיה,אלא אם כן זה ילדים גדולים בלבד.
נראה שבשטח הכניסה לבית יש מרחב מבוזבז בעוד החלל הפרטי של החדרים והמקלחון די צפופים.
 
הערות

בגליל העליון אין כמעט מגרשים שטוחים עם רחוב באותו גובה שטוח גם הוא. לרוב יש הפרשי גבהים, לפעמים אפילו משמעותיים. כל זה ממש לא קיים בשרטוט שלכם.
אז זה קצת יותר חשוב מהמיקום של השער (שהוא אכן מוזר... הכי רחוק מהחניה שאפשר ?!?) אגב, אם "אמצע המגרש" הכוונה ישר מול הדלת, אז לא שם הייתי ממקמת את השער, אלא יותר בצד. לא אוהבת כניסה בשער הישר מול הדלת. גם מיקום הפילרים לקוי.
&nbsp
יחידת ההורים שלכם היא עקב אכילס של הבית הזה.
קודם כל, בוזבזה האפשרות לחדר פינתי עם שני כיווני אויר, אחד מהם לנוף (מערבה) ושני צפונה, ואותו אפשר לפתוח אחה"צ כאשר התריסים המערבייים יהיו מוגפים.
קונטור הבנין שם חטף פרקינסון? מה זה הזיזגזג הזה ?! כמובן שזה יעלם כאשר האמבטיה תזוז למקום אחר. לדעתי, המקום הנכון עבורה הוא במקום חדר הארונות, ואותו יש להעביר לקיר הפנימי המשותף עם הממ"ד.
&nbsp
יש נוף גלילי פתוח במערב. נפלא. בסלון בנו מולו קיר שכולו ויטרינות (אני מקווה שאלו דלתות מהרצפה ולא חלונות רגילים). מעולה. אבל למה לחסום את זה עם ריהוט? ולמה לשבת עם הגב לנוף הזה?!?
&nbsp
כרגע הישיבה היא בסלון עם הפנים למטבח. כלל המראה של הבלאגן בכיור וכו'.
&nbsp
במטבח חלון דרומי ללא הצללה או קירוי. (אם לא תשנו את זה, זה מקום נפלא לסוכת גפנים !!!)
&nbsp
למבואה החיצונית יש עמוד מצד אחד. לפי דעתי נדרש גם מהצד השני.
&nbsp
יש מבואה חיצוני גדולה, ואין מבואה פנימית בכלל. ישר "נופלים" על הסלון. צריך מבואה, מקום לתלות מעילים וכו'.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
 

yoelmark

New member
תודה על התגובות

הילדות בגילאי 2 ו 4
מיכל עלית ישר על הבעיה, חדר ההורים לא מתוכנן טוב אנו שוקלים איך לשפר זאת נשמח להצעות והדגמות,
בנוגע לסלון את מציעה שהיציאה תיהיה מהסלון לגינה? אנחנו תכננו לצאת מהפינת אוכל לכיוון מערב,
אם הבנתי את מציעה שנעשה הצללה במטבח באמצעות סוכת גפנים?
אגב גובה המגרש בגובה הרחוב, אנו שוקלים להוציא גם את חדר הכביסה החוצה (קיר חצי גובה) ולהגדיל את מקלחת הילדים.
משקיע תודה על ההערות אבל שים לב שגודל החדרים זה ללא הנישה לארון סה"כ גודל החדרים בערך 11.7 מטר שזה לא רע בכלל לדעתי. בנוגע למטבח תודה נחשוב על זה (נשמח להצעות)
האילוץ של הממ"ד קצת מגביל את האפשרויות באזור הפרטי.
 
עשיתם חדרים של דירה.....

ובניתם מטבח ענק......זה לא נראה לכם קצת חורק?

המטבח יעלה לכם ים כסף.....

אני אומר זאת מניסיון, גם אני בזמנו תכננתי מטבח דומה לשלכם, זה מה שאוטומטית כל המעצבי חברות עושים.
הגענו להצעות מטבחים של 70,000 ש"ח לזולות.

בסוף הלכנו למעצב פנים שיעצב את המטבח בהתאם לצרכים והדרישות של אשתי.
יצא מטבח קטן יותר, מגניב יותר ויעיל יותר......

גם חדר ההורים נראה לי מסורבל ויכול להיות יעיל יותר.
תחשבו לוותר על חדר ארונות, יש שם סתם חלל מבוזבז שאינו בא לידי ביטוי במרחב החדר. עדיף לעשות ארון מכיר לקיר גדול ולהרוויח את החלל הזה כמרחב ביחידת ההורים, אצלנו לדוגמא ביטלנו חדר ארונות ושמנו ארון מקיר לקיר באורך 4 מטר... הרווחנו הרבה מקום בחדר ואוירה מרווחת ונעימה יותר. גם ניתן לבצע 2 כיווני אויר בחדר במקום כיוון אויר אחד בגלל הסידור שלכם.

משקיע בב"ש
 

גלמיש1

New member
שלום לכם

אני אתחיל בהתחלה, כל נושא ניתוח השטח, קביעת גודל וצורת הבית , ואופן ההעמדה שלו על המגרש, לדעתי צריך פה עוד חשיבה.
קודם כל בית כזה הייתי בונה בשתי קומות. למה? כי בתכסית הנוכחית נשאר לכם מעט מאד חצר.
איך זה קורה? שאלה טובה. רבים חושבים שאם הם בונים 160 מ"ר על מגרש של 500 מ"ר - אז נשאר להם 340 מ"ר גינה.
אז זהו - שלא!
ממה שנשאר יורדות 2 חניות, חומות ושבילים, פילרים ואשפה, מבואות, רחבות ישיבה וחצרות שרות. עכשיו - השטח כולו מחולק ל 4 - סביב הבית.
מה שנשאר באמת זה 4 רצועות צרות של חצר/גינה/חלל חוץ, נגוסות בכל הצרכים שלעי"ל.
אצלכם זו דוגמה טובה, כי חלל החוץ השימושי האמיתי היחיד שלכם הוא רחבת ישיבה של 6X4 לערך + רצועת גינון צרה מצידיו (אדניות) בחצר העיקרית .
בנוסף מבנה הבית מאד תזזיתי וחסר עיצוב והגדרה. אין 2 קירות באותו קו, ספרתי פה 9 פורמטים שונים של פתחים. הכל בליטות ושקעים....הן בקירות החוץ והן בקירות הפנים.
התחושה של המתבונן היא של חוסר שקט ואי נוחות.
אני מבינה שזה בשלב ראשוני , אבל כבר בשלב הזה הבית צריך להראות קצת יותר כמו בית, כמו מרחב קוהרנטי ומוגדר. בכל מקרה, כדאי להיות מודע ולהתכוונן לקראת משהו שלם ומסודר יותר.

לפיכך - אני הייתי משנה הן את המבנה של הבית והן את ההעמדה שלו על המגרש.
הייתי בונה בשתי קומות (וכך גם עשיתי במגרש שלנו שגודלו זהה ואפילו צורתו דומה) .
אם לא 2 קומות, אז מתכננת בית במבנה אחר, מהודק יותר ונצמד יותר לקווי בנין, כדי להשאיר הכי הרבה שטח לחצר העיקרית.

לענין תכנית הבית -
אם יש נוף פתוח במערב כדאי לפתוח אליו את החלונות ברוחבת לב במקום לייצר הפרדות כאלה. יתרה מזאת - אני לא יודעת מה גובה ספי החלון המשורטטים, אבל קחו בחשבון שמגובה ישיבה לא תראו כלום דרך חלונות עם ספים רגילים (בגובה רגיל של כ 1מ.) . לכן יש לעשות חלונות נמוכים , ועדיף ויטרינה מלאה. זה גם יאפשר יציאה מהסלון החוצה. ולמה לא ככה הילדים יוכלו לצאת לחצר גם כשפינת האוכל מאוכלסת.
אני גם הייתי פותחת חלון, ולו צר, מהסלון לכיוון דרום ולרחבה הגדולה.

החלל הציבורי בזבזני, עם מבואה חיצונית גדולה יותר מדי, עם חלל מרכזי ריק של כ 8 מ., עם מטבח גדול. הייתי ממקדת ומרכז אותו קצת יותר, ואת השטח שמתפנה מקצה לאיזור החדרים.

איזור החדרים -
ממד - קיר המגן מופרך ומוגזם. יתכן שבכלל מיותר משום שגם בלעדיו מול הדלת יש קיר ואין בכלל פתחים. (אלא אם אתם באיזור קו ראשון ויש לכם איזה כללים מיוחדים שאני לא מכירה). צריך להשאיר את הקיר הדרומי וקצת בפינה כדי להסן מדלת הכניסה (לבדוק זוויות) ולייצר בעצם נישה כמו זו שמעבר למעבר. זה יכול להיות גם יפה עיצובית עם פתח בין 2 נישות זהות.
חוצמזה הריהוט בממד לא מאורגן נכון. הארון בגב החלון לא מאפשר פתיחה רחבה של החלון. השולחן רחוק מהחלון שמכניס אור, וסידור הריהוט משני צידי המעבר הצר יוצרים נקניק צר וצפוף.
ח.ההורים - הכניסה המבוכית הזאת לא נעימה, וגם מקשה על העברת רהיטים בין החדרים. מה שהציעו לפני נכון. להעביר את ח.הרחצה לאיזור פ.הארון. במקום חצי-חדר ארונות - ואת ח.השינה לדחוף צפונה (ליישר קיר עם ח.ארונות/רחצה.)
במקום ח.ארונות צפוף הייתי עושה ארון קיר רחב מול המיטה.
איך זה בדיוק מסתדר - זה מצריך כמובן חשיבה ותכנון מדוייק, ואולי שינויים נלווים. (כמו תמיד בתכנון)
ח. הרחצה הראשי - אין לכם שם אמבט. אני לא יודעת אם זו החלטה גורפת שלכם , אבל בעיני בבית עם ילדים קטנים זה לא נכון. ובעצם כל בית צריך לפחות אמבט אחד (כמובן אם לא מדובר בדירה קטנטונת שאין בה מקום).
ח.הכביסה - צפוף מאד ואין בו כיור. אין בו מקום לאיכסון הכביסה.
אם זה המצב אז עדיף לאחד כוחות עם ח.הרחצה הסמוך (ראה מה כתבתי לאילג מלמטה/למעלה) .

מסקנה שלי - א. זה המחיר של ההחלטה לבנות בקומה האחת. הכל קצת לוחץ וקצת צפוף וקשה לסידור. כמו חליפה שקטנה עליך במידה אחת.
ב. גם בקומה אחת בית בשטח כזה יכול לקבל תכנון ועיצוב הרבה יותר איכותי.
 

yoelmark

New member
תודה ואשמח אולי גם לקבל רעיונות נוספים

ממך כיצד להעמיד את הבית לדעתנו אין הרבה אופציות כי האזור הציבורי חייב להיות בחלק הדרומי שם המגרש פונה לשצ"פ וממערב לנוף כך שאין היגיון להפנות את השטח הציבורי לכיוון אחר. 2 קומות לא בא בחשבון יש לנו כרגע 2 ילדות קטנות ואין אפשרות לפצל את חדרי השינה של הבנות ושלנו בקומות שנפרדות. ובכלל אנחנו פחות מתחברים ל 2 קומות.
החלונות בסלון אכן מתחילים מגובה של כ 40 ס"מ
כל מה שרשמת נכון נבצע שינויים ונעדכן בהמשך
גם מיקומו של הממ"ד מגביל...
 
לא הבנתי למה אי אפשר לפצל

גידלתי 3 ילדים קטנים בדו-קומתי. כל חדרי השינה באותה קומה, שטחים ציבוריים למטה.
אנשים מפחדים מדו-קומתי בגלל שאין להם מושג מה זה, והם חושבים שעולים ויורדים במדרגות כל היום. זה ממש לא כך!!! (היום, למשל, עוד לא עליתי למעלה מאז שירדתי בבוקר...)
&nbsp
לו היה לי המגרש שלכם, אין לי ספק שלא הייתי נשארת עם רצועות צרות מסביב ומוותרת על גינה. ברור לי שהייתי בונה דו-קומתי.
&nbsp
 

גלמיש1

New member
א. גידלתי 3 בנות קטנות בבית עם 2 קומות. לא נרשם סבל רב.

אולי להיפך, זה שומר על קצת כושר.

ב. לא צריך להפריד הורים מילדים קטנים - חדרי שינה באותה קומה.
ג. המשפט "לדעתנו אין הרבה אופציות" הוא משפט שגור אבל סתור. אתם ! לא אמורים לראות את האופציות השונות, בשביל זה יש לכם מתכנן. הוא אמור לתת לכם אופציות שעונות על הבקשות ומתחשבות בנתונים. כל הארגון המרחבי של הבית צריך להיות אחר. אם אני הייתי מתכננת את הבית הייתי "מהדקת" את התכנון ומצמידה את דפנות הבית ל3 קווי הבנין (קדמי וצדדי) כדי לפנות מקסימום מרחב בכיוון השלישי. לא משנה איזה כיוון זה שתבחרו לפתוח לטובת מרחב חוץ (מערב לנוף, אולי דרום לשצ"פ) .
הייתי בודקת אפשרות לתכנית של בית בצורת ר כאשר פנים ה - ר הוא מרחב ישיבה חיצוני ומוגן שפתוח הן לנוף המערב והן לנוף הדרום. מרחב כזה יקבל בריזה מערבית טובה מחד, ושמש חורף דרומית מאידך(עם הצללה נכונה כנגד שמש קיץ דרומית גבוהה).
&nbsp
כמובן שאי אפשר לתכנן בית דרך הפורום, ולא בשלוף. זה הליך ארוך ותובעני שדורש המון עבודה ומחשבה ויצירתיות.
כל זה שהמתכנן שלכם אמור לתת לכם.
&nbsp
 

yoelmark

New member
השאלה איך והאם אפשר להכניס ב 160 מטר 4 חדרים בקומה א

ובקומת הקרקע גם ממד. אחרת (במקרה של 3 חדרים למעלה וממד למטה) יווצר מצב שילד אחד ישן בקומה למטה לבד (בממד) וכל שאר המשפחה למעלה. לא משהו שאנחנו רוצים.
 

גלמיש1

New member
אכן המון בתים מתוכננים כך. בוריאציה כזאת או אחרת.

אפשר ב 2 קומות, אפשר ב 3 חצאי מפלס, אפשר ב 2 קומות עם חפיפה חלקית....
ע"פ קיר התמך המשורטט נראה שוהמגרש שלךהוא מגרש הררי, במצב כזה ניצול הפרשי הגובה יכול לשחק לטובת בית דו קומתי, כאשר כל קומה מקבלת חצר צמודה.
תיכנס לכל מגזין/אתר רשת שעוסק באדריכלות ועיצוב ותראה שרוב הבתים בארץ (וגם בחו"ל) מתוכננים כך. חפש בתים בגודל דומה לשלך ותראה את מגוון האופציות.
בניה ב 2 קומות תשחרר את החצר ואת המרחב החוץ שלכם באופן קרדינלי.
 

toffi77

New member
אני חיב להגיד שאני מסכים איתך...

באופן כללי אני גם חושב שאתם צריכים לעשות 2 קומות, אבל אם אתם מתעקשים לא לעבור את ה-160 מ"ר זאת אכן בעיה ולפצל אותם בין 2 קומות זה באמת יוצא די דחוס.
זה נכון שיש הרבה בתים כאלו בישראל ואני מכיר אותם: אלה בתים שמרגישים קטנים, אין מה לעשות המדרגות תופסות הבה שטח וגם יש יותר בזבוז שטח על מעברים פשוט כי יש יותר מעברים בגלל ה-2 קומות.
הפתרון הוא להגדיל במעט את השטח של התכנון וללכת ל-2 קומות.
&nbsp
אני אציין שבאופן פרטי אנחנו תכננו בהתחלה לבנות בית של 185 (מקסימום 200) בסוף כשהבנו את המשמעות של השטחים לעומת החלום הבנו שצריך להגדיל. כיום אנחנו עומדים על 210 מ"ר שזה המקסימום, אבל להיות כנא הייתי בכיף מוסיף לכל אחד מחדרי השינה עוד 1-2 מ"ר.
&nbsp
 
לא מסכימה

במבנה מגרש טוב, עם אדריכל טוב, בהחלט אפשר להגיע לבית מקסים שלא מרגיש צפוף בכלל. אני מכירה המון כאלה. שום צפיפות.
בתכנון חכם אין בזבוזי שטח על מעברים, הבית פתוח ומואר, ויש הרגשת מרחב מצוינת. לפעמים טובה יותר מבתים גדולים יותר שמתוכננים פחות טוב.
נכון שאי אפשר חדרי ילדים ענקיים אלא רק מ"ר, אבל הבית באמת מרווח.
 
חחחח...שמת לב לסייגים שציינת?

במבנה מגרש טוב.....אדריכל טוב.... תכנון חכם... ללא בזבוז שטחים....
ניתן גם להוסיף מעצב פנים מדהים.... קבלן משכמו ומעלה.....

ועוד......

מה את אמרת בכמה מילים פשוטות...בתנאי אידיליה אופטימליים זה אפשרי.....אבל מה לעשות שרוב הבניה הפרטית בארץ לא תמיד כל התנאים אופטימלים....לא תמיד כל אנשי המקצוע משתלבים בהרמוניה אחד עם השני.

החיים בהחלט יפים והכל אפשרי כשהכל מתקתק, העניין הוא שלרוב זה רק בתאוריה של עולם אוטופי.

עולם הבניה כפי שאת יודעת, רצוף פיתולים ושינויים והכתבות שלא תמיד מתיישרים אחד עם השני.

משקיע בב"ש
 
לא אוטופיה בכלל

הרי כתבתי שאני מכירה המון כאלה.
&nbsp
מגרש טןב זה לא כל כך נדיר. מגרש ברוחב סבירסביר לא 10 מר, עם טופוגרפיה סבירה לא קומה מתחת לרחוב, . זה הכלהכל
&nbsp
אדריכלים טובים יש והרבה. יותר נפוצים במציאות יחסית למה שרואים בתוכניות בפורום הזה.
&nbsp
&nbsp
 
למעלה