שלום לכם
אני אתחיל בהתחלה, כל נושא ניתוח השטח, קביעת גודל וצורת הבית , ואופן ההעמדה שלו על המגרש, לדעתי צריך פה עוד חשיבה.
קודם כל בית כזה הייתי בונה בשתי קומות. למה? כי בתכסית הנוכחית נשאר לכם מעט מאד חצר.
איך זה קורה? שאלה טובה. רבים חושבים שאם הם בונים 160 מ"ר על מגרש של 500 מ"ר - אז נשאר להם 340 מ"ר גינה.
אז זהו - שלא!
ממה שנשאר יורדות 2 חניות, חומות ושבילים, פילרים ואשפה, מבואות, רחבות ישיבה וחצרות שרות. עכשיו - השטח כולו מחולק ל 4 - סביב הבית.
מה שנשאר באמת זה 4 רצועות צרות של חצר/גינה/חלל חוץ, נגוסות בכל הצרכים שלעי"ל.
אצלכם זו דוגמה טובה, כי חלל החוץ השימושי האמיתי היחיד שלכם הוא רחבת ישיבה של 6X4 לערך + רצועת גינון צרה מצידיו (אדניות) בחצר העיקרית .
בנוסף מבנה הבית מאד תזזיתי וחסר עיצוב והגדרה. אין 2 קירות באותו קו, ספרתי פה 9 פורמטים שונים של פתחים. הכל בליטות ושקעים....הן בקירות החוץ והן בקירות הפנים.
התחושה של המתבונן היא של חוסר שקט ואי נוחות.
אני מבינה שזה בשלב ראשוני , אבל כבר בשלב הזה הבית צריך להראות קצת יותר כמו בית, כמו מרחב קוהרנטי ומוגדר. בכל מקרה, כדאי להיות מודע ולהתכוונן לקראת משהו שלם ומסודר יותר.
לפיכך - אני הייתי משנה הן את המבנה של הבית והן את ההעמדה שלו על המגרש.
הייתי בונה בשתי קומות (וכך גם עשיתי במגרש שלנו שגודלו זהה ואפילו צורתו דומה) .
אם לא 2 קומות, אז מתכננת בית במבנה אחר, מהודק יותר ונצמד יותר לקווי בנין, כדי להשאיר הכי הרבה שטח לחצר העיקרית.
לענין תכנית הבית -
אם יש נוף פתוח במערב כדאי לפתוח אליו את החלונות ברוחבת לב במקום לייצר הפרדות כאלה. יתרה מזאת - אני לא יודעת מה גובה ספי החלון המשורטטים, אבל קחו בחשבון שמגובה ישיבה לא תראו כלום דרך חלונות עם ספים רגילים (בגובה רגיל של כ 1מ.) . לכן יש לעשות חלונות נמוכים , ועדיף ויטרינה מלאה. זה גם יאפשר יציאה מהסלון החוצה. ולמה לא ככה הילדים יוכלו לצאת לחצר גם כשפינת האוכל מאוכלסת.
אני גם הייתי פותחת חלון, ולו צר, מהסלון לכיוון דרום ולרחבה הגדולה.
החלל הציבורי בזבזני, עם מבואה חיצונית גדולה יותר מדי, עם חלל מרכזי ריק של כ 8 מ., עם מטבח גדול. הייתי ממקדת ומרכז אותו קצת יותר, ואת השטח שמתפנה מקצה לאיזור החדרים.
איזור החדרים -
ממד - קיר המגן מופרך ומוגזם. יתכן שבכלל מיותר משום שגם בלעדיו מול הדלת יש קיר ואין בכלל פתחים. (אלא אם אתם באיזור קו ראשון ויש לכם איזה כללים מיוחדים שאני לא מכירה). צריך להשאיר את הקיר הדרומי וקצת בפינה כדי להסן מדלת הכניסה (לבדוק זוויות) ולייצר בעצם נישה כמו זו שמעבר למעבר. זה יכול להיות גם יפה עיצובית עם פתח בין 2 נישות זהות.
חוצמזה הריהוט בממד לא מאורגן נכון. הארון בגב החלון לא מאפשר פתיחה רחבה של החלון. השולחן רחוק מהחלון שמכניס אור, וסידור הריהוט משני צידי המעבר הצר יוצרים נקניק צר וצפוף.
ח.ההורים - הכניסה המבוכית הזאת לא נעימה, וגם מקשה על העברת רהיטים בין החדרים. מה שהציעו לפני נכון. להעביר את ח.הרחצה לאיזור פ.הארון. במקום חצי-חדר ארונות - ואת ח.השינה לדחוף צפונה (ליישר קיר עם ח.ארונות/רחצה.)
במקום ח.ארונות צפוף הייתי עושה ארון קיר רחב מול המיטה.
איך זה בדיוק מסתדר - זה מצריך כמובן חשיבה ותכנון מדוייק, ואולי שינויים נלווים. (כמו תמיד בתכנון)
ח. הרחצה הראשי - אין לכם שם אמבט. אני לא יודעת אם זו החלטה גורפת שלכם , אבל בעיני בבית עם ילדים קטנים זה לא נכון. ובעצם כל בית צריך לפחות אמבט אחד (כמובן אם לא מדובר בדירה קטנטונת שאין בה מקום).
ח.הכביסה - צפוף מאד ואין בו כיור. אין בו מקום לאיכסון הכביסה.
אם זה המצב אז עדיף לאחד כוחות עם ח.הרחצה הסמוך (ראה מה כתבתי לאילג מלמטה/למעלה) .
מסקנה שלי - א. זה המחיר של ההחלטה לבנות בקומה האחת. הכל קצת לוחץ וקצת צפוף וקשה לסידור. כמו חליפה שקטנה עליך במידה אחת.
ב. גם בקומה אחת בית בשטח כזה יכול לקבל תכנון ועיצוב הרבה יותר איכותי.