תוכניתן

kortex

New member
תוכניתן

סימנתי במנילה בעדיפות ראשונה תוכניתן, אני יודע שזה תפקיד של פיתוח תוכנות עם שירות קד"צ של 9 חודשים וחתימה קבע של שנתיים וחצי. שווה או לא?

Raful

New member
אם מחשבים זה מה שאתה רוצה לעשות

בחיים שלך - זו התחלה טובה מאוד. * כמובן שיש עוד התחלות, והסוף לא תמיד אותו הדבר

JonDoe2

New member
תגובה

דבר ראשון, למיטב ידיעתי הקד"צ הוא 6 חודש. לגבי האם זה טוב - הכל תלוי בך. אם אתה מתעניין בתחום (או לפחות לא סולד ממנו), זה שירות מהנה ומספק מאוד (אך יחסית ארוך). אם אתה לא מתעניין בתחום או שהשקעה זו מילה לא מוכרת בלקסיקון שלך, עדיך שתלך למקצוע אחר. אני אישית התעניינתי במחשבים וכבר משרת בתפקיד יותר מ-6 שנים (ונהנה מכל רגע)

DNile

New member
משרת בתפקיד יותר מ6 שנים?

זה אומר שאתה בערך בן 1..2..3...4.. טריליון! לא היית אמור להשתחרר כבר או משהו?

JonDoe2

New member
ילדותיות לשמה

אם תעשה חשבון יוצא שאני בערך בן 24-25. וכן, למרות שקשה להאמין, יש אנשים שמרוצים מהתפקיד שלהם בצבא ומחליטים להשאר עוד, בנוסף ל-6 שנים שעליהם התחייבו כשהיו בני 18. אחרי שאתה נכנס לעניינים וקצת מתבגר, אתה מסתכל על התפקיד בצבא כעל "מקצוע", על הצבא עצמו כעל "מקום עבודה" ועל הבסיס בו אתה משרת כעל "המשרד". כשתגדל תבין ש-6 שנים זה לא פרק זמן כזה גדול - הרי יש לך בערך פי 10 מזה עוד לחיות...

DNile

New member
לא ידעתי אם אתה עתודאי או לא,

מכאן שקשה היה לעשות את החשבון. 6 שנים, זה אומר שעשית קורס תכנות. לא מזלזל בכלל, ואני מכיר לא מעט אנשים שמרוצים מהתפקיד שלהם בצבא. מכיר גם מספיק אנשים שהתחייבו מראש על 10 שנים בגיל 18. אני כבר מסתכל על הצבא במונחים כאלה, זה בסדר. ו6 שנים זה פול זמן. בעיקר כשאתה איש מחשבים. אני לא יודע אם אתה מודע לזה או לא, אבל אנחנו לאט לאט הורגים את עצמנו עם כל הקרינה מהמסכים והישיבה על התחת כל היום. מעניין איפה אתה משרת, למרות שאני מניח שאתה לא תענה על זה כאן.

JonDoe2

New member
apology accepted

אכן, אם הייתי עתודאי עם 6 שנים ותק, כנראה הייתי בסביבות 27-28 (אך עדיין לא טריליון). אני די מודע לכך שאנחנו הורגים את עצמנו אבל לא יותר מכל אדם אחר שעובד כל יום במשרד ושואף אוויר ממוחזר ממזגנים כל החיים. ולגבי אופן השירות - אכן לא אומר, לא בגלל בטחון שדה, אלא בגלל צנעת הפרט (שים לב לכינוי, וכן - אני יודע שזה עם שגיאת כתיב). בו רק נגיד שאני משרת ביחידה המפתחת מערכות בחיל קשר (כלומר לא מודיעין, לא חיל הים, לא האוויר ולא ממר"ם)

DNile

New member
טוב..

אז אני יודע באיזה יחידה אתה, לא באיזה מחלקה. ובכל מקרה, תתגאה בשם החדש של החיל שלך - אגף התקשו"ב. זה מכפיל כוח השם הזה..

GuestOfHonor

New member
אני עדיין...

מסתכל על הצבא בתור "הצבא" הבסיס בתור "הבסיס" ו"המטרה" בתור שמירה על בטחון המדינה. אבל כבר מתחילים לתכנן לכיוון המשרד, שיחכה לאחרי השחרור.

DNile

New member
זה רק בימים של שמירות..

או כשיש מסדר בוקר. האמת היא שסביבת העבודה בצבא מאוד מאוד דומה לאזרחות, כן, כמובן, המטרה היא שונה, והמדים, ומה שיש לך על הכתפיים גם קובע בהתחלה איך אתה משתלב בפרויקטים, וטוב, אוף :) אז אני כן בצבא. תודה רבה שהזכרת לי את זה!

GuestOfHonor

New member
למה?

למה לכולם יש רק שאלה אחת על הקורס : שווה? בחייאת, תשאלו שאלות נורמליות! תשאלו מה לומדים בקורס, איך האנשים, איך התנאים, איך מחזיקים מעמד 6 חודשים בלי חיים כמעט, איך השירות, איך אפשר ללמוד תוך כדי, איך זה שאנשים מעדיפים את זה על עתודה או ההפך, איך רמת העניין, איך זה שכוכב אחד לבד מעז... למה כולם שואלים את השאלה היחידה שאין עליה תשובה : שווה? אתה יודע מה? שווה. שכנעתי אותך
?

JonDoe2

New member
מסכים לכל מילה

הבעיה היא שרוב החברה פה צעירים והם מסתכלים על הצבא בטווח הקצר. במקרה של להיות תוכניתן זה בעייתי כי קשה ל"ילדים" להסתכל על העתיד ולחשוב איפה הם יהיו עוד 6 שנים. הצעירים יותר כנראה יתעניינו יותר בקורס עצמו (כפי שאתה כותב - "שווה?"), ואילו הבוגרים יותר (לפחות נפשית) יתעניינו בתפקיד עצמו, ביכולות הקידום ובשאר הדברים שציינת. כנראה במקרה זה מדובר ב-"צעיר", אך כבר קרה בעבר ששאלו שאלות יותר לעניין, לרוב אנשים שהתחילו את הקורס או היו בעיצומו. לסיכום, אין פואנטה בסיפור הנ"ל, רק הסבר פשוט לסוג השאלות. אם בכל אופן יש כאלו ששואלים את עצמם איך השירות, אני בטוח שבנוסף אלי יש כאן עוד מספר אנשים שיכולים לענות ברצינות ובכנות.

le shark

New member
איך באמת מסתדרים עם 6 חודשים

בלי חיים?? יש לי חברה... זה לא יתכן ככה...

yelly

New member
מניסיון אישי

( לא שלי- של חבר שלי - תודה לאל!) כשהוא היה בקורס היה דיי קשה , אבל כמו כל דבר מתרגלים- אם רוצים או לא רוצים. (אבל עכשיו הוא אומר לי את הדברים האלה: "חס וחלילה את הולכת לקורס הזה מה את רוצה שנעבור את הסיוט הזה שוב ?
)

DNile

New member
עם כל הקרינה לאשכים שתוכניתנים

חוטפים, סביר להניח שהיא לא תשאר איתך הרבה זמן..

GuestOfHonor

New member
אצלי הכל בסדר

ואצלנו הקרינה חוגגת. אבל תודה על הדאגה. באמת. חוצמזה שנראה לי שכל מוכ"מ יבשה פי כמה יותר קרינה ממני.

DNile

New member
תבדוק טוב עם הרמ"דים

והקצינים הותיקים אצלכם, ותנסה לראות לכמה מהם יש בנים וכמה מהם יש בנות, וכמובן, כמה לא זה ולא זה..

למעלה