תודה על המתכונים לעוגות

droli

New member
תודה על המתכונים לעוגות

עוגת המייפל של ענת משגעת! עוגת השוקולד פקאן של חיים כהן, נעשתה בלי פקאן ונפלה מעט - דבר שלא מפריע לטעם בכלל - טעים מאד! הבראוניז של אמירה כמובן - נהדרים. וגולת הכותרת היו היום גביעי הגלידה עם העוגה. העוגה קצת יבשה לטעמי. מישהו ניסה עם עוגה אחרת?
 

fairy_mi

New member
עוגת אגוזים ומייפל של ענת סקילי

עוגת אגוזים ומייפל של ענת סקילי רכיבים: 1 שמנת חמוצה 1 חמאה 1 כוס סוכר 2 כוסות קמח 2 כפיות אבקת אפיה 1/2 כפית סודה לשתיה 2 ביצים למילוי 200 גר´ אגוזים קצוצים גס 2 כפות סוכר 1 כפית קינמון וסירופ מייפל אופן הכנה: לשטח 1/2 כמות בצק בתבנית לשפוך מחצית מתערובת נאגוזים סוכר וקינמון מעל לאגוזים לשפות סירופ מיפל לחזור שוב על כל התהליך, עם המחצית השניה של החומרים
 

לישר

New member
גם אני הכנתי אותה היום אבל עם

אגוזי מלך. ומזמן היא נעלמה.
 

אורא

New member
שאלה ../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif עוגת אגוזים ומיפל

כמה סירופ מייפל צריך לעוגה?? תודה וחג שמח אור
 

מאפית

New member
droli במה קישטת את גביעי הגלידה

נראה צבעוני ושמח לילדים, יותר מוצלח לדעתי מהמרשמלו והעדש.. (במידה ואלו סוכריות, באיזה שלב הנחת אותם מייד עם תחילת האפיה? )
 

keren1

New member
אחרי שהעוגלידה יצאה מהתנור

והצטננה במעט טובלים בגנאש שוקולד ואז בסוכריות צבעוניות....
 

droli

New member
קרן, יש לך רעיון לעוגה אחרת

לשים בפנים?? אולי את הבומבה של אוליבר?? בכלל דרור ביקשה שאכין לה את זה לכיתה בטעם וניל. יש לך רעיון?
 

keren1

New member
מיכל.... אני חוששת שאולי אפית

קצת יתר על המידה. היא לא צריכה לצאת יבשה... הכנתי רק את העוגה בסוף שבוע זה. והיא היתה נהדרת.. חוץ מזה איפה את? מחפשת אותך...
 
עוגת השוקולד הכי טעימה וקלה בעולם

ועל זה אני אשלח אותך לריב עם בעלי, כי הוא לא מרשה לי להכין שום עוגה אחרת מלבדה (את קולטת ? פעמיים בשבוע, כל שבוע... כבר שנים). ועם העיסה הזאת אני גם ממלאה את גביעי הגלידה. אז ככה: ממיסה בקערה במיקרו (בזהירות): 200 גר´ שוקולד צ´ימקאו 3/4 כוס סוכר 100 גר´ מחמאה (מרגרינה) כשמומס היטב מוציאים, מערבבים. מוסיפים: חצי כוס ליקר שוקולד 4 ביצים כוס קמח מעורבבת היטב עם שקית אבקת אפיה. וזהו - ממלאה את הגביעים או התבנית ולחצי שעה בתנור. ולציפוי כמו שכבר אמרו - שוקולד שהומס עם מרגרינה ומעט ליקר שוקולד, טובלת כל גביע לאחר האפיה, ומפזרת סוכריות צבעוניות. בהחלט עדיף ונח יותר מהמרשמלו הדביק. יום טוב לכולם.
 

Zברה

New member
קרן, שאלה לי אליך בקשר למתכון

לכמה גביעים זה אמור להספיק
ואנחנו מדברים על הגביעים הקטנים האלו (שנראים כמו כוסות קטנות) או על הגדולים יותר המחודדים בקצה (כמו בגילדריות...)
ולאיזה גודל של תבנית צריך להכניס את העיסה
ושאלה אחרונה: לאיזה חום בתנור
אני פשוט מאוד רוצה להכין אותה השבוע... היא נשמעת ט-ע-י-מ-ה
 
שכחתי לציין שזאת עוגת שוקלד חלב

אין בה את המרירות של הקקאו וזה מה שאנחנו אוהבים בה. ולשאלותייך: מדובר בכמות לתבנית רגילה, 26 למשל, אבל אנחנו אוהבים להשתמש בתבנית מלבנית (יותר נח לחתוך ריבועים קטנים לקפה של הבוקר) חושבת שהיא בגודל של 30/40. בקשר לגביעי הגלידה - חשוב לקנות את הגביעים השטוחים בתחתית, כמו של מקדונלד כדי שיעמדו בתבנית. ישנם שני סוגי אריזות, של 30 יחידות ושל 40 יחידות. ה-40 הם גביעים קטנים וה-30 זהים לאלו של מקדונלד ויותר מומלצים. העיסה מספיקה לכ-30 יחידות. עוד רוצה לציין שזוהי עוגה מאוד עסיסית וטעימה וכשאוכלים אותה למחרת, מומלץ לחמם מספר שניות במיקרו. יתרון נוסף הוא שהיא פרווה. יום טוב.
 

droli

New member
אני שמתי לפי העין, כמה עגלולים

על הבצק. שמתי גם בין השכבות לפני האפיה, וגם מיד אחרי האפייה כשזה היה עוד חם. יאמי!
 
למעלה