תובעים אותי על צ'קים שגנבו לי

danamk

New member
תובעים אותי על צ'קים שגנבו לי

שלום, השתלשלות האירועים: בחודש מרץ האחרון גנבו לי את התיק מהדירה (היה פורץ) ובתוך התיק היה גם פנקס הצ'יקים שלי (שהיו בתוכו 3 צ'קים). הצ'קים לא היו חתומים על ידי. בנוסף, נגנב לי כל הארנק שהיו בתוכו: התעודת זהות שלי, כרטיסי אשראי (שמאחוריהם החתימה שלי). דבר ראשון, למחרת הפריצה, ביטלתי את פנקס הצ'קים בטלפון והצ'קים בוטלו (דרך החשבון שלי באינטרנט ראיתי שהצ'קים שלי בוטלו). שבוע לאחר מכן, היתה לי עוד פריצה לדירה ואז כבר קראנו (אני והשותף) למשטרה ודיווחנו על שתי הפריצות (בפעם השניה לשותף שלי נגנב מחשב של העבודה ולכן הוא היה צריך לדווח למשטרה, בשביל העבודה). בפעם הזו, כשדיווחנו גם על הפריצה הקודמת (זו שקרתה לפני שבוע), דיווחנו (למעשה השותף דיווח) שגנבו לי אז את התיק. יש לי עותק של "תקציר תיק" ו"אישור בדבר הגשת תלונה" (שבהם רשום שגנבו לי את התיק). בסוף אפריל ובסוף יוני ראיתי בחשבון באינטרנט ששני צ'קים שלי צ'קים נדחו. בצ'ק הראשון (של אפריל) הגנב חתם עם השם האמצעי שלי. הסכום היה 370 שקל. בצ'ק השני (של יוני) הגנב חתם רק עם השם הפרטי שלי. הסכום היה 2300 שקל. אציין - ששני הצ'קים שלומו לאותה חברה (וזה כבר חשוד בעיניי). אציין כי שני הצ'קים כנראה שולמו באילת (ואני בכלל תל אביבית). לפני שבועיים שלחה לי מחלקת גבייה "אי.אר.אן ישראל בע"מ" מכתב "דרישה לפירעון חוב" עם שובר תשלום מצורף. ותוך שבוע היה עליי לשלם את הסכום או שינקטו נגדי בהליכים ("אנו ננקוט בכל הליכים החוקיים העומדים לרשותנו לשם גביית חובך לרבות פתיחת תיק בהומאה לפועל. במקרה זה כל ההוצאות הרבות שתתווספנה כגון משפט ושכר טרחת עו"ד' תחולנה עליך") התקשרתי לחברת הגבייה הזו ולבקשתם שלחתי להם את אישור המשטרה ואישור ביטול הצ'קים. ואתמול הם הודיעו לי שלפי דעתם החתימה על הצ'ק דומה לחתימתי (וזה תמוה בהינתן שבשני הצ'קים חתומים בשמות שונים בבירור ואף חתימה לא קרובה לחתימה שלי כי שלי מורכבת משם פרטי ושם משפחה) ולכן הם מפנים את זה לגרפולוג וזה יהיה על חשבוני (!!!). אמרתי שאני לא מסכימה. והם לא כל כך התייחסו לזה. אני צריכה את עזרתכם: בכלליות - מה אני צריכה לעשות? אם הם יתבעו אותי - האם יהיה עליי לשלם את כל הסכומים + עו"ד שלהם + גרפולוג + דברים אחרים שהם יתבעו אותי? מי בכלל צודק? מה אני צריכה לעשות אם הם מתקשרים אליי שוב? תודה.

mol3

New member
לפנות לעו"ד ויפה שעה אחת קודם

לא לנסות לטפל בזה לבד. צריך להניח שיש עוד המחאות בדרך.

למעלה