תובנות לגבי מסלולים, דעות

botxf

New member
תובנות לגבי מסלולים, דעות

הדעה גובשה בהנחה שמישהו רוצה להיות מתכנת ע"י קריאת תוכניות לימוד, בבקשה תקנו אותי אם אני טועה: מדמח-ניהול: לא שווה, אתה מפסיד המון קורסים מקצועיים במדמח(כמו כל דו-חוגי) לטובת קורסי ניהול, שגם ככה זהים לקורסים של מנהל עסקים שאפשר לעשות תואר שני, ולפיכך עדיף פשוט לעשות תואר שני במנהל עסקים אח"כ אם יש צורך. הנדסת מחשבים: זהו גם תואר דו חוגי, אך נפרש על 4 שנים. בשנתיים הראשונות מתרכזים בעיקר בקורסי ליבה של מדמח, חשמל ואלקטרוניקה, אח"כ בוחרים מסלול חומרה\תוכנה, אם בוחרים בחומרה אז בכלל עדיף תואר בהנדסת אלקטרוניקה.(קשר לתוכנה יהיה מזערי) אם בוחרים במסלול תוכנה, עדיין כמות הקורסים קטנה יותר, ולכן זוכים לפחות ידע מקצועי רחב בתחום התוכנה לטובת קורסי חשמל ולאלק, ולכן מסלול זה יעודי למי שרוצה לעסוק בembedded software, שבו נדרש הידע המשולב, אחרת עדיף מסלול מדמח מורחב. מדמח: פחות נחשב מהנדסת מחשבים, יש יותר בוגרים בתחום, תואר יותר כללי אך מאידך יש המון בחירה ואפשר להתמקצע בהמון תחומים, אך בניגוד להנדסת מחשבים פשרויות לתארים מתקדמים יחסית מוגבלות בהשוואה להנדסת מחשבים.

עוד 2 תובנות

תואר במדעי המחשב מורחב יותר קל מתואר בהנדסה-מדעי המחשב. גם מבחינת מספר השנים , גם מבחינת מספר השעות בכל סמסטר וגם מבחינת הקורסים עצמם (יהיו לך בעצם בערך פי 2 קורסי מבוא במקום קורסי הבחירה היותר קלילים..). מצד שני, בהנדסה תלמד הרבה קורסים על החומרה של המחשב ועל איך הוא בעצם עובד (ולא רק אלגוריתמים ברמה המופשטת). אם אתה חושב שזה מיותר ולא קשור לתכנות - אתה טועה.. יש המון מקומות שבהם התכנות אינו "באוויר", בחברות כמו אינטל למשל יש צי של תוכניתנים שעובדים על הצ'יפים וצריך להבין איך הצ'יפים עובדים ומה הם עושים בכלל. כמעט כל העובדים במקומות כאלה הם מהנדסים או בעלי ניסיון באלקטרוניקה בנוסף לתכנות. קיצור, הפתרון: לך למה שמעניין אותך. אם מרגש אותך להתעסק באלגוריתמים, בפתרון בעיות בעזרת המחשב ובכתיבת קוד וכו כדאי לך להתעמק במדעי המחשב. יהיו לך הרבה קורסים מעניינים בשנה האחרונה (תורת הגרפים, גרפיקה ממוחשבת וכו), ויהיה לך המון זמן לעבוד החל משנה שנייה. אם אתה מעדיף להוסיף לזה משהו יותר קונקרטי ולשלב את זה עם ידע בחומרה, פיזיקה ורכיבים אלקטרוניים (תוך כדי השקעה לא קלה) לך על שילוב עם הנדסה.

botxf

New member
זהו

למדתי 5 יח אלק בתיכון, ולא כל כך התחברתי לזה מאידך אני מתחבר לתכנות בקלות. הבעיה שבאופן כללי אני כן מעוניין לידע כללי לגבי חומרה, האם במסגרת קורסי בחירה במדמח אפשר לבחור איזה שהוא קורס מבוא מומלץ? והאם אפשר לעשות תואר במדמח בלי להבין חומרה כלל? בטוח יש נגיעה לזה לא?

יש קורס אחד, מבני מחשבים..

עוד לא עשיתי אותו, אבל הבנתי שזה ממש לא רמה של הנדסה... מלמדים אותך קצת אלקטרוניקה ספרתית והמרכיבים המרכזיים של המחשב. אני חושב שידע כללי, בכל הנוגע למחשבים, הוא מאוד קל להשגה, וכרגע אתה צריך יותר לחשוב בכיוון של במה אתה תרצה להתעסק בעתיד. אם מעגלים אלקטרוניים לא עושים לך את זה, נראה לי שחבל שסתם תבזבז את זמנך..

למעלה