תואר שני - מדעי המחשב

מרמר מר

New member
תואר שני - מדעי המחשב

שלום לכולם ,

אני רוצה לעשות תואר שני וכרגע מכיוון שאני עם משפחה וגם עובד ב150% משרה האופציה היחידה שלי להתחיל זה באו"פ ( התכנון שלי הוא להתחיל עם קורס לסמסטר ).
הכיוון שלי הוא תואר מחקרי שיאפשר לי בבוא העת להמשיך לדוקטורט.
ראיתי שיש תואר מחקרי במדעי המחשב אבל ממה שהבנתי צריך לסיים 3 קורסים בממוצע 90 ומעלה + למצוא מנחה ורק אז ניתן לעבור אליו.

השאלה היא האם זה נחשב קשה להשיג ממוצע כזה באו"פ ( בהנחה שאני לוקח קורס לסמסטר ומשקיע בו )?
השאלה היותר חשובה הי עד כמה נפוץ\מקובל תואר שני מחקרי ועד כמה קשה להשיג מנחה.
אני שואל את זה כי תנאי הקבלה נראים גבוהים מידי כך שכנראה מדובר על יחידי סגולה שאכן עושים תואר מחקרי.
ממה שאני מכיר באוניברסיטאות רגילות גם ממוצע 80 בתואר הראשון מספיק בד"כ כדי להתקבל תואר שני ( ממוצעים גבוהים נדרשים בד"כ בשביל מלגה )

תואר שני במדמ"ח

לתואר שני במדמ"ח אתה יכול להתקבל עם תואר ראשון במדמ"ח בממוצע 80.

כדי לעבור למסלול עם תזה אמנם צריך לסיים 3 קורסים בממוצע של 90 ומעלה, אבל רשום בהערות כי אם הממוצע הוא 85-90 ניתן לפנות למנחה שבתחום התמחותו מעוניינים לכתוב את התזה ולנסות לגבש נושא לתזה. אם המנחה ישתכנע ביכולותיו של הסטודנט, הוא יוכל להחליט לקבלו למסלול עם תזה.

זה לא ממש שונה מאוניברסיטאות אחרות. בתל-אביב למשל, אם אתה לא עומד בממוצע מסוים, אתה פשוט נושר מהלימודים, ואם אתה לא עומד בממוצע אח, אתה לא יכול לעשות תזה...
תואר שני לא מתאים לכולם, ובודאי שלא מחקרי, אז חייים לנפות את אלה שלא מתאימים.
ממוצע 90 ומעלה באו"פ זה אל קל בכלל, אבל לא בלתי אפשרי.

הבעיה היא שעם משרה יותר ממלאה + משפחה, האם תצליח לסיים את התואר ב- 6 שנים? קורסים רגילים בתואר שני נלמדים בסמסטרים הרגילים, ובקיץ בדר"כ מוצעים רק הסמינרים...

זהו, גם אני זכרתי שיש הגבלת זמן

קשה לי להאמין שעם קורס אחד לסמסטר יהיה אפשר לסיים את התואר בזמן.

מרמר מר

New member
חשבתי שיש 3 סמסטרים בשנה

אבל בכל מקרה גם עם 2 סמסטרים מדובר בסה"כ ב9 קורסים למסלול עם תיזה ו11 למסלול בלי תיזה כך שתוך 4-5 שנים ניתן לסיים גם בקצב של 2 קורסים לשנה.
בנוסף ניתן לקחת חלק מהקורסים כסמינריון ( במסלול עם תיזה קורס אחד ) וכן ישנם קורסים מתואר ראשון שניתן לקחת אם הם במקרה מתקיימים בקיץ.
התכנון המקורי שלי הוא לסיים תוך 3-4 שנים.
אבל העיקר בשאלה - כמה אנשים אתה מכיר בתואר שני בכלל ובמסלול עם תיזה בפרט ( אני רוצה לקבל אינדיקציה עד כמה זה חריג ללמוד תואר שני באו"פ )

דרך אגב - האם הקביעה שבתואר שני הקורסים נלמדים רק בסמסטרים ה"רגילים" נכונה גם לתואר שני במנהל עסקים ? ( פשוט יש לי התלבטות נוספת לגבי תואר שני במנהע"ס ).

סמסטרים

כאשר אתה נכנס לדף של קורס מסוים, יש לינק בצד שמאל "היצע קורסים לפי סמסטרים", וכך אתה יכול לראות שבעצם הקורסים הללו לא מוצעים כלל בסמסטר הקיץ.
גם בטבלת הקורסים השנתית ניתן לבחור במדעי המחשב לתואר שני, ואתה רואה שרק הסמינרים מוצעים בקיץ:
http://www3.openu.ac.il/ouweb/owal/kursim.draw_form

קורסים של תואר ראשון במדמ"ח לא נוטים להיפתח בקיץ, והמעטים שנפתחים הם ברמה רגילה (ולך מותר לקחת רק קורסים ברמה מתקדמת).

אז אם אתה לוקח סמינר בסמסטר קיץ, יש לך 11 קורסים לקחת, ואם אתה לוקח 2 בשנה, אתה מסיים ב- 5.5 שנים את הקורסים, למרות שאתה רוצה לסיים ב- 3-4 שנים...

אני מכיר כמה אנשים שעושים תואר שני במדמ"ח באו"פ, אבל אף אחד מהם לא עושה תזה....

לפי הידוע לי (והרשום במערכות של האו"פ), במנהל עסקים יש הרבה קורסים שמוצעים בקיץ.

מרמר מר

New member
דרך אגב - הדרישות הן כן חריגות

לפי מה שאני מכיר במקומות אחרים לגבי תואר שני - גם אם יש דרישה לציוני מינימום בד"כ מדובר על אזור ה80 וגם זה בד"כ למסלול עם תיזה.
אני גם מכיר לא מעט אנשים שסיימו תואר שני מחקרי כשהציון בקורסים היה 80-85.
ההבדל בין 80 ל90 הוא מאוד משמעותי....

דרישות

בבר אילן מקבלים לתואר שני במדמ"ח מועמדים עם תואר ראשון במדמ"ח בציון 85 לפחות.
מעבר ממסלול ללא תיזה למסלול עם תזה מותנה בממוצע ציונים 85 ומעלה ב- 4 קורסים לפחות מתואר שני, ומציאת מנחה לתזה.

באוניברסיטה העברית מקבלים לתואר שני במדמ"ח בעלי תואר ראשון במדמ"ח בממוצע 85 לפחות. משך הלימודים הוא שנתיים.
מתחילים במסלול לא מחקרי, וניתן לעבור למסלול מחקרי באישור יועץ בלבד...

אין ספק שההבדל בין ציון 80 ל- 90 הוא גדול ומשמעותי, אבל אישור יועץ, ניתן גם בציון נמוך יותר לעבור מסלולים...

למעלה