תואר ראשון בפסיכולוגיה או מדעי ההתנהגות?

אבי 88

New member
תואר ראשון בפסיכולוגיה או מדעי ההתנהגות?

שלום לכולם מספר שאלות: 1. מבחינת תנאי הקבלה לתואר שני, האם זה משנה אם אני לומד מדעי ההתנהגות או פסיכולוגיה? (אולי מסתכלים על כל אחד מהם אחרת..? אין לי מושג..) 2. מה ההבדל בין שני התארים הללו אם אני רק מסיים תואר ראשון? תעסוקה וכו'.. למי ששואל..חיפשתי שירשור ולא מצאתי.. בבקשה, רק מי שמבין בתחום הזה שיענה! תודה

katzeran

New member
מדעי ההתנהגות לעומת פסיכולוגיה

אם אני זוכר נכון, בכל האוניברסיטאות מלמדים פסיכולוגיה (יש חוג לפסיכולוגיה) ובמכללות זה נקרא (ברוב המקרים) מדעי ההתנהגות. בפועל, זה פחות או יותר אותו דבר. העניין הוא שלימודי פסיכולוגיה באוניברסיטה, בתואר הראשון, נעשים תמיד במסגרת דו-חוגית (כך היה בזמני, תקנו אותי אם אני טועה) כך שניתן לבחור שילובים שונים. מדעי ההתנהגות זה למעשה כמו ללמוד פסיכולוגיה עם סוציולוגיה ואנתרופולוגיה, או משהו בסגנון. בסופו של דבר בקבלה לתואר השני זה היינו הך, כמדומני, כי את הקורסים הבסיסיים של פסיכולוגיה לומדים בכל מקרה ועם זה ניגשים לתואר השני. מבחינת תעסוקה אחרי תואר ראשון... טוב, אפשרויות התעסוקה עם תואר בפסיכולוגיה הן לא גדולות ואני מניח שזה זהה עם תואר במדעי ההתנהגות

אבי 88

New member
כן אבל...

האם אתה בטוח שבקבלה לתואר השני זה אותו דבר? כי אני חושב שמסתכלים על פסיכולוגיה בצורה יותר טובה מאשר מדעי ההתנהגות

katzeran

New member
לא בטוח

אנחנו לא באמת יודעים מה קורה בראש של חברי ועדות הקבלה לתואר שני, אבל על פניו, אין סיבה שיעדיפו בוגרי פסיכולוגיה לעומת מדעי ההתנהגות, פשוט כי לומדים אותו דבר. בלאו הכי מסתכלים בעיקר על המתא"ם ועל הראיונות האישיים.

sense9

Member
מנהל

פסיכולוגיה/מדעי ההתנהגות

תנאי הקבלה לתואר שני יכולים להיות שונים ממסוד למוסד. החשוב הואר שתלמד את התואר הראשון במקום רציני. יש הבדל בין פסיכ' למדעי ההתנהגות בד"כ מדעי ההתנהגות בנוי משליש פסיכולוגיה שליש סוציולוגיה ושליש אנתרופולוגיה. כך שבפועל אתה לומד רק שליש פסיכולוגיה ויכול להיות שתיאלץ לעשות השלמות לקראת תואר שני בפסיכולוגיה. כדאי מאוד שתבדוק מה נותן לך התןואר הראשון במקום בו תבחר ללמוד ואיך מסתכלים עליו במקום בו תרצה ללמוד את התואר השני. חשוב להסתכל לא רק על שמות הקורסים שלומדים בתואר הראשון אלא על התוכן (חשוב יותר). מבוא לפסיכולוגיה במקום אחד יכול להיות שונה במקום שני. חשוב ללכת לבדוק בכמה מוסדות אקדמיים ולהשוות ביניהם. בהצלחה

אבי 88

New member
אני רוצה ללמוד באקדמית תל אביב יפו

עד כמה שידוע לי הוא נחשב מקום טוב. עד כמה שאתה יודע, האם יש העדפה בין פסיכולוגיה בבר אילן ומדעי ההתנהגות באקדמית תל אביב יפו, בקבלה לתואר שני? לגבי מה שאמרת בלימודי תואר שני - זה קצת בלתי אפשרי לברר איך מסתכלים על לימודי התואר הראשון שלי, כשאני אתחיל ללמוד תואר שני..כי אני לא יודע איפה אני רוצה ללמוד תואר שני..אני עדיין לא יודע איפה אני רוצה ללמוד את זה..ויותר חשוב תן לי קודם כל להתקבל לתואר השני..איפה ללמוד אותו זה כבר פחות בעיה..

למעלה