תה עם נענע.

fun maker

New member
תה עם נענע.

`אתה יכול לבוא אצלי?` היא שואלת. אני מציץ בנייד, כבר כמעט שמונה. `תראי, אין לי הרבה זמן, אולי עשרים דקות...` `זה בסדר, זה מספיק. אני רוצה תבוא.` נסעתי לכיוון בנסיעה איטית, חיפשתי את הבית. לא מזמן עברה מהמקום הקודם ועוד לא יצא לי להיות בבית החדש. החנתי ליד השער וצילצלתי בדלת. היא פתחה עם חיוך גדול. החלפנו חיבוק ונשיקה. `שב,` היא אומרת לי. `זה בסדר, אני יושב כל היום,` אני משיב. `טוב, אז בוא תראה הבית, לא הרבה אבל לי זה בסדר. מטבח, סלון, הנה פה מאחורה מקלחת. פה החדר שינה. אתה רואה, יש טלוויזיה ופה רדיו. אז עוד שעה אני יכנס למיטה ויקשיב לך`. חייכתי אליה, `זה מאוד יפה, הבית. אני שמח בשבילך. וזה נעים לדעת שאת מקשיבה.` `בוא, בוא תשתה משו,` היא מאיצה בי. `אני באמת חייב לזוז, את יודעת, להגיע בזמן ...`. `יאללה בוא, לא יקח הרבה, כבר שמתי מים. אתה רוצה איזה תה או קפה?` `תה עם נענע יהיה אחלה,` אני מקצר את זמני. `סוכר?` `בטח, כמו שצריך. מתוק כמו במרוקו,` אני אומר לה והיא צוחקת. `אז הנה גם עוגיות שאני עשיתי. זה עוגיות מרוקאיות ואני ישים לך הרבה נענע.` התישבנו סביב השולחן הקטן במטבח. היא סיפרה לי על המשפחה, סקירה מהירה של מי, איך ולמה. אני לוגם מהתה המתוק ומנשנש עוגיה אחר עוגיה. `תראי, אני באמת מצטער אבל כבר מתחיל להיות מאוחר. חייב ממש לרוץ. אני אבוא יום אחר ליותר.` `טוב, אז קח כמה עוגיות לדרך, זה עשיתי ליומולדת שלי.` `אוי... לא ידעתי. מזל טוב! מתי?` `לפני שלוש ימים. ושלך בעוד חודשיים, אני רשום לי.` `חחחח... מת עלייך את...` `אז רק קח גם את המעטפה.` `מה? מה זה?` `זה בשביל הרדיו, קח ולך כבר,` היא מתעקשת, `שישי תבוא אני יכין לך חריימה.` `לא, אני לא רוצה. תנוחי לך ותשמרי על עצמך.` `מה קרה לך גם אתה? אתה כמו בן שלי. יאללה תילך שלא תאחר...` עוד חיבוק, נשיקה ואני עף. `רגע.. מותר לשאול כמה? היומולדת...` `שבעים,` היא משיבה קורנת.

מיקושה

New member
למה אין למו ממש זמן לאנשים מבוגרים?

ואחרכך..אחרי לכתם.. נזכרים בדברים הקטנים האלו.. המחוות.. רגעים של בדידות.. מעניין מה רצתה לומר.. או שהיתה לבד.. מעניין.

giulietta

New member
מסעודה משדרות

עברה למלבורן? (-: בוקר טוב

נעמי 1

New member
אתה עם הלב הרחב

בשביל כולם... כ ו ל ם. אוהבת את הסיפורים האנושיים שלך. }{

סו

New member
הריח המתוק הזה עולה עכשיו

כאן מתוך הזיכרון ואני לא זוכרת את שמה כבר וזה עצוב בי כל כך

זהר nj

New member
../images/Emo13.gifפאן מייקר .איזה יופי של תיאור.

גדלתי עם סבתא מרוקאית עד גיל 11..ועכשיו התה הנענע הריח של המטבח ..בשניה אחד קפץ לי עד לפה. בזכותך. זה היה יפפההה יא אללה! יש לי נענע בגינה ..וקצת שיבה ..עוד מעט הולך להכין לי כוס תה. להת

fun maker

New member
בגיל אחת עשרה

היתה עוברת אצלנו בעכו אישה מבגרת שהגיעה מעכו העתיקה ומוכרת נענע-שיבא בשק תכין גם לי אחד, אני בא :)

ואני קראתי את זה מוקדם יותר

והלב שלי כזה לא איפשר לי לחשוב או לשאול, אבל אני לא יכולה שלא לשאול, מה היה במעטפה, אני מקווה שלא מכתב פרידה חס ושלום
טוב מחר שישי, מחר החריימה, מתה על חריימה
אני מכינה פה גם
אז בטח תספר את ההמשך, נכון? יום הולדת שמח לה
שבעים זה גיל יפה מאוד.

למעלה