תהליך: מרץ 2011

TZIPOR6

New member
רקוויאם לנקר הישראלי

פעם ראיתי פרחוני נקרים משחקים עוד בטרם למדו לעוף. מאונכים מקפצים היו על גזע עץ האקליפטוס בו היו קבועים 2 חורים.. מראה שובה לב. עוד ראיתי האכלת גוזלים כשראשם השתרבב פעור, דורש את מזונו החסרתי נשימה, רק כשחזרתי לנשום חשתי שנשימתי נעתקה. גם קורס הטיס שהפך מהר מאוד למעוף מטורף של התלהבות ושירה בן ענפים סבוכים, נמוך מתחת לצמרות העצים..... היה מסעיר ומסחרר. באביב האחרון, כבר לא היו פרחונים בכלל, גם הדוכיפת שקיננה שם לא נראתה. בקב' ניצנים ראיתי מיינות מגרשות נקר מקינו.

danysharon

New member
לא השתכנעתי

שהדררות הם הסיבה להעדרות הנקרים אם כי אין ספק שיש בינהם תחרות על מקומות קינון-בואו לא נישכח שהדררות מקננות חלק גדול מהשנה ובודאי הגיעו יותר מוקדם אבל זה לא אומר שאותם זוג נקרים לא קיננו באותו אביב-פשוט לפעמים צריך לעבוד יותר קשה. כאמור, אצלינו יש המון דררות רעשניות אבל זה לא משנה את העובדה שיש גם הרבא נקרים, דוכיפת והמון ירגזים-כולם מקנני חורים. דן

texvtkui

New member
לא התכוונתי לשכנע,רק דוגמא מהמקום

הספציפי הזה שהיה שייך לנקרים בשנים הקודמות ועכשיו לא. תמונה אחת שווה אלף מילים,מצורפת עוד תמונה משנה שעברה.

tuvia k

New member
תמונה הדירה !

שמספר בפשטות את הסיפור והמחיר הכואב שציפורים המקומיות משלמות בשל מינים פולשים

black bamba

New member
גם אני לא משוכנע

יש למישהו איזשהו נתון על תפוצת הנקרים והתנודות בה? הרושם המאוד סובייקטיבי שלי מרמת אביב (לפני 30 שנה והיום...) הוא שהם לא בירידה, אלא דווקא בעלייה יחסית. מעניין להשוות ללפני 63 שנה. עזריה אלון מספר איך פרופ' מנדלסון לקח אותם בהתרגשות ב-49' לראות קן של נקר! בזכרון יעקב! סנסציה! כך שאולי הוא בכלל מין מתפרץ.

nadavpev

New member
ולכן בעוד כמה שנים

יבואו צלמים מוכשרים שיראו איך תוכי הארה שברח למישהו מהכלוב לאט לאט גרם להכחדת המיינות... ואנחנו נצטער על הציפור האהובה שכל שרצינו היה לקום בבוקר לצלילי שירתה...

danysharon

New member
הכל עניין של פרופורציות

אין ספק ששחרור עופות לא מקומיים מהווה נזק אדיר-מצד שני, מישהוא יכול לחשוב על הטבע שלנו בלי צוצלות? דן

shoebill

New member
שכיחות נקרים

הסקרים של "המרכז לטיפוח ציפורי הבית והחצר" בין 2007 ל 2010 לא הראו ירידה בשכיחות של נקרים ודוכיפתים (http://www.yardbirds.org.il/seker.htm) חוץ מזה, לא רק נקרים הם מין מתפרץ. גם צופיות, דוכיפתים, ירגזים, לבני חזה, שחרורים ובטח עוד כמה ששכחתי הרחיבו את תחום התפוצה שלהם במאה השנים האחרונות (בלי לדבר עדיין על צוצלות). זה לא כל כך פשוט להראות השפעה של ציפור פולשת על אקולוגיה מקומית (למעט באיים קטנים). הנזק שהדררות גורמות לחקלאות הרבה יותר ברור מאשר למערכת האקולוגית. ההשפעה של מאיינות, למרות שהן חלק ממאה המינים הפולשים המסוכנים ביותר בעולם, עוד פחות ברורה ואפילו יצא מאמר ב 2011 ב Journal of ornithology שבחן את ההשפעה של מאיינות על קינון ושיחור מזון של מינים מקומיים בסידני ולא מצא כלום. אני לא סנגור של מינים פולשים, אבל אני חושב שכדאי לסייג את ההתנגדות להם לתוצאות אמיתיות ולא רק להתרשמות כללית

למעלה