תהייה

fairy_mi

New member
תהייה

מספר עוגות שהכנתי לאחרונה ושקיבלתי עליהן המלצות חמות מחברי הפורום שלנו ופורום Ynet, יצאו לי "ככה"... וממש לא הבנתי על מה כל ההתלהבות המקדימה בגינן... זה לא שאני לא יודעת לאפות כמו שצריך- עוגות "מצליחות" מטעם הגדרתן... אבל הן פשוט... לא משהו... נחמדות וזהו... תהיתי אם הבעיה היא רק בי, אבל המשפחה מסכימה איתי בלב שלם... וזה לא שאני מנסה דברים מיוחדים- דברים די קלאסיים למען האמת... כנראה שלכל אחד הטעם האישי שלו- זה לא חדש, אולי כדאי להגיע למסקנה זו מחדש, ביום שישי לקראת 3 בלילה... אין למסר הזה שום מוסר השכל שהוא... חוץ מאולי להמשיך לנסות :)
 

adigreen

New member
כאשר אני מנסה מתכון חדש

בדר"כ אני חוזר עליו פעמיים שלוש עם התאמה אישית שלי. הרי "כל יד" מכינה קצת אחרת.\ רק אח"כ אני מחליט אם לאמץ אותו או לפסול אותו. אלעד
 

fairy_mi

New member
רעיון לא רע האמת...

יש לי ערימה ענקית של מתכונים שמעניינים אותי אז בינתיים אני פשוט מדפדפת הלאה בכל פעם... אבל אני מניחה שהמירוץ הזה לא ייגמר לעולם... מקצה שיפורים יכול להועיל אין ספק... אני אערוך מגבית חוזרת... :) חן חן
 

אילנהמ.

New member
לענבלי החמודה, למה לך להיות

קשה עם עצמך? הכל זה עניין יחסי. יתכן שבאמת אחרים חושבים שהעוגות אכן מעולות כי הן כאלה לטעמם האישי. אבל אם את ביסודך ביקורתית עם עצמך (בערך כמוני), כל הראייה שלך שונה. גם אני לוקחת מחמאות בעירבון מוגבל, חושבת שזה עדיין לא זה. אבל מכיוון שבאוכל עסקינן - הרי קשה לראות את הדברים בשחור- לבן. מה שאת תאהבי, מישהו אחר יחלוק עליך ולהיפך. ולכן נאמר: על טעם ועל ריח..... וד.א. גם אני טעמתי דברים לפי מתכונים שניתנו לי ע"י אחרים, ושהביקורות אמרו שזה מוצלח, ולא הבנתי על מה ה"מהומה" הגדולה. אז המסקנה, לא רק ב-3 לפנות בוקר היא, שכל אחד צריך לסמוך על עצמו ושיפוטו האישי. וחוץ מזה טוב לדעת שיש עם לדבר לפעמים בפורום בשעות לא נורמליות כאלה...
 

fairy_mi

New member
בטח שיש עם מי לדבר

אז מוזמנת לקפוץ לביקור בצ´אט הישן אני מניחה שביקורתיות זה מושג שולט כאן... בתור מישהי שעוסקת המון באוכל ובעיקר במתוקים, תמיד כשאני אוכלת משהו במסעדות, בתי קפה או בתים של חברים יש לי מה להגיד... תמיד מרגיז לטעום עוגת גבינה שמורכבת מהמון ג´לטין שנמהל בגבינה או עוגיות עם הרבה מרגרינה... או מאפינס דחוסים מאוד... בתי קפה שמתקמצנים במרכיבים או כמה חברות שלי שזקוקות להדרכה אישית באפיה יכולים לשגע אותי... בדר"כ יש לי מה להעיר, הרי מרגיז לאכול משהו שאתה יודע שאפשר להכין בצורה הרבה יותר טובה בקלות ניכרת... וסיפור באותו הנושא- לא מזמן הייתי ביומולדת של חברה ואמא שלה הכינה עוגת גבינה עם פירורים. העוגה היתה נמוכה בצורה בלתי רגילה, הבצק לא היה טעים ופריך במיוחד ובקושי היתה בה מלית וגם היא היתה דלילה מאוד... כל הנוכחים מאוד אהבו את העוגה בלי סיבה נראית לעין ואני השתדלתי לסתום את הפה כדי שלא להעכיר את השמחה... רק חברה טובה שלי שידעה שאני חייבת להגיד משהו, שאלה אותי בשקט מה יש לי להעיר בנושא, לחששתי לה את דעתי ובזה נסתיים הפורקן האישי... לפעמים דווקא הייתי מאוד רוצה להיות כמו חברות שלי שיאכלו הכל בשקט בלי הערות ותמיד יהיה להם טעים ומוצלח... לא משנה עד כמה המאכל יהיה סביר ומטה... אני בטוחה שיוכלו להזדהות איתי בעניין... שבת שלום!
 

אילנהמ.

New member
בהחלט מזדהה. ובגלל שגם אני

מאד אוהבת להתעסק באפייה, אני לא מסוגלת לטעום מאפים קנויים, כמובן לא כאלה שיצאו מבית יוצר מעולה. אבל בחיי היומיום לא יכולה להכניס הביתה עוגות או עוגיות קנויות. מעדיפה שלא יהיה בבית בכלל...... עכשיו אני בדיוק באמצע הכנת עוגת גבינה אז לא יכולה להצטרף לצ´אט, sorry. שבת שלום
 

fairy_mi

New member
כנ"ל...

מאז שחזרתי לגור אצל ההורים אני אוסרת עליהם לרכוש עוגיות קנויות... זה מרגיז נורא... אין בעיה- בהצלחה בעוגה!
 
../images/Emo24.gifאו הנה את../images/Emo6.gif

אני רוצה להודות לך על הקטםטרופה הכנתי אותה כבר פעמיים בפעם השניה עם 3/4ח´ מרגרינה וזאת עוגה מעולה
 
fairy_mi כשאני מנסה מתכון

והוא לא לטעמי או לטעם משפחתי,לא נותנת עוד הזדמנות אני פשוט זורקת את המתכון כדי שלא אחזור על הטעות בהכנתו.לי בכל אופן זה גורם למפח נפש כאשר המתכון (התבשיל) לא יוצא לפי ההמלצות שאני מקבלת.
 
למעלה