תהיות מקצועיות (מידענות ואמהות)

boringvered

New member
תהיות מקצועיות (מידענות ואמהות)

אני בת 35, אמא לפעוטה. סיימתי לפני כ5.5 שנים הסמכה בניהול רשתות של מיקרוסופט, השתלבתי בתחום, והיום אני עובדת בתפקיד טכנאית מחשבים ועוזרת למנהל רשת. לצערי, התקפיד בעייתי לאמא, והתחושה הכללית שלי היא שאין רצון לקדם אותי מעבר עקב האמהות. שאלתי היא האם יש טעם להחליף כיוון מקצועי בגילי, בהתחשב במצבי המשפחתי? שקלתי את נושא המידענות - האם יש בכלל תעסוקה מספקת בתחום? מה השכר בתחום (למתחילים?), האם מתאים בכלל למישהו שבא מתחום התשתיות? האם יש לימודים בתחום אחה"צ, והאם יש מסלול כזה שלא אורך יותר משנה? מעבר להסמכה בניהול רשתות אני גם בעלת תואר ראשון באונ' ת"א בתולדות האמנות - האם יעזור לי בתחום המידענות? והאם המקצוע הנ"ל בכלל משתלב יותר טוב עם ההורות? תודה - ומתנצלת על שלל השאלות. ורד

מידענות

הבקוש למידענים נמוך יחסית, והשכר למתחיל הוא סביב 4500-5000 ש"ח. אני מניח שאת משתכרת היום יותר. מידענות ניתן ללמוד לתואר שני אבל ישנם גם קורסים. המקצוע עשוי להיות נוח יותר לאם, אבל הענין תלוי מקום עבודה ואופיו. במחלקה ללימודי מידע: ניהול הידע - תחום עניין בהתמחות מדע המידע. מידע נוסף ראו ספרנות תואר שני שנתיים מסלול יום תואר ראשון 03/5318520 52900 אונ' בר אילן, פקולטה למדעי הרוח, רמת גן מידע נוסף במוסד 1/2005 מידענות. בימי שישי. לאקדמאים או מהנדסים. לימודי תעודה לאחר תואר ראשון שנה אחת מסלול יום תואר ראשון 04/8294464 בנין צ'רצ'יל 32000 לימודי חוץ והמשך של הטכניון, חיפה פרטי מסלול 11/2004 מידענות. פעם בשבוע. לאקדמאים או מהנדסים. לימודי תעודה לאחר תואר ראשון שנה אחת מסלול ערב ו/או יום ו תואר ראשון 03/6966662 ליסין 14 62997 לימודי חוץ והמשך של הטכניון, תל אביב פרטי מסלול 12/2004 הקורסים: הספרייה הציבורית כמרכז מידע קהילתי, מיועד לספרנים בספריות ציבוריות. גם קורס פיתוח כלי חשיבה לניהול ידע ומידע. תעודת גמר 3 - 4 חודש מסלול יום דרישות השכלה לא מוגדרות 02/6752911 ת.ד.3353 יער ירושלים 91033 מרכז ציפורי, בי"ס ללימודי חברה, ירושלים מידע נוסף במוסד 11/2004 ניהול הידע ולמידה ארגונית. מיועד למנהלים ואנשי מטה בכל הרמות. פעם בשבוע תעודת גמר 1 - 2 חודש מסלול ערב ו/או יום ו דרישות השכלה לא מוגדרות 04/9901970 ת.ד. 78 21982 מכללת אורט בראודה, כרמיאל, לימודים שונים מידע נוסף במוסד 11/2004 מידענות-ניהול משאבי המידע בארגון. תנאי קבלה: מיומנות טובה בהפעלת מחשב, יכולת למידה עצמאית ויכולת להשקיע שעות תרגול בבית. הקורס נערך במסגרת תפנית. תעודת גמר 7 - 8 חודש מסלול יום, ערב ו/או יום ו דרישות השכלה לא מוגדרות+ ראיון/מבחן 03/7660650 למכתבים: ת.ד. 39328, ת"א 61392 אונ' פתוחה, תפנית, תפנית-טק, דיפלומה, בכפר הירוק פרטי מסלול 3/2005 ניהול הידע בארגונים. מיועד למנהלי ידע בארגונים ובחברות ולמנהלים המעוניינים לרכוש יכולת בסיסית בהובלת תהליכי ידע בארגוניהם. אחת לשבועיים. תעודת גמר 3 - 4 חודש מסלול יום דרישות השכלה לא מוגדרות 03/6711900 פרץ ברנשטיין 7 כפר המכביה 52247 מרכז ישראלי לניהול, המי"ל, רמת גן מידע נוסף במוסד 8/2004 אמנות המידע - INFOART. לבעלי השכלה על תיכונית, בעלי ידע באנגלית ובהפעלת המחשב, לאחר ראיון אישי והצגת קורות חיים. יום מלא בשבוע. תעודת גמר 5 - 6 חודש מסלול יום תעודת בגרות עדיפות אקדמאים 03/6180151 ת.ד.801 ברוך הירש 22 51108 מרכז הדרכה לספריות בישראל, בני ברק מידע נוסף במוסד 2/2005 ניהול ידע הלכה למעשה. יום בשבוע. תעודת גמר 3 - 4 חודש מסלול יום תואר ראשון 03/5662457 רח' החשמל 18 65117 מכללה למינהל בי"ס גינת, תל אביב מידע נוסף במוסד

boringvered

New member
תודה, ושאלה נוספת

באופן כללי... איזה מקצועות יש להם ביקוש רב בימינו - או שצפוי שיהיה להם ביקוש רב? האם יש הרבה מידענים בשוק דורשי העבודה? תודה שוב, ורד

boringvered

New member
שוב תודה, ושוב, מחדדת שאלה

המאמר לגבי מקצועות מבוקשים הוכנס למערכת המאמרים ב- 2002 (לפחות ככה זה נראה) - האם עדיין רלוונטי? לדוגמא, בזמנו חשבו שביוטכנולוגיה תהיה *ה*מקצוע של השנים הבאות וזה לא קרה... יש שינויים מגמתיים מאז 2002? ומעבר לכך, עדיין לא ברור לי אם יש המון מידענים בשוק - אם השוק רווי, האם עלי לשקול לוותר על למידת מקצוע, למרות שאני חשה שיש לי את כל הכישורים הרלוונטיים עבורו (כולל בין השאר גם שפת אם אנגלית)? ושאלה נוספת - מהכרות עם השוק, והיה והייתי בוחרת עכשיו לחפש עבודה במקצוע הנוכחי שלי (טכנאות מחשבים וניהול רשתות), בהתחשב בעובדה שאני בת35 ואמא לילדה מצד אחד, אך בעלת נסיון של יותר מ- 5 שנים בתחום, האם סיכויי טובים למצוא משהו בכלל? תודה רבה שוב על כל הזמן וההשקעה. ורד

ניהול רשתות

המאמר עדין רלבנטי. אם את רוצה להמשיך לעסוק בניהול רשתות נכון יהייה לקחת פרק זמן שיוקדש לחיפוש משרה הולמת.רק אם לא תצליחי בכך שקלי חלופות.

למעלה