תדרים

shoosh2607

Member
מנהל
תדרים

בוקר טוב,
אחרי שקראתי הרבה, התייעצתי הרבה וחפרתי ב - gsmarena, יש לי שאלה כללית:
1. כל המכשירים (הידועים, לא איזה משהו עלום שם) תמיד יתאימו לכל הרשתות (לא כולל פלאפון/הוט/רמי לוי)? כלומר שאתם כותבים לא מתאים לפלאפון זה אומר שאין בעיה עם האחרות?
2. על מנת שהמכשיר כן יתאים גם לפלאפון מה צריך להיות כתוב ב - gsmarena בתדר?
3. ואם ההנחה שלי בשאלה הראשונה נכונה, אז זה אומר שאם קניתי מכשיר שכן מתאים לפלאפון לא תהיה בעיה אח"כ לעבור לרשת אחרת ובמקביל לא תהיה איתו בעיה כשהוט ייסיימו לפרוס רשת?
תודה
 

BobboVilla

New member
בגדול תמיד יתאימו, אבל זה בזכות דור 2

כמעט כל המכשירים החדשים שנמכרים כיום מגיעים עם ארבעת התדרים שיש בדור 2. המשמעות היא שאם לחברה הסלולרית יש דור 2, תמיד במקרה הגרוע ביותר תהיה קליטה של דור 2 (בהנחה שיש בכלל קליטה).

בדור 3 התדר הראשי של סלקום ואורנג' הוא 2100, וזה תדר שתמיד יש (במכשירים אירופאיים ובכל הסיניים שראיתי), מה שאומר שצריכה להיות קליטה של דור 3 בכל מקום. בתוך מבנים לפעמים התדר הזה לא מספיק, ואז יש תדרים נמוכים יותר. בסלקום התדר הוא 850 (כמו הראשי של פלאפון), ובאורנג' התדר הוא 900. בכל מקרה התדרים הללו שונים מהתדרים ה"מקבילים" בדור 2.

המשמעות היא שמכשיר שיש לו בדור 3 תדרים 900+2100 יאפשר לקלוט את התדר המשני של אורנג', ומכשיר שיש לו בדור 3 תדרים 850+2100 יאפשר לקלוט את התדר המשני של סלקום (בנוסף לקליטה של פלאפון). בכל מקרה תהיה למכשירים הללו קליטה של התדר הראשי של החברות, וזה התדר ה"משמעותי" יותר.

אני מקווה שהבנת ושלא סיבכתי אותך
.
 

shoosh2607

Member
מנהל
OK

אז ראיתי מכשיר וכתוב כך:
2G Network GSM 850 / 900 / 1800 / 1900
3G Network HSDPA 900 / 2100 - ST25i
HSDPA 850 / 1900 / 2100 - ST25a
עכשיו, אמרו לי (בהוט) שרק דגם 25a יעבוד אצלם.
אז למה? זה לא ברור לי. האם זה בגלל שרק לדגם ה - a יש 850 בדור 3?
זה אומר שאם אני רוצה מכשיר שיעבוד בפלאפון (ונגזרותיה) אני תמיד צריכה לחפש מכשיר עם 850 בדור 3? אז כל היתר לא מעניין?
ותודה על ההסבר
 

LZ88

New member
סיכמת יפה


לפלאפון אין דור 2 כך שהשורה הראשונה- לא רלוונטית בכלל.
בדור השלישי, יש להם את התדרים 850 ו-2100 כאשר 850 הנו התדר הראשי.
כשאת מחפשת מכשיר שיתאים לפלאפון- הכי חשוב שיהיה לו את התדר 850 בדור ה-3.
 

shoosh2607

Member
מנהל
אז מה זה מעניין דור 2?

איפה יש לאורנג' או סלקום דור 2 בכלל?
ועוד משהו - אם למכשיר יש 850 בדור 2 זה לא רלוונטי בכלל כי לפלאפון אין?
בקיצור ולסיכום (שוב) - על מנת שמכשיר יתאים לכולם צריך בדור 3 שיהיה 850 ו - 2100. כל היתר זה לא מעניין, נכון?
תודה
 

BobboVilla

New member
תעבירי את המכשיר שלך לדור 2 בלבד

ותראי איפה יש (או איפה אין) לאורנג' דור 2. התשובה - יש להם בכל מקום שיש להם קליטה
.
 

shoosh2607

Member
מנהל
אין לי מושג איך עושים את זה

והאמת? בחיים לא היו לי בעיות קליטה (שום מכשיר ב - 15 שנה האחרונות) אז כנראה שזה ישאר כמו שזה

תודה
 

BobboVilla

New member
זה בהגדרות רשתות ואלחוט (אם אני לא טועה)

אבל באמת שאת לא חייבת לרדת לדור 2 רק כדי לבדוק את זה
.
 

BobboVilla

New member
עבור פלאפון ורמי לוי לא מעניין בכלל דור 2

וכן, "חייבים" תדר 850 בדור 3. אני שמתי את זה במרכאות כי אני הייתי יותר משנה וחצי עם מכשיר ללא תדר 850 בדור 3 בפלאפון, ולמעט מספר מצומצם של מקומות (רובם בתוך מבנים), לא היו לי בעיות קליטה.

בהוט מובייל צריך את תדר 850 כל עוד הם משתמשים ברשת של פלאפון, אבל כאשר הם יפרסו את הרשת העצמאית שלהם היא תהיה רק בתדר 2100.

מה שכן, מפתיע שהזהירו אותך מראש בהוט שהמכשיר לא תומך ברשת שלהם. זה ממש כאילו אכפת להם או משהו
.
 

shoosh2607

Member
מנהל
דווקא בקטע הזה

הם היו נורא בסדר.
הסבירו איזה דגם לקנות, מה יקרה אחרי פריסה וכו' (וגם ענו על שאלות כאלו לגבי דגמים אחרים).
כמו שכתבתי בעבר, זה לא בשבילי (זה לאחיין שלי) ואני בכלל באורנג', אבל כנראה שלא כולם מנסים לדפוק אותנו כל הזמן וכן יש אינטרס שירותי ורצון לעזור.
המון תודה ויום מקסים
 
למעלה