תגמול מילואים

מצב
הנושא נעול.

bella135

New member
תגמול מילואים

תגמול מילואים
שלום לכולם. הייתי במילואים מספר ימים, גובה התגמול שחושב לי ע"י המעסיק הינו שכר עבודה ליום * מספר הימים. מכיוון שלא עבדתי שלושה חודשים מלאים לפני כן, הביטוח הלאומי העביר למעסיק סכום נמוך יותר. האם המעסיק רשאי לדרוש ממני החזר?

שיר ורד

New member
האם אתה מקבל שכר לפי שעות עבודה

תגמול מילואים
שלום לכולם. הייתי במילואים מספר ימים, גובה התגמול שחושב לי ע"י המעסיק הינו שכר עבודה ליום * מספר הימים. מכיוון שלא עבדתי שלושה חודשים מלאים לפני כן, הביטוח הלאומי העביר למעסיק סכום נמוך יותר. האם המעסיק רשאי לדרוש ממני החזר?
או משכורת חודשית. מה הסיבה לכך שבחודשים הקודמים לא עבדת מלא?

bella135

New member
אני מקבל משכורת חודשית

או משכורת חודשית. מה הסיבה לכך שבחודשים הקודמים לא עבדת מלא?
אני מקבל משכורת חודשית
חודשים קודמים לא עבדתי מלא מכיוון שלא עבדתי...

שיר ורד

New member
המקרה קצת מורכב

אני מקבל משכורת חודשית
חודשים קודמים לא עבדתי מלא מכיוון שלא עבדתי...
המקרה קצת מורכב
לאחר בדיקה של חוק הביטוח הלאומי, לא מצאתי שם סעיף שקובע שהמעסיק צריך לשלם לעובד את שכרו הרגיל גם אם קיבל המעסיק סכום נמוך מזה מהביטוח הלאומי. אבל, זכור לי בעבר קראתי באיזה שהוא מקום שהמעביד צריך לשלם לפחות את השכר הרגיל. במקרה שעובד לא עבד באופו מלא בשלושת החודשים שקדמו למילואים. אם הוא לא עבד אצל אותו מעביד לפחות ב-75 ימים מתוך רבע השנה שקדמה למילואים, אזי עליו לקבל את התגמול ישירות מהביטוח הלאומי ולא מהמעסיק (ה-75 יום כוללים, גם תקופות של סופי שבוע, חגים וכדומה). אם זה המצב, אזי המעסיק בודאי יהיה זכאי לדרוש מהעובד את ההפרש ששולם בטעות. סעיף אחר קובע שאם העובד עבד בשלושת החודשים הללו פחות מ 60 יום (שאינם כוללים שבתות , וחגים וכו) הוא זכאי לבחור לעצמו 3 חודשים מתוך 6 החודשים האחרונים לצורך חישוב השכר לתגמולי מילואים. אולי במקרה זה יעזור לך להגדיל את התגמול שמקבל המעביד ובכך למנוע החזרת שכר. הערה: בניגוד לתגמול עצמו שבלפי החוק המעביד צריך להעביר לעובד באותו שיעור שביטוח לאומי מחויב לשלם למעביד, הרי הפקדות לקופות גמל וקרנות למיניהן יש לעשות מכספי המעביד והעובד , כמו בכל חודש עבודה רגיל (על חשבון העובד והמעביד).

מצב
הנושא נעול.
למעלה