תגידו,

תגידו,

שמתם לב אם הטיפול שלכן השתנה בעקבות חוק הבריאות (זה שמגביל מספר טיפולים, שמגביל לפי גיל וכ"ו)? ואם כן- איך? והאם היה איזה קשר אצל מי שבשטח בין הכלת חוק הבריאות ובין שימוש בגישה הקנדית שאומרת מספר טיפולים מצומצם, ממוקד מטרה, עונה על הסמפטום ופחות על שורש הבעייה? שתפו אותי קצת בבקשה... שרון מור

ווי, ווי - שאלה גדולה

יצא מהעניין הזה גם טוב וגם רע. הטוב קשור למיקוד, לניסוח המטרות, ללמידת הבעייה וניסוחה כמה שיותר מהר, ליציאה מתקופות טיפול עמומות שלא ברור מה עושים, וכמובן להקשבה למה שחשוב ללקוח מתוך ימבה העניינים שהוא מתמודד עמם (אני לא עובדת עם ילדים). הרע קשור למימון. לצורך לכמת תהליך איכותני. לכך שטיפולים נגדעים באיבם כי אין מי שישלם עליהם... לכך שלעתים ברור מאוד שניתן היה להשיג עוד התקדמות עם עוד זמן - אבל הזמן הזה לא ניתן... ולפעמים על ההיפך - על כך שמשאירים מישהו ל"עוד קצת" כי יש לו מימון. שלא תבינו לא נכון - אפשר בהחלט שאותו אדם יהנה מאותו עוד קצת ואפילו ירוויח מכך - אבל השיקול להשאירו הוא בגלל שיש כסף ולא בגלל איזה רציונאל טיפולי מדהים... וכמובן זה גם על חשבון מישהו אחר שזקוק הרבה יותר ואין לו מימון.

כן בהחלט !

הנסיון להתיעל , בהחלט מביא אותי למיקוד , להצבת מטרות פונקציונליות, לראית הילד כשלם עם "קשיי תפקוד" ולא כחלקים שחייבים להשתנות , כחלק מלהיות בסטנדרט מסוים. לתת לילד לבחור במה להתמקד, ולהניח טת השאר בצד לרגע. להבין שאי אפשר לשנות את הכל, יותר קל לשנות כל פעם משהו בדרך למשהו גדול יותר למדתי להדריך את ההורים, להבין שיש להם אחריות ערכית בהקניית מיומנויות לילדם. ושללמד או לדרוש הסתגלות ל"משמית" חיים זה לא ממש "להיות הורה רע" בקיצור מעניין נורא. וזה עובד ! היום מטפלת מס מצומצם של טיפולים ביצירת קשר, העצמה להתמודדות עם דרישה לשינוי וביסוס המוקדים להתערבות, מדריכה את הילד ואת הוריו ושולחת אותם לעבוד... משבוע לשבוע .. עוקבת , מלווה, תומכת , מחדדת ... ואז כשמושגת תוצאה ... הם באים רק לדווח שהכל ממשיך כייף לי נורא.

Mנטה

New member
אני מאוד לא אוהבת את זה

וזה מביא אותי לעבוד במקומות אחרים ולחפש אפשרויות אחרות. אני מבינה שהצורך הוא כלכלי ושכמו תמיד מי שיש לו כסף יש לו יותר אפשרויות בחיים, אבל אני גם חושבת שיש פה הגזמה פראית. נכון, מיקוד זה חשוב, אבל לדעתי זה הופך את המקצוע שלנו לטכנאות מוטורית או משהו ואין שום אפשרות לעשות טיפול אמיתי אלא רק תרגילי התעמלות מסוגים שונים. לדעתי זאת בכיה לדורות וכל המינוחים המתוחכמים והאמריקאים לא מצליחים להסתיר את העובדה שזה משטיח ומסרס את המקצוע.

שלוש התשובות

מראות מגוון מאד מעניין בהתייחסות אל הטיפול של "אחרי החוק" .שרון

אני מרגישה

שמצד אחד- אם השכלנו ללמוד היטב את הנושא הקנדי של תיעול הטיפול לפי מטרות מצומצמות לכאן ועכשיו, בהתאם לדרישות התפקוד של המטופל, אז אפשר לעמוד במגבלת הזמן, ובאמת לייעל את הטיפול. ומצד שני- עושים חטא גדול לכל אותה אוכלוסיה שאינה מתאימה למודל הזה: המטופלים הכל כך מורכבים, שיש להם קושי גם בתחום המגע, ובתחום המוטוריקה העדינה, וגם בתכנון, וגם במוטוריקה גסה, וגם בתכלול וגם בחשיבה, וכל מה שאנחנו מכירים מהשטח, ובנוסף יש להם הורים שלא ישתפו פעולה- בין אם כי לא מסוגלים, או לא פנויים, או לא אחר...מי יתן להם מה שהם זקוקים לו? אנחנו מפנים החוצה לטיפול של הוראה מתקנת למשל, כשביודעין אין להם אותם כלים לתת למטופל. לפעמים אני מרגישה שאני מתפשרת על דרך ביניים בין דרישת הקופה ובין הידע שלי כמטפלת לגבי איך אפשר היה לטפל. הנורא יותר, הוא שאני מתחילה לראות את הילדים חוזרים לטיפול, או פוגשת את ההורים שאומרים
"מה שעשית אז היה נהדר, אבל אנחנו לא יכולים לעשות אפליקציה של זה כיום" וחוזרים עם אותו קושי, שטיפלתי בסמפטום שלו ולא במקור שלו...
זה כל כך חורה לי, שחשבתי לנסות לעשות על זה את התזה בתואר שני. אני לומדת מנהל מערכות בריאות
ובהחלט ניתן להכנס לנושא הזה כתזה. לכן למעשה שאלתי, כדי להרגיש גם מה שאר העולם חושב, רואה, לומד, רוצה, ולדעת אם אני היחידה שחושבת על זה... או שיש עוד כמוני. למעשה, אני חושבת שמחקר כזה יוכל גם לבוא מול חוק ביטוח בריאות ממלתי ולאמר צדק או לא צדק בגישה. למעשה, כל השינוי במערך הרפואה בארץ (שאגב מוציאים כאן בשנה במשק בית את אחת ההוצאות הגבוהות ביות בעולם המתועש לבריאות- 23% לעומת פחות מ 20% בשאר העולם המערבי) גרם לנו לחפש את המודל הקנדי, כי שם הם גם בענייני קיצוץ הנתינה הממשלתית לבריאות. בקיצור- מי שיש לו- הרוויח... שרון

למעלה