תגידו, מישהו מכיר את זיקו האגזוזן?

Irenie

New member
תגידו, מישהו מכיר את זיקו האגזוזן?

לא כזה שאתם חושבים, כזה שמתקן אגזוזים (של אופנועים!) בדרום ת"א... יש חוות דעת מישהו??

C O L T

New member
להתרחק כמו מאש!

אני לא צוחק, לקרוא לאיש רמאי, שקרן, גנב ופושע יהיה עדין מדי, באמת עדין מדי. וזה מנסיון של רבים וטובים. תחסכי לעצמך צרות ונזק לאופנוע, תמצאי מומחה אחר. או בעצם תחפשי מומחה, זהו, זיקו מבין בעיקר בלגנוב כסף מאנשים, ולדבר הרבה. עמידה בזמנים, איכות בעבודה, אמינות, אלה הדברים שלא תמצאי אצלו. אבא שלו לפחות ידע לרתך, למרות שהוא לא בדיוק איש ישר גם כן.

Le Duke

New member
don't mess with him! i've seen his

so called "work" before - amateurish welding and soldering

M.Z

New member
אני לא מספיק עשיר כדי לשלם בזול

זה המשפט הכי נכון לבית העסק הזה. הוא יודע להפעיל רתכת, זה כן, אבל הקשר בין רתכת לבין אופנוע זה מה שהייתי מצפה מבעל מקצוע שמצהיר על עצמו "מתחום האופנועים". תחסכי לעצמך הרבה עוגמת נפש וצורך ללכת לתיקונים על תיקונים כדי לתקן את התיקון שלו. מנסיון אישי, עבודה שהוא עשה לי באופנוע תוך כדי הבטחה שלו במילים האלו: "אה..M.Z? בטח שאני מכיר, לפחות ל-15 כאלו עשיתי סבלים" לא משנה בפועל לאף אחד הוא לא עשה לפניי, לא משנה העובדה שכל אדם בתחום היה יודע שלא מרתכים!!!! סבל לשלדת זנב, גם היתה לו החוצפה אחרי שבועיים לדרוש ממני תשלום נוסף בסכום של 350 ש"ח על "ריתוך שלדה" שהיה תוצאה ישירה של העבודה הפגומה שלו והחוסר מקצועית. אני ממליץ לא להתעסק איתו. (כל הנאמר בכתוב כולו אמת, ואני מוכן לעמוד מאחורי המילים שלי בכל עת שאדרש).

גיZמו

New member
מצטער לשבור לכם את המילה

באתי לזיקו עם בעיה... הוא התקרב לאופנוע עם ג'בקה.... ביקשתי ממנו יפה להתרחק... פירקתי את האופנוע לבד עם הכלים שלו (ויש לו אחלה כלים) פירקתי את החלק שדרש ריתוך והסברתי לו מה אני רוצה שירתך. לקח לו 4 דקות לרתך בדיוק כמו שאני רציתי, החזרתי את החלק למקום והרכבתי את האופנוע חזרה. לקח לי שעה ועלה לי 50 ש"ח. צריך להבין שזיקו הוא לא מהנדס ולא מכונאי. הוא רתך והוא יודע לרתך. כל דבר אחר שתבקש ממנו לעשות (לתכנן או לייצר סבל לMZ לדוגמא...) הוא יעשה כמיטב יכולתו רק שזה לא הרבה (אני מתכוון ל"יכולתו"). אבל לרתך הוא יודע. רק צריך להשגיח עליו שהוא לא מחפף. זהו.

alfred

New member
"הוא יודע לרתך"?

הוא רתך ממוצע לחלוטין. בוודאי שלא אחד שיש לטרוח עד אליו.

גיZמו

New member
הוא מרתך יותר טוב מהגיZמו .

בגלל זה הגיZ הולך אליו ולא מרתך בעצמו. יש לאלפרד להציע מישהו יותר טוב באזור תל אביב? הגיZ מכיר רתך מצויין באזור נהריה... אבל לנסוע עד לשם עם סעפת מפורקת גם בהנחה שהגיZ יגיע, זה יהיה ישר למוסך, אבל לא בשביל בורג שבור אלא בשביל אוברול.... אם אלפרד מכיר מישהו אחר בסביבה הקרובה הגיZ ישמח לשמוע. הגיZ מודה לאלפרד על התשובה העניינית.

alfred

New member
לא צריך נעלבת, כן?

לפני כמה שנים אלפרד גילה, על בשרו יש לציין, שזיקו לא להיט. מאידך, בפעם הבאה שאלפרד יזדקק למישהו שיודע מה הוא עושה, זה לא יהיה זיקו. עד אז יש לאלפרד עבודת שטח לעשות. ברגע שהוא ימצא רתך שמבין מי נגד מי (ובתקווה שההוא לא יטען שגוצי זה פאר היצירה), הוא ישמח לספר (גם) לגיזמו. בדיוק כמו שאלפרד סיפר לTLLF מי מתעסק עם סעפות. ולגיזמו אין סיבה להיתפס לרגשי נחיתות. זיקו מרתך גם יותר טוב מאלפרד.

גיZמו

New member
אולי זיקו מרתך יותר טוב מגיZמו

אבל שים אותו פה ונראה....

TTמאניה

New member
מי אתה מכיר בנהריה?

אני רציני אני חדש בנהריה ולא מכיר כאן אף אחד

M.Z

New member
מה שאמרת לא נוגד את מה שאני

טענתי, רתך טוב תוכל למצוא בכל אזור תעשיה ממוצע. רתך שעוסק בתחום האופנועים צריך לדעת עם מה הוא מתעסק. לא מדובר פה לרתך פלאך לכסא בית ספר מדובר על כלי שעובד ומתנהג בצורה ייחודית לו. כשאדם מציג את עצמו ואת פועלו בתחום הדו"ג, וטורח להצהיר שאת העבודה שאני מבקש הוא כבר עשה ומבין מה הוא עושה, אני מצפה שיעמוד מאחורי המילים היפות. אם הוא היה מציג את עצמו כ"רתך" אבל צריך הדרכה מה בדיוק לעשות (בדיוק כמו הרתך בהוד השרון שאמר לי , ולכן ידעתי שאני צריך לסמוך על עצמי) לא היו לי טענות אליו בכלל. רתך טוב? וואלה לא יודע, אני רק רוצה לספר שהסבל בן 5 שנים והתפרק כולו (לראיה החוסר ארגז שיש לי על שברי התושבת שבעבר נקראה על ידו "סבל"). לכן... אם מדובר על עבודה שצריך את הרתכת ומי שיפעיל אותה, ניתן ללכת לכל רתך אחר ואולי אפילו בזול יותר (עד היום כל התיקונים על העבודה שלו אצל רתך זקן וחביב לא הגיעו לחצי מהמחיר שהוא גבה על הסבל והעבודה שהוא עשה). טווחי המחירים שלו ממש לא זולים - (4 פיקים עולים 350 ש"ח?) המקצועיות שלו בהקשר של אופנועים מאוד מוטלת בספק. לגבי לרתך 2 ברזלים אחד על השני.....אם אתה אומר שהוא עושה את זה טוב- אתה יודע יותר ממני ומהנסיון שלי. אני עדיין לא ממליץ להתעסק איתו. וסתם המלצה כללית לכל מי שרוצה לדעת - אם יש צורך בעבודת רתכות, ויש לרוכב את הידע לפרק להסביר את מהות העבודה ולהרכיב חזרה, בכפר קאסם יש רתכים שבשבילם המושג 20 שקל הוא תשלום הוגן עבור עבודה של שעתיים. אם ניתן לדחות את התיקון וליסוע ביום שישי או שבת בבוקר (גם חוסך על חשבון העבודה) שווה ללכת לשם.

EK9

New member
את יכולה לנסות

את ולקוביץ' בדרום ת"א גם מייצרים את רוב הסבלים תוצרת הארץ שמותקנים ע"י היבואנים יודעים לעבוד יפה (עסק משפחתי) אבל לא מפרקים את החלק בעצמם בדרך כלל ולא מוכנים לעבוד על האופנוע כאשר מיכל הדלק עדיין עליו (בטיחות) אני לא חושב שעוסקים באגזוזים, אבל בהחלט יכולים לעשות עבודה יפה אם מדובר בתושבות, סבלים וכו' סה"כ עבודה יפה במחיר שווה לכל נפש

® Road Runner

New member
למה לכל הרתכים יש שמות כאילו לקוחים

ממערכון של הגששים?
יש אחד, צ'יבוטרו, עשה יופי של עבודה על האגזוז של ה R שלי. הוא נמצא בשדרות ההסתדרות בחיפה, קצת לפני צומת קרית אתא מצד ימין לבאים מכיוון חיפה.

למעלה