תגידו לי מה הולך פה?

מיקמיק23

New member
תגידו לי מה הולך פה?

יום רביעי אני אמור לעשות שמירה, אך לפני שבוע הייתי אצל רופא היחידה והוא נתן לי לשמור בישיבה, בעקבות מצב הבריאותי שלי. אך באותו פטור הוא גם רשם לי שאני פטור מריצה וזה קבוע . אז מה הולך פה לעזאזל???? איך אפשר לשמור בצורה כזאת , אם מגיע מחבל ואני לא יכול לרוץ... ? מה עושים בנידון פה חבר'ה?? הצבא הזה נדפקקקקקקקקקקקקקקקקקקקק !!!!!

מיקמיק23

New member
לא קשור הכיוון

מחבל , נמצא בתוך הבסיס שלי, חדר. מה אני עושה? זה לא מחדל ביטחותי? יש כיתת כוננות. חיילים רצים.. , לי יחכו? לא נראה לי העסק הזה, לא חושב? במקום להעסיק חייל כשיר ושמסוגל לרוץ.

מיקמיק23

New member
אבל כשיהיה

גם כוננות, אני יודע זה לא במקביל( ואני גבר לא בחורה). איך פטור כזה מסתדר ביחד? זה קצת אבסורד......

idos2

New member
פטור רפואי תופס תמיד

הרעיון הוא מראש לא להגיע למצב בו חייל יצטרך לבצע משהו בניגוד לפטור שלו. אם נניח יש לו פטור מריצה, ויבוא מחבל והוא ירוץ, אתה תיקח את האחריות על מה שיקרה לו?

duvdevanim

New member
אני בספק.. אם שהמב"ס אצלנו עובר

על הפקודות.. אמרו לי ש 7 שעות שינה לא תקף בשעה אפילו שיש חפץ חשוד בבסיס.. ולכן הם מרשים לעצמם לשים אותי בכוננות..

idos2

New member
נציב קבילות החיילים מכיר?

איחלתי לחייל בהצלחה,

duvdevanim

New member
אפשר לקבול אצלנו את המבס על 1000

דברים.. כל פעם הם עוברים על עוד ועוד חוקים - וכולם שותקים.. אגב.. אם אני קובל - והקבילה מתקבלת.. זאת עילה לפטור משמירה במבס ? (ומלמעבר לשמירה במפקדה..)?

idos2

New member
סביר מאוד להניח שלא.

כמובן שאני לא מכיר מספיק את הפרטים אז אני לא יכול לתת לך תשובה של 100%

duvdevanim

New member
למה לא? הבנתי שלנקח"ל ברגע שקבילה

מתקבלת - יש את הסמכות לדרוש את מעבר החייל מהיחידה / מקום בשביל שלא יוכלו "לנקום בו".. כנ"ל במקרה.. לא?

idos2

New member
כל עוד הקבילה לא נוגעת

באופן ישיר ליחסי מפקד-פקוד לא תקינים הסיכוי שזה יקרה קלוש.

duvdevanim

New member
האם על הדברים האלה אפשר לקבול?

1) שנותנים לישון ל 7 שעות שינה עם משמרות (אנשים שמתעוררים כל שעתים?- ומעירים אותך לא בכוונה?..) 2) שנותנים לך להיות בכיתת כוננות עם 7 שעות שינה , ואומרים שברגע שיש משהו באמת (אפילו חפץ חשוד) - הפטור שלך לא שווה כלום.. 3) שנותנים לך להיות בכוננות עם פטור מריצות.. 4) שנותנים לך לשמור בעמדה לבד.. שבמרחק של 200 מטר יש עוד שומר (שהפטור אומר שמירה עם בן זוג) וכו וכו

FortuneFaded

New member
שבע שעות זה די הרבה זמן

ע"ע שש שעות שינה ביום מטכ"לי.
לגבי השאר, קטונתי (פטור של שמירה עם בן-זוג? ו200 מטר זה לא רחוק כל כך.. קשר עין בקלות אפילו)

idos2

New member
תשובות

1. לא. 2. כל עוד לא קרה כלום, לא. 3. לא, פשוט בתרגולים אל תרוץ. 4. לא יודע, צריך לשאול את הרופא שנתן את הפטור.

idos2

New member
מי זה "הם"

אתה הולך לקבול את החיילים שישנים איתך בחדר על זה שהם מרעישים מעירים אותך כל שעתיים?

duvdevanim

New member
לא..

את המבס שהוא מעורר מצב שברור שבו לא יקויים הפטור.. איך בדיוק חיילים שקמים לשמירה אמוןרים לצאת בלי לעשות רעש /להדליק אור?

למעלה