אבקשך לדייק, הוא לא גאון של אימא אלא חצי (אולי אפילו רבע) גאון של אימא
אוי הקנאה, הקנאה
הקנאה העזה, הנוראה, הבוערת והמבעבעת
רואים שזה שורף
האם תרשה לי להציע לך אלוורה מרעננת?
נחמד שאתה מאמין לו לכל סיפורי המעשיות שלו של הלבשה שעלותה מרקיעת שחקים
ברור שבתור מישהו שמגיע מהלמטה של הלמטה של החיים האלו והעולם הזה, כואב לך על אנשים שיש להם.
העניין הוא, שאם הייתה לך טיפת שכל בקודקוד, היית לוקח את קנאתך העזה ועם כל הכאב והקושי שבדבר, מפנים אותה פנימה, ולא חושף את עצמך כאדם המגיע מאשפתות, מעוני, מקושי ומסבל, שכואב לו לראות מול הפרצוף שלו ילד שמנת מפונק אירופאי-רוסי זין מניאק אשכנזי לבן פריבילגי אליטיסטי ובורגני מהאריסטוקרטיה שמגיע ממשפחה עם כסף ושהוא דור חמישי באקדמיה, אבל טוב, בסדר, אקדמאי חדש שלא כשיר להשכלה הגבוהה שקיבל שזרקו אותו מהאוניברסיטה שעבד בה בעקבות רמתו הנמוכה, שגדל בעוני, בקושי, בסבל בל יתואר, בחדר שלוש מטר על שלוש מטר עם שלושת אחיו, ושהוא אפריקני, אתיופי ושחור (לא שאני גזען. אבל זה אנשים שמגיעים ממקום מסוים ומחיים מסוימים וזה כבר משהו שכבר כן יש לו השפעה, גם אם להיות אפריקני, אתיופי ושחור זה לא דבר שמשפיע ישירות כשלעצמו), זה לא כאילו שציפינו ממך ליותר מידי במובן השכלי, זה הרי ברור.
אם לא הייתי כל-כך מרחם עליך, ממזמן הייתי מתעלם ממך ומפסיק לענות לך, אבל בתור ילד שמנת אירופאי-רוסי זין מניאק שגדל עם כפית של זהב בפה ושחי את החלום שלך, התפתחו אצלי באופן טבעי ומובן יכולות גבוהות בכל התחומים, וביניהם, בין היתר, האינטליגנציה הרגשית.
אני מסתכל עליך, וכאשר אני עוצם את עיניי, אני מסוגל לשים את עצמי בנעליך ולדמיין את החיים הנוראיים שהיו לך. את הקושי, את העוני, את הסבל, את הכאב, את המגורים בחדר שלוש מטר על שלוש מטר עם שלושת אחיך, את העבודה בגיל הנעורים ועוד ועוד, והאמת היא, שלבי יוצא אליך, אל האיש המסכן ומוכה הגורל שאתה, ואני הכי מבין בעולם והכי אמפתי בעולם כלפיך וכלפי המצב הכואב, העדין והרגיש, שבו אתה נמצא, כאשר אתה, עם החיים שהיו לך, נתקל בי, עם החיים שיש לי, ופשוט נשרפת לך הנשמה.
אני הכי מבין את זה שבעולם. וזה בסדר. וזה טבעי. אז אני עונה לך מתוך רחמים. אז אני מכיל אותך. הלוואי שהיה יותר שהייתי יכול לעשות בשביל לעזור לך, אבל אין. לפחות לא ככה. לפחות לא עכשיו. תקוותי היחידה היא שתצליח להתרגל לבסוף לעליונותי עליך בכל התחומים ואולי תתיש את עצמך עם קנאתך העזה בי והאובססיה החולנית שפיתחת אליי על רקע הבדלי המעמדות שבינינו, למרות שאני הכי לא הטיפוס המשוויץ או המשתחצן, מה שרק מראה כמה מעט אתה צריך בשביל להתפוצץ, ודרך כך כמה קשים היו חייך וכמה קשה היא הטראומה שלו.
כולי אמפתיה והכלה אל נשמתך הפצועה והמדממת
שכל מה שראינו עליו זה חולצות טריקו מודפסות,
כי אולי מן הסתם הרעיון לא היה לעשות שופוני ודאווין?
וגם אם כן, על מי אני אמור לעשות שופוני ודאווין? עליכם? על חבורה של אנשים מפגרים, עניים, קנאים, חרדים, אתיופים, בלתי משכילים, חולי נפש ושנמנים על עלובי החיים ומגיעים מהלמטה של הלמטה של החברה והמדינה, של העולם הזה ושל החיים האלו? ומה אמור להיות הערך של זה בדיוק? רק בן-אדם קטן, מסכן וחסר כל ערך צריך למצוא אנשים עד כדי כך קטנים כדי שיוכלו להתנשא, ולעשות שופוני ודאווין.
כמו בפורום המקביל כש-lemner40 צריך להרחיק לכת עד למומחה לקנונית הסדר העולמי כדי למצוא מישהו יותר קטן ממנו כדי שיוכל להתנשא מעליו ולעשות עליו שופוני ודאווין ולהרגיש טוב. ולמה lemner40 צריך עד כדי כך להרחיק לכת? זה פשוט.
כי lemner40 הוא גבר בשנות הארבעים לחייו, כישלון כלכלי שהמחירים בארץ היו לו יקרים וזאת בעצם אחת הסיבות, לצד חרדות קיומיות לא ריאליות, שהוא ירד מהארץ ועבר למאוריציוס כדי לאכול, לבלות ולחיות בזול; בחור מרקע צנוע במיוחד, שנולד בקיבוץ, בן להורים קיבוצניקים, האדם הראשון בהיסטוריה של משפחתו ללמוד באקדמיה, "אקדמאי חדש" מה שנקרא, שנכנס לראשונה לאקדמיה ביחד עם הפריפריה, השחורים והמזרחים, גם זה רק הודות לזילות ההשכלה הגבוהה אחרת אף-אחד לא היה יורק בכיוון שלו; גרוש כי אשתו זרקה אותו מכל המדרגות לאחר שהבינה כמה שזה בלתי נסבל לחיות לצדו של גבר שכזה, האישה קיבלה משמורת מלאה על הילדים בגלל חוסר כשירותו לגדל את ילדיו לבדו ובכוחות עצמו, אפילו לא חלק מהזמן ובמסגרת של משמורת משותפת, ואותו איש אף הגדיל לעשות ונטש את ילדיו הקטינים ועבר לצמיתות לחו"ל כחלק מהיותו אותה נפולת של נמושות שעליה דיבר רבין; אדם שסבל מהשמנת יתר בגלל אכילה רגשית כתוצאה מחוסר האושר שלו והמרירות שלו, ירד במשקל במאמץ רב ונפטר מהאכילה הרגשית, אך עדיין לא מאושר, מתוסכל ומריר, שכעת למד והחליף את האכילה הרגשית באמצעות הוצאת עצבים באמצעות קילול זרים באינטרנט.
לכן הוא היה צריך ללכת להרחיק לכת עד המומחה, טיפש גמור (כמוך לדוגמה) שסובל מהפרעת נפש, כדי למצוא מישהו שהוא יוכל להתנשא מעליו ולהרגיש טוב.
אם מתישהו אני ארצה לעשות שופוני ודאווין, עם כל הכבוד, נראה לי שאני יכול לעשות שופני ודאווין על אנשים ברמה גבוהה יותר מאשר חבורה של אנשים מפגרים, עניים, קנאים, חרדים, אתיופים, בלתי משכילים, חולי נפש ושנמנים על עלובי החיים ומגיעים מהלמטה של הלמטה של החברה והמדינה, של העולם הזה ושל החיים האלו, אם אלו אי-פעם יהיו הכוונות האמיתיות שלי, כך שההתנשאות והשופוני והדאווין יוכלו להיות שווים משהו.
באשר לחולצות הזולות שהראיתי לכם, הרעיון היה לשאול לדעתכם על החולצות (הזולות) החדשות שלי, ואולי החולצות גם הכילו כמה מסרים סודיים, אם כי זה כבר סיפור ליום אחר.
הקטע הכי מצחיק, הוא שהעוני שלך כל-כך קשה, שאני אפילו לא יכול להעלות ולשתף בתמונות של חולצות זולות ב-100 עד 150 שקל כל אחת כולל משלוח מבלי שאפילו זה ישרוף לך את הנשמה מרוב שגדלת בעוני מרוד, ותיכף ומיד תתחיל להישרף ולקלל מרוב הקנאה הנוראה, הבוערת, השורפת והכואבת:
ואתה עוד רוצה מה בדיוק? שאני אעלה תמונות של החולצות, הנעליים, והמשקפיים במאות ובאלפי שקלים לפריט? לאיזה מצב אתה רוצה שאני אביא אותך בדיוק? שמרוב קנאה וכאב אתה תתפוצץ על הקירות במחזה מרהיב ויהיה צריך לגרד את השרידים שלך עם שפכטל?
אני לא יכול להעלות תמונות של חולצות זולות ב-100-150 שקל לאחת מבלי שתתפוצץ. בוא לפחות אל תצא מפגר טוטאלי ותבקש ממני להעלות דברים יקרים יותר. בוא תשב, תירגע. תשתה כוס מים קרים. זה יותר טוב לך מאשר לראות את הבגדים שלי או החיים שלי.
כל אחת מהן עלתה כולל משלוח בין 100 ל-150 שקל. אפשר גם לראות את זה בקישורים שצירפתי:
לא רק גאון פיננסי, אלא גם גאון אופנתי. מה דעתכם על החולצות החדשות שלי? | Page 3 | תפוז פורומים
הגאון האופנתי מכה שנית | תפוז פורומים
הגאון האופנתי מכה בפעם השלישית והאחרונה. | תפוז פורומים
הגאון האופנתי מכה בפעם השלישית והאחרונה-חלק ב'. | תפוז פורומים
אני מבין שהעוני שלך הוא מאוד קשה, אם אתה צריך לשקר שהחולצות היו כל-כך זולות עד לכדי כך שהן עלו 50 שקל, לא סתם 50 שקל, אלא 50 שקל
לכל היותר, כי זה כמה זולות הן צריכות להיות, כדי שלא תישרף לך הנשמה מרוב קנאה וכאב. זה מעיד הרבה על רמת העוני שלך. אבל בסדר. עני מרוד מאתיופיה. למה ציפינו בדיוק?
ומה היה קורה אם הייתי מעלה תמונות של החולצות היקרות, שהזולה שבהן מתחילה מ-800 שקל והיקרה מגיעה עד ל-2,200? היית זורק את עצמך מהחלון, או שפשוט מוטב היה להביא את השפכטל?
אין לו דמי כיס נדיבים, פעם ב, הוריו מוציאים עליו ארוחה במקדונלד'ס, שוויה כ-60 ש"ח לכל היותר.
אתה מדבר במקרה על השרשור הזה?
:
אתמול הייתי בסינמה וראיתי את "ונום 3: הריקוד האחרון". עוד לפני כן, במקדונלד'ס, אכלתי טריפל צ'יזבורגר. את הטריפל צ'יזבורגר הזה אני מקדיש לפולגאר. | תפוז פורומים
ועל הארוחה הזאת?
:
מן הסתם טריפל צ'יזבורגר, צ'יפס, נאגטס, פוטטו, קראנצ'יס ומים גדול לא עולים 60 שקל, אלא אם כן הם עלו 10 שקל בממוצע כל אחד
אולי זה כמה שהיית רוצה שהם יעלו
ארוחה סטנדרטית שלי במקדונלד'ס עולה בדרך כלל בערך בין 130 ל-140 שקל
ארוחה סטנדרטית שלי במקדונלד'ס דרך אגב, חוץ מהפופקורן השתייה והכרטיס לסרט, היא גם הדבר הזול ביותר וההוצאה הזולה ביותר שלי בבילוי יציאה לסרט סטנדרטי (מתי שעל-פי רוב אוכל במקדונלד'ס) וזאת מכיוון שהמונית לשם עולה 150, הספרים בצומת ספרים, יחדיו, גם כן יעלו יותר, והמונית בחזרה גם תעלה 150. בבילוי הספציפי שאתה מדבר עליו, הייתה הקרנת .V. I. P לסרט שרציתי, אז האמת שהפעם אפילו הכרטיס לסרט עלה יותר כסף מהאוכל-150
ככל שאתה רק יותר ממשיך לדבר, וכך רק יותר ניתן לראות כמה קטנים, פעוטים וזולים הם הדברים שאני קונה ועושה ואתה מקנא בי בגללם ואתה נשרף בגללם, ככה רק יותר מתחוור כמה עלוב ועצוב מצבך, וכמה קשה העוני שלך.