תגידו - ג'ימבורי ובמבה חייבים ללכת ביחד??!!

crystal909

New member
תגידו - ג'ימבורי ובמבה חייבים ללכת ביחד??!!

אתמול חזרתי בסביבות ארבע מהעבודה והחלטתי לקחת את הקטנה לג'ימבורי. התקשרתי לחברה ונפגשנו בג'ימבורי נחמד שיש בו מתחם לקטנטנים, מתחם לגדולים ומתחם עם פינות לאוכל שמשותף לכולם. הקטנטונת היתה מאושרת והיה לנו ממש כיף. לאט לאט התקבצו עוד ילדים ואימהות ואיכשהו, לפני ששמתי לב, כל הג'ימבורי הפך לג'אנקיה אחת גדולה! במבה בכל מקום, ארטיקים, טילונים, צ'יפס, סנדוויצים עם שוקולד, פיצות ומה לא?! הייתי בשוק!!! הגישה למתחם האוכל חופשית לילדים והקטנה שלי שכרגע נמצאת בשלב שבו היא מבקשת אוכל מכל מי שאוכל סביבה פשוט הסתובבה בין הממתקים בהלם טוטאלי. ישבה אמא אחת עם שקית במבה ואכלה במבה אחרי במבה וכשהקטנה שלי התקרבה אליה היא הושיטה לה במבה (בלי לשאול אותי אפילו!!! אולי הילדה אלרגית לבוטנים?!) וממש במקרה קלטתי ואמרתי לה בתקיפות לא לתת לה כלום! איזו חוצפה!! אני חייבת לומר שאני בשוק מתרבות הג'אנק אחרי הצהריים שבה נתקלתי אתמול! ילדים בני שנה\שנתיים שמגיעים לג'ימבורי עם ארטיק, במהלך המשחק טוחנים במבה, בסביבות שש בערב אוכלים צ'יפס ופיצה לארוחת ערב ולקינוח טילון! מה קרה לימים בהם אפשר היה לשחק למשך שעתיים בלי לאכול כלום?!?! מה קרה לתפוח?! למרות שהקטנה מאוד נהנתה אני יצאתי ממש עם הלם תרבות...

שונצו

New member
גם אני משתגעת מהדברים האלה

לא רק ג'ימבורי, אגב. גם כאן בפארק למטה בשכונה - הורים לוקחים איתם לטיול גם כמויות חטיפים שזה נראה אילו הם שדדו הרגע את המינימרקט.... וגם אצלנו - ילדים דוחפים לידיים של בתי המאוד סקרנית שטויות מכל הסוגים. וההורים שלהם כמובן מעודדים את זה
נותר לי רק לקוות אחד מהשניים (או שניהם גם יחד)- שנעבור מכאן מהר לגור במקום אחר עם פחות פיתויים ויותר אנשים שמודעים לענין או שיהיו לנו כל כך הרבה פעילויות אחרי הצהריים מטעם הגן, שלא יוותר לנו זמן לטייל בפארק...... איזה כיף לאש"ת שבפארק אצלה הם הצליחו לחנך את כולם לא להביא במבות ושטויות....

בדיוק דיברתי אתמול על זה עם חברה

ומילא ג'ימבורי שלשם את הולכת לעתים רחוקות, אצלנו המצב בדיוק כמו שאת מתארת, אבל מדובר בגינה השכונתית. וכל יום מחדש אני מרגישה כמו עוף מוזר, כשאני כל פעם צריכה להגיד "לא, תודה, אנחנו לא אוכלים את זה" לכל הצעות הבמבה/צ'יפס/צ'יטוס/דובונים/עוגיות/וכד'. ואתמול אבא אחד שאל אותי בשיא התמימות כשאמרתי לו לא לתת לה עוגית אוררו: "מה, היא אלרגית או משהו?" מה שמנחם זה שבינתיים די קל להציע לבת שלי משהו חלופי, אבל עדיין זה מבאס אותי שהיא צריכה כל הזמן לנשנש (גם אם זה פירות/פירות יבשים/בייגלה מקמח מלא במקרים קשים). כמו שאמרת, מה אי אפשר לשחק שעתיים בלי לאכול כלום? ואני באמת מנסה להבין מה גורם להורים להציע *מיוזמתם* את הדברים האלה לתינוקות שלהם ואני עדיין לא מוצאת תשובה. מילא במבה שנחשבת ממש "מוצר בריאות", אבל צ'יפס, צ'יטוס וכדומה???

crystal909

New member
דווקא במבה בעיני זה אחד הג'אנקים האיומים

ביותר! גוד תנו אפילו סנדויץ' עם שוקולד! נראה לי עדיף..

מסכימה איתך לגמרי! אבל לא מעט הורים סבורים

שבמבה זה ממש מזון בריאות מלא ויטמנים ולא רואים בו ממתק ופינוק (כמו פרוסה עם שוקולד נגיד), אלא חלק חשוב מתזונת הילד
.

whitesnow

New member
באספית הורים של הגן הגננות ביקשו מההורים לא

להביא ממתקים ומעדנים לגן. בגדול ההורים הסכימו (אבל בפועל לא נראה לי שייושם, במיוחד שההורים הבעייתיים לא מגיעים לאסיפות הורים ...), אבל היה דיון מה נחשב ממתק ומה לא. אמא אחת אמרה שהיא מביאה במבה לגן כי הילדה שלה קטנה וצריך לפטם אותה

oggi2

New member
שאלה מצויינת

אני לא יודעת לגבי ג'ימבורי כי אני נמנעת, אבל אני רואה את זה בגינה וגם כשהלכנו כמה פעמים לשעת סיפור שחזרו וביקשו לא לתת אוכל. ותמיד תמיד, הילדים עם מבט מזוגג, זה במקרה וההורים לא טוחנים להם את הבמבה תמיד הם חושבים גם להציע, ותמיד אני צריכה להגיד בתקיפות שלא, ועוד מנסה לא להשמע סנובית, ולא לענות את מה שבאמת בא לי לשאלות "למה , לא מגיע לה?" -לא, לא מגיע לה להכניס כזה זבל לפה מה שהכי מעצבן, זה למה אני צריכה להרגיש מוזרה ולנסות לעדן את התשובות שלי? הבת שלי כבר עברה את שלב השנור לשמחתי וכבר יודעת לצוטט ש"במבה מותר רק ביומולדת, קצת כי זה לא בריא". נגד זה אין לי מה לעשות, ואולי עדיף שתמיד יהיה קצת ברקע, אבל שיישאר לאירועים מיוחדים, ולא לאחר צהריים בגינה. אם אנחנו בגינה, אז יורדים עם פירות טריים ויבשים, תירס, ומקסימום עוגיות תוצרת בית. ואנחנו אולי במיעוט, אבל לא היחידים, מה עוד שהאמהות/אבות אחרים שאנחנו נפגשים איתם, נוקטים באותו קו. גם לי לא ברור למה הורים חושבים להכניס את הזבל הזה לגוף של הילד שלהם

biolimor

New member
../images/Emo4.gif

בגלל זה אנחנו לא הולכים למקומות האלה ... ולדעתי דווקא נחמד מצד האישה להציע לה ... תארי לך שהילדה היתה עומדת מולה והיא לא היתה מציעה ... נראה לי יותר עצוב מלאפשר לה לאכול את הבמבה ... אני עקרונית לא מכניסה ג'אנק והילד שלי (בן שנתיים ו 7 ) לא יודע מה זה במבה / ביסלי , אבל כשהוא רואה ממתק (אצל ילד אחר או בטעות אצל סבתא) אני תמיד מרשה לו לטעום ... משתדלת "להזהיר" לפני שאני מגיעה לביקור שיוציאו מטווח ראיה , לרוב זה עובד ... לג'ימבורי אני ממש לא אלך , מעבר לג'אנק , גם קללות / דורה- יובל המבולבל / דחיפות ושאר מנעמי החיים ...

crystal909

New member
זהו שמכל הבחינות האחרות הגימבורי ההוא ממש

נחמד. לא היו שום קללות - הגיל הממוצע היה שנתיים, לא ראיתי זכר לדורה\יובל המבולבל להפך, היתה מנגינה ללא מילים ברקע, לא היתה טלויזיה והאוכלוסיה שם היתה סבירה פלוס. רק עניין האוכל ממש ממש מדכא....

אני הולכת לאיזה גינה שתמיד ב6 מגיע אוטו גלידה

וכולם קונים אצלו. אמנם אצלי הקטנה (בת כמעט 6 חוד') לא בעניין... אבל הייתי המומה מזה, מה לגבי ההוצאה הכספית, מה לגבי הסוכרים לפני השינה?

רחל צ

New member
או יש לי סיפור על זה

הבן שלי בן 3 וחצי קורא לי יום אחד לכניסה איפה שבדרך כלל אוכלים (אני הייתי בפנים עם הקטנה והוא אכל בכניסה) אמא בואי אשה אחת רוצה לתת לי משהו, ניגשתי כמובן, אז היא אומרת לי הצעתי לו במבה...הוא לא רצה, אבל גם לא ידע מה זה...כל האמהות והסבתות שם היו בשוק ממנו...

בּלו

New member
מוכר ../images/Emo4.gif

אצלנו בגינה זה ככה. אני לאחרונה ממש נמנעת מלהגיע לשם בדיוק מהסיבה הזו. אין לי כח למלחמות ועניינים, מעדיפה להפגש עם חברה או לארח חברים לילדים ולוותר על המגלשה. קצת דשא ונדנדה יש לנו בבית.

הולכים רק ביחד

גם אצלי, נתנו לילד בסקוויט בלי לשאול אותי, ואסור לו גלוטן. אנשים חוצפנים. אני גם קונה לו קרטיב בג'ימבורי כי הוא רואה את כולם אוכלים שם ורוצה גם.

tzurtzur

New member
מכה. פשוט מכה.

אני כל הזמן תוהה מה אעשה ביום שבו הוא יוכל לומר לי "אמא, גמני רוצה במבה כמו שלו"... מה אני אעשה אז??? אצלנו בפארק זה ממש קטסטרופה ואני לא מעיזה עדיין לקחת אותו לג'ימבורי...

זה לא שג'ימבורי ובמבה חייבים ללכת ביחד...

זה שכל דבר הולך עם במבה. בכל מקום ובכל מצב פותחים את החבילות, ולא משנה אם האירוע מצדיק אכילה מבחינת אורכו, מיקומו או השעה ביום. ואם לא הבאת אוכל, הילדים שלך יראו את הבמבה וירצו גם, ואז את האמא הרעה עם הילדים הרעבים שלא טרחה להביא אוכל, או הפרזיטית שהילדים שלה מבקשים אוכל מאחרים. אוף.

למעלה