תגידו אם אתם מסכימים

nitrotecc

New member
תגידו אם אתם מסכימים

שאם לא היו ילדים שסתם מפריעים ועשוים שטויות היינו קולטים את החומר יותר טוב ואז גם השיעור היה מתנהל יותר טוב. בכלל לדעתי המערכת של בצפר דפוקה כי אנחנו מבלים את ה6 שנים ראשונות של בצפר שלעשות כלום(חוץ מקריאה ועוד כמה דברים בסיסיים) בארצות אחרות לדוגמא כמו פינלנד שזכתה שמקום הראשון לחינוך הכי טוב לבצפר,לומדים אלגברה וכל החרא הזה ומסיימים חלק גדול ממנו ב6 השנים הראשונות של הלימוד ואז מבזבזים פחות זמן מהחיים ,הם מתחילים לעבוד נגיד באזיה גיל 20 כי יש להם כבר תואר לפחות אחד,ובכלל אז יש עוד הרבה אפשרויות בחיים,לשנות עבודה או לשנות כיוון בחיים כי מסיימים ללמוד אחרי מספר מועט של שנים,בכלל יש יותר זמן ליהות חופשי כי פה תראו,בשביל לחיהות רופא אתה עובר 12 שנות לימוד 6 שנות אוניברסיטה ואז עוד איזה 15 שנות לימנוד ותואר לרופא!! אתם מסכימים עם כל מה שנאמר פה?

shirani88

New member
קח בחשבון שבפינלנד

אין גיוס חובה לצבא, מה שמעכב עוד יותר את האנשים מללמוד באוניברסיטה ולהשיג תואר ראשון. ואני לא ממש מסכימה עם מה שנאמר כאן. במהלך הלימודים ביסודי רוכשים את הבסיס באנגלית, מתמטיקה, לשון וכו', שצריך בשביל ללמוד את מה שלומדים בתיכון. אומנם זה יותר נמרח ושמים שם גם מקצועות מיותרים ודברים אחרים במקביל כי אין את הלחץ של הבגרויות, אבל בכל זאת- אי אפשר בלי זה. איך תעשה אלגברה בלי ללמוד את פעולות החשבון כמו שצריך?

kipi benkipod

New member
מסכים לגמרי

אחת הבעיות הן כיתות גדולות מדי גדושות בהורמונים. אני בן 24 ומשלים עכשיו בגרויות מתקופות התיכון כי פשוט לא יכולתי ללמוד במערכת החינוך הדפוקה שבישראל. למדתי בתיכון סוג ז' ועשיתי 11 יחידות במגמה שלי אך 6 יחידות מתוך ה11 היו פשוט מיותרות... אני רק מקווה שכשאני אהיה הורה אוכל לשלוח את הילדים שלי ללמוד בבי"ס אקסטרני.

נוייברט

New member
מסכים עם מה שנאמר במליון אחוז....

בית הספר נועד נטו בשביל חברה. אני עכשיו משלים את כ---ל הבגרויות (21 יח') בחצי שנה... אז למה צריך 4 שנות תיכון????? ודוגרי, זה בכלל לא כזה קשה כמו שתיארתי שזה יהיה, ועוד אני לומד הכל לבד לא בבית ספר אקסטרני....

נוייברט

New member
../images/Emo13.gif כן.... ואמרתי לכם זה ממש לא קשה

כמו שזה נשמע...(ואני גם ממש לא גאון
...)

2 Mיכל

New member
זה לא רק עניין של ללמוד חומר אלא גם

להתבגר, להבין שחשוב ללמוד, לרצות ללמוד, להשקיע. אני לא בטוחה שתלמידים בכיתה ט' יכולים לגשת לבגרות עם אותה מודעות של תלמידי י"א או י"ב. חוץ מזה, הצבא לא יכול לגייס אותנו לפני גיל 18 אז יהיו לנו בין שנה לשנתיים שבהן אי אפשר ללמוד לתואר ראשון כי זה לוקח 3-4 שנים בד"כ ו... לעבוד אפשר גם אחרי הצבא. או לטייל.

+

למה בכלל לגשת בכיתה ט' לבגרות? אני באמת לא מבינה את הראש של אנשים בעניין הזה.. לאן אתם ממהרים? זה משנה אם תיגשו לבגרות שנה או שנתיים מאוחר יותר? לכל אחת מן הדרכים יש את אותו הסוף.. ולעשות תואר שנתיים מאוחר יותר לא ישנה כלום.

2 Mיכל

New member
עושים חלק מהבגרויות מוקדם כדי שלא

יהיו יותר מדי צמודות אחת אל השניה ובבת אחת. וחוץ מזה את צודקת לגמרי. למה צריך להתחרות בזמן? אז מה אם בישראל מוציאים תואר ראשון בגיל 24 ובמקומות אחרים יותר מוקדם.

...

"הם מתחילים לעבוד נגיד באזיה גיל 20 כי יש להם כבר תואר לפחות אחד,ובכלל אז יש עוד הרבה אפשרויות בחיים,לשנות עבודה או לשנות כיוון בחיים כי מסיימים ללמוד אחרי מספר מועט של שנים" ואם אתה מתחיל תואר בגיל 25? אז מה? מה ההבדל הגדול כל-כך? טפו טפו טפו, אנשים עובדים בממוצע עד גיל 65. עד אז, אתה יכול להחליף מקצוע המון פעמים.. לאן אתה ממהר? אחרי מה אתה רודף? ורפואה לא לומדים 15 שנים, על מה אתה מדבר. o_O

lim02

New member
לא כ"כ.

אומנם שם זה ככה, אבל פה יש גיוס. גם ככה לא זוכרים הכי מהיסודי, עדיף שאלו יהיו דברים בסיסים לעתיד ולא דברים לבגרות.

זהר7

New member
יש כאל שאומרים שגיל הנעורים זה

התקופה הטובה בחיים אז למה להרוס אותו עם לחץ מיותר, לאן יש למהר?! דבר שני ממש אי אפשר לתת לילדים בגילאים של א'-ו' ללמוד דברים כמו אלגברה, גם אם זה לא ממש מסובך צריך בגרות מסוימת ומוכנות נפשית בשביל להבין חומר מסוים - זוהי בגרות שהמוח מפתח רק בגיל מאוחר יותר... בגלל זה גם אנשים פה שאמרו שעכשיו הבגרויות יותר קלות להם חלק מזה זה ממש אותה הבגרות שדיברתי עליה קודם (יש הבדל גדול גם בין גיל 18 לגיל 20) מה גם שהם לא מרגישים שמכריחים אותם אלא זה משהו שהם בוחרים לעשות... בלי קשר מערכת החינוך במדינות כמו פינלנד הוא טוב יותר מסיבות אחרות (ולא כי מלמדים שם את החומר יותר מוקדם...) כמו פחות צפיפות בכיתה, שעות גמישות והסיבה החשובה ביותר- במדינות מפותחות מקצוע ההוראה הוא מקצוע נחשב והשכר הוא לא קרוב לשכר מינימום, כי שם לחינוך דור העתיד יש ערך -לא כמו בישראל...

למעלה