תגובות לאחר חיסון גיל שנה.

violet78

New member
תגובות לאחר חיסון גיל שנה.

לפני מעל שבועיים ליתר דיוק לפני 16 יום עשינו חיסון גיל שנה. הסבירו לי הכל, כל מה שיכול להיות לאחר החיסון. הכל עבר בשקט, וכבר חשבתי איזה יופי שלא היו שום תופעות. לפני כמה ימים לירון מתנהג בצורה מוזרה. נודניק, בוכה הרבה, לא ישן בלילות. חשבנו שזה שיניים ונתנו לו טיפות. אתמול בערב עלה לו חום 39, נתתי לו נורופן, עשינו אמבטיה והוא נרדם. ב-5 בבוקר עלה לו חום ל-39.6. נתתי לו כבר אקמולי, הרטבתי מגבת על המצח נתתי לו בקבוק עם סימילאק והוא נרדם. ב-9 בבוקר שוב חום 38.5, ושוב נתתי לו אקמולי והרטבתי מגבת. הוא לא מוכן לרדת מידיים, מאז לא אכל כלום(לא פירות ולא עוגיה שהוא כ"כ אוהב, לא בישלתי לו דייסה כלום) מה זה יכול להיות? האם רק עכשיו יש לו תגובות מחיסון של גיל שנה? שיניים? או איזה וירוס? ברור שאין פה רופאים והכי טוב ללכת לרופא ולבדוק. רק רציתי לשאול האם היה פה למישהו כאלה תגובות לאחר חיסון אחרי מעל שבועיים?

myel

New member
לנו היו תופעות דומות אחרי שבועיים בערך

לא ספרתי בדיוק אם מדובר ב- 10 ימים, שבועיים או 16 יום אבל גם אצלנו היו תופעות של חום ונודניקיות יתר, ושייכנו את זה לחיסון. מקווה שגם אצלכם זה כך, ושלירון לא מפתח משהו. תרגישו טוב!

בוליפלג

New member
אצלינו לאחר שבועיים בדיוק הופיע חום ליום אחד

ואחות טיפת חלב אמרה שזה לא קשור לחיסון ושכדאי שנבדק אצל רופאה. אכן אתמול היינו אצל הרופאה שאמרה שנראה כי הכל תקין....ויראלי (כמובן) ואם ימשיך שנחזור כעבור יומיים. כאמור, היום קמה בלי חום והתנהגה בשובבות כרגיל

רווי1

New member
תופעות

לחיסון גיל שנה עלולות להיות תופעות בשני מועדים לחיסון שניתן בירך (מחומשת) - בימים הראשונים לאחר החיסון לחיסון שניתן בכתף (MMR) - כ- 10 - 14 יום לאחר החיסון לכן, סביר להניח שאת מדברת על תופעות לוואי לחיסון השני. לדעתי כדאי שתתיעצי עם הרופא שלכם או עם מוקד טלפוני של קופ"ח לגבי החום. אצלנו לא היה חום אבל היתה התחרפנות קלה של הילדה בשבוע-שבועיים לאחר החיסון - נהייתה נודניקית, צרחה, בעטה ברגליים והתפתלה בעצבים (...) בכל הזדמנות שמשהו הכי קטן לא מצא חן בעיניה. לשמחתנו התופעות פסקו והיא חזרה לעצמה. אני מניחה שההתנהגות שתיארתי קשורה לחיסון אבל לא יכולה להיות בטוחה.

michal@gal

Active member
מנהל
התגובה השניה לחיסון גיל שנה

מגיע אחרי 10 ימים ובדרך כלל לוקחת יום אחד. אם זה כבר שבועיים מאז החיסון, ונמשך כבר יומיים, שווה לראות רופא, אפילו רק בשביל השקט הנפשי שלך.

עשו לו אחד ביד ואחד ברגל?

אם כן,אז כן זה הגיוני. גם לסהר עשו את החיסון לפני שלושה ימים,ואחות הסבירה שיכולות להיות תופעות לחיסון אחרי שבועיים.

פולספגן

New member
תופעות לוואי של החיסון קשורות למערכת העצבים -

דלקת המוח, הפרעות ראייה ועיוורון, הפרעות מוטוריות ותחושתיות ועוד ... כמו כן, החיסון גרם לכך שהמחלה שכיחה כעת באוכלוסיית הבוגרים - עובדה אשר מגבירה את הסיכון ללקות בסיבוכיםהנובעים מן המחלה.

michal@gal

Active member
מנהל
למה את מפחידה סתם?

תתני בבקשה קישורים למחקרים מדעיים מוסמכים שמוכיחים את מה שהרגע כתבת (לא קישורים לאתרים איזוטריים באינטרנט או למאמרים שמתבססים על תחושות בטן של הכותבים).

פולספגן

New member
את מוזמנת לקרוא את ה-../images/Emo63.gif חיסונים של ד"ר

חיים רוזנטל והוא מצרף שם הרבה מחקרים מדעיים מוסמכים

פולספגן

New member
דרך אגב, קראת את הספר?

אם לא, עכשיו זה שבוע (חודש) הספר, אז תנצלי את זה ...

michal@gal

Active member
מנהל
אין לי שום כוונה להכניס כסף

לכיס של האיש הזה.

anny12

New member
פוללספגן מה יהיה הסוף? מתי זה ייגמר?

כמה את יכולה להלחיץ / להלחץ , את לא חושבת שאת משגעת אותנו עם כל מיני השערות למינהן שעד היום, כבר חיסנתי 2 ילדים ואני צריכה אוטוטו לחסן את הקטן, לא שמעתי עליהן. די תפסיקי, עם ככה את רוצה לחיות את החיים שלך סבבה, עזבי אותנו עם הלחץ הזה בחייאת. מיכל גל צודקת לחלוטין.

down under1

New member
חבל שאת נכנסת ומכניסה להיסטריה

אל תפחדי מפלאי הרפואה המודרנית, באמת שאין לך מה לפחד. נגיד ויש איזשהו זיכוי להפגע מחיסונים, נגיד. עדין הסיכוי להפגע ממחלות שאליהן מחסנים גבוהה עשרות מונים. ולא, לא נמצאו ממצאים אובייקטים להראות את התופעות לוואי שאת מתארת לפחות לא במחקרים חוזרים ואובייקטיבים. אז תנשמי עמקו, צאי ממהיסטריה וחסני את ילדיך,למענם ולמען חבריך ושכניך - שלא תסכני את כולם בחזרה של מחלות שכמעט נכחדו כבר.

לא מדוייק

כל מקרה לגופו וכל חיסון עם הסתברות התועלת מול הסיכון. יש למשל חיסון שעושים בגיל חצי שנה ורוב הסיכויים לחלות במחלה שנגדו מחסנים הוא עד שנתיים. אם את בבית ולא שולחת את הילד לפעוטון או משפחתון, אז הסיכון של תופעות הלוואי של החיסון גדלות מתועלתו. עוד חיסון מיותר, הוא חיסון הצהבת B שהמחלה מופיע רק לאחר קיום יחסי מין, או קבלת עירויי דם, כלומר אם האם לא נשאית, אז החיסון הינו מיותר לחלוטין ואז חבל לקחת את הסיכון של תופעות הלוואי .
:- כל שיקול צריך להיות מושכל ולא בגלל שאחות טיפת חלב אמרה, או הרופא המטפל וגם לא השכנה ממול ...

down under1

New member
גם ילדים שנשארים בבית

נחספים למחלות, בפארק, בג'מבורי, ברכבת, במטוסים, בקניונים,במפגשים של הורים וילדים וחשופים לאותם מחלות לא צריך שישבו בגן במשך שנה שלמה עם ילדים לא מחוסנים שנדבקו ונושאים את המחלה, מספיק מגע קצר. נכון צהבת B לא מופיע רק לאחר קיום יחסי מין, אבל אני לא נתקלתי או שמעתי על תופעות לואי לחיסון הזה ואני יכולה סלפר שהקטן שלי לא מיצמץ אפילו שקיבל אותה ואני עכשיו יודעת שהוא מחוסן. וגבי ה"חיסון שעושים בגיל חצי שנה ורוב הסיכויים לחלות במחלה שנגדו מחסנים הוא עד גיל שנתיים" אני לא בטוחה שאני מבינה מה רצית להגיד כי לי נשמע ממה שאתה אומר שיש סיכוי לחלות במחלה עד גיל שנתיים. אז לא לחסן? בטח שלחסן!
כל שיקול צריך להיות משוכל ולא מסתמך על רצף הפחדות חסרות בסיס אמיתי.

למעלה