תגובה אלרגית לאמפולת סולפיט

Ellah1

New member
תגובה אלרגית לאמפולת סולפיט

שלום,
אתמול שמנו לכלבה שלנו אמפולה של סולפיט לכלב בינוני (היא שוקלת בערך 17), אחרי כמה שעות היא התחילה ממש להשתגע, להתסובב בחוסר שקט בכל הבית, להתגרד בטירוף ולגרד וללקק את איפה ששמנו את החומר (פשוט נהיה לה קו רטוב בגב כמו של ריצ'בק ממש) וגם להתנער בטירוף כל כמה דקות, כאילו כדי להעיף ממנה את החומר. ניסינו קצת להרגיע אותה עם מגבון לח על הגב וזה פחות או יותר עזר. אתמול בלילה היא שוב חזרה להתנהגות הזאת, היא הסתובבה בבית כל הלילה, לא הצליחה לנוח, כל הזמן עברה מהרצפה, למיטה שלה, לרצפה וכן הלאה פשוט בחוסר שקט מוחלט. בנוסף, היא התחילה לאכול עשבים בגינה ולהקיא. ניסינו ממש להרגיע אותה אבל פשוט כלום לא עזר, היא לא ישנה כל הלילה וממש הייתה בסבל. היום על הבוקר כשקצת התחמם שטפנו אותה עם סבון בשביל להוריד את החומר וזה אכן הרגיע אותה לכמה זמן אבל אחרי שהיא התייבשה לגמרי (בשמש, בטיול) היא שוב חזרה להתנער ולכל ההתנהגות חסרת השקט. למישהו זה קרה פעם מהאמפולה הזאת? יש לכם רעיונות מה עוד אפשר לעשות בשביל להרגיע אותה ולעזור לה? כי נראה שהיא ממש בסבל.

אגב, זו פעם שנייה ששמנו לה את האמפולה סולפיט ובפעם הקודמת היא אומנם לא ממש אהבה את זה אבל לא היו לה סימפטומים כאלה. דיברנו עם הוטרינרית שלה והיא אמרה שחוץ ממקלחת אין הרבה מה לעשות ופשוט לחכות ולא לשים לה יותר את האמפולה מהסוג הזה.

רעיונות? היא ממש סובלת וגם ככה היא כלבה מאוד רגישה והיסטרית מדברים..

תודה!!

תודה!!

phobe1

New member
אני לא וטרינרית אבל

במקומכם הייתי מתייעצת עם וט' אחר. לדעתי אפשר ללת לה משהו בשביל להקל עליה בינתיים.

Ellah1

New member
בינתיים היא הצליחה להירדם קצת

אולי מותשת בגלל הלילה הלא קל
, אם עד הערב היא עוד תרגיש לא טוב אני בהחלט אקח אותה לוטרינר אחר.

תודה!

לצערי אין לי הרבה מה להוסיף..

נראה לי שנהגתם נכון, כי הדבר הכי חשוב הוא בעצם לרחוץ את המקום
ולהוריד ממנה את זה. (ועדיף כמה שיותר מהר).
זה נשמע קצת כמו מה שהיה לכלב שלי, והוטרינרית אמרה שזו הרעלה.
אצל הכלב שלי זה עבר תוך יום (זה לא נגרם מהאמפולה של סולפייט, אלא מספריי אחר)
תמשיכי לעקוב אחרי ההתנהגות שלה, האם היא עירנית, משחקת, ומתנהגת כרגיל
ומאוד חשוב אם יש לה תיאבון.
אם אחד מאלו לא תקין, הייתי נגשת לוטרינר בכל זאת.
לפי דעתי היום היא כבר צריכה להיות בסדר..
תרגישו טוב!

למעלה