תבשיל חיטה ובטטות

pirge

New member
תבשיל חיטה ובטטות

תבשיל חיטה מקור: פירגה 2 כוסות חיטה לא מושרית, רחוצה ונקייה. בצל גדול פרוס דק 2-3 כפות שמן קנולה 2 גזרים קלופים מגוררים בפומפיה גסה. כף סילאן 4 שזיפים שחורים יבשים ללא חרצנים, שלמים 2 כפות צימוקים חצי כפית קינמון 1-3 כפות רוטב צ'ילי כף גדושה סילאן כפית פפריקה מתוקה רבע כפית פלפל שחור חצי כפית מלח . לקראת סוף הבישול להכין: 4 בטטות מקולפות, רחוצות – שלמות. כף אבקת מרק פטריות כוס מים רותחים להזהיב את הבצל עם השמן בסיר גדול . להוסיף את כל המצרכים לתוך הסיר עם הבצל המטוגן ,ולטגן כ-5 דקות הכל ביחד. לערבב מדי פעם. להוסיף מים רותחים שיהיו כפול מגובה התבשיל שבסיר. להרתיח ולטעום. לשפר טעם. מיד כשרותח, להנמיך ללהבה הכי קטנה ולבשל כ-2 שעות בסיר מכוסה. אחרי שעתיים לצקת את כוס מרק הפטריות על פני התבשיל. להטביע בסיר את הבטטות השלמות. לכסות ולהמשיך לבשל עוד כשעה.
 
למעלה