תביעה בעקבות פציעה

לא, לא רק לך

אבל ככה זה באמריקע.. עם זאת, מקריאת השרשור מתקבל אצלי הרושם שמדובר בנוכל מקצועי שיודע מה הוא עושה ושכך הוא מממן לעצמו את החיים. לא הייתי מתפלא אם את העו"ד שלו הוא "שכר" עוד לפני שהוא התקבל לעבודה וקיבל ממנו עצות להתנהגות במהלך הדרך. כנראה שעו"ד טוב מצידה של ניקניק1 - אם ישקיע קצת זמן בלמצוא קרבנות קודמים של הנבל ולהראות שמדובר אצלו בשיטה כלכלית ולא בבעיה רפואית - יוכל להוציא אותה מזה עוד לפני שהעניינים מתחילים להסתבך (אם היא היתה פועלת כהלכה ע"פ החוק, אולי הוא אפילו היה יכול לנקנק את הבחור במקום להיפך). על כל פנים, בהצלחה ניקניק1.

Boston Guy

New member
מישהו הכריח אותה לעבוד כמו חורני?

להפעיל עסק זה לא דבר פשוט. יש חוקים, וכללים, ותקנות... בעל העסק אחראי מבחינת הלקוח על איכות העבודה, על שמירת רכושו של הלקוח ועל תיקון ופיצוי על כל נזק אם נגרם. בעל העסק גם אחראי על פועליו... בריאותם, בטיחותם ושמירת חוקי העבודה כלפיהם. מה שאתה רואה כאן זו תוצאה ישירה של "עבודה כמו חורני". לשלם לפועלים ב בCASH בלי ניירות, לא לעשות ביטוחים שיגנו על העסק, על הלקוח ועל הפועל, לא לשלם תנאים סוציאליים... ה"טעות" שנעשתה כאן היא שבמקום להפעיל שב"ח ישראלי או היספאני שיפחד ללכת לרשויות הם העסיקו REDNECK אמריקאי שאינו מפחד שה"אימיגרה" יעצרו אותו... אבל שיהיה לך ברור - IT TAKES TWO TO TANGO. זה לא מקרה של "אחד ישר ואחד נוכל" - זה מקרה של קומבינטור שפגש לרוע מזלו קומבינטור מתוחכם ממנו.

mt98

New member
../images/Emo31.gif

הרטוריקה שלך נהדרת, כרגיל. אבל נראה לי שאתה מניח יותר מדי הנחות חסרות בסיס. וגם אם ההנחות שלך יסתברו כנכונות (מקריות טהורה) אני מעדיף את הקומבינטור שמרוויח את כספו בעבודה קשה על זה שבחר בדרכי קיצור.

nik nik1

New member
אחרי הפגישה עם העו"ד ...

התברר שלא ממש עברתי על כמות החוקים שאתם ציינתם . קודם כל במדינה שאנחנו עובדים החוק אומר שמעל 3 עובדים צריך workmans comp insurance ויש לנו כרגע 2 ובזמן "הפציעה" גם היו 2 . העו"ד יסדר את כל העניינים בשבוע הקרוב ואנחנו מעבירים את העסק למדינה שבפועל אנחנו עובדים . נכון ששילמתי לחלק מהעובדים מזומן אבל לחלקם שילמתי בצ'קים . זהו העסק הראשון שלי בארה"ב ותאמת למדתי את רוב ההתנהלות הלקויה מעשרות עסקים ישראלים קומבינטורים מסביבי ובחיי שלא התכוונתי לעבור על חוקים וכל דולר שהחברה הכניסה דיווחתי בסוף שנה .שנה ראשונה דיווחתי על 112 אלף דולר גרוס . הסיבה שלא לקחתי רואה חשבון במהלך השנה ורק בסוף ושלא התייעצתי עם עו"ד ויועץ עסקי זה בגלל שלא היה לי כסף . העסקתי ישראלים עם ssn או tax id שאין לי מושג איך השיגו . אחת הלקוחות ביום הפציעה דיברה עם אחי ואמרה לה שהעובד היה שיכור. רוב הישראלים שיצא לי להכיר הם סגנון שונה מאנשי הפורום , ולכן אני כל כך נהנית מחברתכם הוירטואלית בייחוד שבשנה האחרונה התרחקתי מאוד . בקיצור אני מקווה שהעניינים יסתדרו על הצד הטוב ביותר , ושוב תודה לכם

joojoo

New member
או יופי!

אני כנראה לא הבנתי נכון - בראשי היה שהחברה שלך מריצה הרבה סניפים ועובדים? ושלא היו דיוווחים מסודרים על כל התשלומים לעובדים? בכל אופן, טוב לשמוע, והרבה בהצלחה בעתיד. המגעים האלה עם הממשלה תמיד מפחידים קצת - הראיונות עם הלייבור בוארד בקליפורניה נפלו לקטגוריה הזו עבורי, אפילו אם בסוף הכל היה בסדר. וכל עוד את לא עוברת על "נו-נו" רציני, זה יהיה בסדר. נראה שקיבלת ווייקאפ קול בתזמון טוב ובלי הרבה נזק, וזה תמיד לטובה!

נראה לי שהמגיבים פה מרובעים מדי

יש המוני מעבידים קומבינטורים באמריקה, ישראלים ולא ישראלים, והם מצליחים להעביר את החיים בנעימים. אחרת המוני מקסיקנים לא היו חוצים את הגבול ויודעים שמצפה להם עבודה. הבעיה הגדולה היא כשאדם שלא כשיר לנהל קומבינות, בשל מבנה אישיות לא מתאים ולחיצות יתר, מנסה לחיות באופן כזה.

אספרסו2

New member
מי

שעובר על החוק מבלי להתפס וחי בנעימים על זמן שאול ראוי להערצה,אולי,מצד הישראלים החאפרים והחפיפניקים, שאם יגיעו למשהו בחייהם ,הרי זה בכסף שחור שאי אפשר לממש איתו כלום. חלק גדול מהם יישרפו את הכל במילא בהימורים ויגיעו לזיקנה חסרי-כל.

RakHayom

New member
נו, באמת 1

אתה צודק שעדיף לדבוק בחוק למען הסדר הטוב. אבל לטעון לזמן שאול...... אי תשלום מיסים והעסקת מהגרים לא חוקים נעשית יום יום ע"י נבחרי ציבור ובעלי חברות ועמדות. לדוגמא, שר האוצר גייטנר. לא שילם מיסים כדין והעסיק עובדת זרה ללא מסמכים. בעבר הסנאט פסל מועמדות לתפקיד היועץ המשפטי בגלל העסקת מהגרים ואי תשלום מסים. אפילו מועמדת לתפקיד שרת העבודה נפסלה. http://online.wsj.com/article/SB123187503629378119.html

למעלה