תאריכים עיבריים.

תאריכים עיבריים.

זו שאלה מאוד מאוד קטנה , אז לא להתנפל עלי כמו בפעם הקודמת
. אנחנו בשנת תשס"ג איך איך סופרים כמה שנים אנחנו כאן מבחינת ביהדות..? ונגיד אם אני רוצה לבדוק את השנה העיברית ליום הולדת שלי עם תאריך לועזי, אז איך עושים את זה ? תודה לכולם
טלי טלטלי

עופר ../images/Emo8.gif איך זה מסתדר מבחינת

התאריך העיברי, ז"א השנה למשל היא 5763 (תשס"ג) אז אני יכולה להסיק מזה שה-ת' מציינת את ה-5000 ? הש' את ה700 הס' את ה60 והג' את ה-3 ? לא הבנתי בדיוק
האתר מצווין אגב, תודה רבה

or99

New member
לא בדיוק...

השנה האמיתית היא התשס"ג = 5763. (ת + ש = 700) לשם קיצור משמיטים את האלפים.

לא הבנתי ../images/Emo68.gif

תוכל לעזור לי עם הערכים הגימטריים של האותיות ? מה לעשות שאני
? ? ? סליחה על הטרחה שוב ...

or99

New member
טוב, נו... ../images/Emo13.gif

1. תשס"ג = 763 (ת + ש = 400, ס = 60, ג = 3) עד כאן מובן? טוב... 2. יש מוסכמה כזו שאת האלפים סופרים ע"י הוספת אות שערכה מיצג את מספר האלפים (ד = 4 -> 4000, ה = 5 -> 5000). לכן 5763 = התשס"ג. next: 3. ממילא כולם יודעים את מספר האלפים, ולכן לא תמיד כותבים אותו.

שלינקה

New member
גימטריה

הולכת ככה: מ-א' עד ט' אלו האחדות. כלומר מ-1 עד 9 (בהתאמה. א'=1, ב=2... ט'=10) מ-י' עד צ' אלו העשרות. כלומר מ-10 עד 90 (י'=10, כ'=20... צ'=90) מ-ק' עד ת' אלו המאות. כלומר מ-100 עד 400 (ק'=100, ר'=200... ת'=400) מספרים מ-500 ומעלה נספרים בחישוב של צירופי מאות. המספרים שביניהם הולכים לפי אותה שיטה. לדוגמה, י"ג = י' (10) + ג' (3) = 13 או דוגמה נוספת, תתע"ה = ת'(400) + ת'(400) + ע'(70) + ה'(5) = 875.

mm130

New member
די פשוט-../images/Emo18.gif

ה-5 (אלפים לא קיימים בגימטריה, לכן הם מופיעים כיחידות. במחשבה שניה, איך אומרים שנת 5000?) ת- +400 ש-300 ס-60 ג-3. 5763.

אהה לא קישקשתא, התכוונתי לשאלה

אחרת ... עם זה מאוד עזרתם לי
ידעתי שאני יכולה לקבל תשובה כאן בגלל זה חזרתי. תודה שוב

קישקשתא

New member
גם שם

אני וזוכרת שבהחלט התייחסנו אליך ברצינות ועזרנו אני מאמינה. וזאת למרות שגלי יקירת הפורום הסבירה לך שזו לא שאלה קטנה. אני מצטערת אם לא הבנת את הסגנון שלה, אבל משם ועד ללקרוא לתגובות שם התנפלות... תחושה שנשארת היא סובייקטיבית. נסי לקרוא שוב את השרשור או כל שאלה אחרת ששאלת כאן ולומר היום בכנות שמישהו אי פעם התנפל עליך

קישקשתא ../images/Emo24.gif ../images/Emo12.gif

גם אני צחקתי, לא התכוונתי ברצינות לזה שהתנפלו עלי ואני ממש אוהבת הסגנון את הסיגנון של גלי <היא ממש מתוקה גלי שכחתי קבלי
קצת באיחור> עובדה שחזרתי ... הכללללללל בחברותתתתתתתתתתתתתתתתתתתת
תודה שוב טלי

למעלה