תאריך תפוגה של מוצרים -האם אתם מקפידים לבדוק?

תאריך תפוגה של מוצרים -האם אתם מקפידים לבדוק?

רכשתי לפני כמה ימים באחת מתחנות הדלק שליד ביתי (ב-yellow )כמה חטיפים של עלית שהיו במבצע (שלוש בעשרה שקלים). הגעתי הביתה והטוויסט היה מעופש, פסק הזמן היה גם הוא מסריח וכך הלאה וכך הלאה (קניתי כמות גדולה כי הילדים הגיעו הביתה מהפנימייה ורציתי לשמחם). בעלי שהחליט להתכבד באחד מהחטיפים הבין שיש פה בעיה והסתכל על התאריך שכמובן עבר וכעס על עצם מכירת המוצרים כשהתאריך לא בתוקף ואמר שבטח בגלל שהתאריך פג הם עשו מבצע . לדעתי זה לא נכון, הם לא יכולים לעשות מבצע על מוצרים שפג תוקפם, אבל זה מרגיז שבתחנת הדלק לא הסתכלו על התאריכים ושמו את החטיפים למכירה. אני מודה שאני לא מאלו שבודקים תאריכים בכל המוצרים (רק בחלביים) כי אני סומכת על הסדרנים שיעשו זאת ובאמת ברשתות הגדולות התופעות האלו די ממוזערות (למעט ההתחכמות הזו במוצרים החלביים שהם שמים קדימה את המוצרים הפחות חדשים...), אבל בגדול אין הרבה בעיות. בעלי אמר לי שאשמור את החטיפים ונשלח לעלית עם הקבלה, אז ככה- קודם כל לא שמרתי את הקבלה כי שילמתי במזומן (68 ש"ח כולל ארטיק ומסטיק) וברור שיש לי דברים יותר חשובים מאשר ללכת לדואר לרכוש מעטפה, בול וכו' וכו'... אני יודעת שיש לקוחות שרק מחפשים איפה יש פאקים (וכן, זה קורה) כדי לקבל פיצוי, אבל אני לא כזו , אין לי סבלנות לזה , מה גם שאני חושבת שזה מיותר, אין אף חברה שרוצה לעשות משהו כזה בכוונה, קורה שיש בעיות, אבל זה לא בכוונה . השאלה שלי היא : האם אתם נמנים על אלו שבודקים את תאריך התפוגה על כל מוצר או שאתם סומכים על הסדרנים כמו ברשתות השיווק, ואם כן איפה עובר הקו ועל אילו מוצרים (חלביים, יבשים, או כל מוצר?) ממש מעניין אותי לדעת.

el Cantante

New member
אני קיצוני בבדיקת תאריכי תפוגה

כל מוצר שאני קונה אני בודק תאריך. בגלל זה - (במקרה הטוב) אם אני מגיע לסופר ב-6 בבוקר אני מספיק איכשהו לסיים את הקניות לפני שהוא נסגר בחצות...

סויה 1

New member
../images/Emo6.gif ..יא קנטנטה..ספר לפורום מה קורה

ומה אתה עושה אם חלילה נתקלת ב-"מילקי" שפג תוקפו. בהנחה כמובן שהמילקי לא יוצר במעבדה הפרטית שלך.

סויה מיי לאב, איזה כיף שאת כאן !!!!

לחיי האהובים שלי משכבר הימים

פברואר2

New member
אני גם בודקת...עד כדי כך ש...

שהקופאית בסופר הסתכלה עליי בתימהון כשהתעקשתי לבדוק את תאריך התפוגה של...הסוללות שנמכרו במבצע ומה אתם חושבים? פג התוקף בשנה שעברה...שנה שעברה !!!! לא שיש לי מושג מה זה אומר לגבי סוללות ...אבל מה זה אומר על מה שמוכרים לנו במבצע?

../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif חייבים לבדוק אחראים על בריאות המשפחה

אני בודקת את תאריך התפוגה של כל המוצרים שאני קונה, וזה כולל חלביים, יבשים, נוזליים, לדוגמא שמן, זמן זית, חומץ וכו', בשרים כמובן אם אני קונה באריזות, שתייה ועוד זו גם הסיבה שאני מעדיפה לעשות את הקניות מאשר לבצע קניות דרך המחשב

prizman

New member
לא רק תאריך תפוגה

אלא גם מרכיבים. לא קונה מוצרים עם חומר משמר, מיצים עם תוספת סוכר, מוצרים עם MSG(כן יאיר), צבעי מאכל, שומן מוקשה ועוד מרכיבים. אבל אל דאגה, את הרעלים שלי אני דואג לצרוך ממקורות אחרים

תאריכי תפוגה

אני בד"כ לא בודקת, רק בקוטג' ובחלב אולי. לגבי המקרה שלך - את לא צריכה לשלוח מכתב בדואר חלזון, כיום ברוב החברות ואני בטוחה שגם לעלית יש מוקד שירות צרכנים טלפוני. התקשרי אליהם וספרי להם. זו מן הסתם אשמת yellow ולא עלית, אבל להרים טלפון זה פשוט.

kriz

New member
בודקת בודקת ושוב בודקת

זה מאוד מאריך את הקנייה בסופר. אני בודקת ומחשבת גם האם זה ייגמר עד תאריך התפוגה (אם לא אני חופרת עמוק יותר במדף לראות אם יש משהו עם תאריך תפוגה רחוק יותר). מודה ומתוודה שגם כשאני מתארחת - אם מוציאים לי משהו שהוא עם האריזה שלו אני בודקת את התאריך... למה?? ככה
(חשוב לציין שביבשים: פסטות, אורז וכו' אני לא בודקת תאריכים כי בדר"כ התאריכים רחוקים מאוד)

לא פעם ראשונה שאני נתקלת בבעיה הזו בפז

לפני זמן מה רכשתי שם משקה חלב עבור אחד הילדים. אחרי ששילמתי גיליתי שתוקף המוצר הוא לאותו היום. רק אחרי שצעקתי הסכימו להחליף לי את המוצר במוצר טרי יותר. אני את הלקח שלי למדתי ואני מקפידה שבעתיים בחנויות של פז. לגבי בדיקת תוקף - אני מודה שאני פחות מקפידה לבדוק תוקף על חטיפים (אני אקפיד יותר עכשיו), אבל על מוצרי חלב/ביצים וכו', אני מאוד מקפידה

אני בעיקר בודקת במוצרי חלב ../images/Emo13.gif

מודה שלא מקפידה לבדוק על מוצרים יבשים ועל בקבוקי שתיה, אבל מעכשיו אני אתחיל לשים לב לזה יותר.

dify

New member
אני בודקת תאריכים בשני מיקרים בעיקר

בעצם בשלושה- במוצרי חלב תמיד. במבצעים (כי אני תמיד קונה כמות גדולה אז לבדוק כמה נראה לי הגיוני יחסית לתקופה) ובקניה בחנות קטנה מקומית (מכולת מקומית וכד') כי אצלם אין תחלופה גבוהה וסביר שדברים עומדים מלא זמן. אגב, בקבוקי שתיה ושוקולדים אני משתדלת לא לקנות בקיץ בכלל בחנויות קטנות, כי מעבר לעניין התחלופה האיטית, יש גם בעיה של חוסר מקום והמוצאים עומדים בשמש ומתקלקלים (בעיקר שתיה דיאט). לכן אם בחנות קטנה, אז רק בחורף. אגב, לדעתי ליצרנית אין פה אחריות, אבל לנסוע חזרה לתחנת הדלק לצעוק עליהם- בטח שכן! ולדרוש את הכסף חזרה. אני לגמרי משוכנעת שזה לא נעשה בתום לב. הרבה פעמים מטרה של מבצעים היא לחסל מאגר קיים, בדיוק בגלל סיבה כזו, לכן במבצעים אני תמיד בודקת. אבל לרוב זה תקף לטווח קצר... למכור אחרי תאריך התפוגה זה ממש רמאות! אני משוכנעת שאם תחזרי אליהם הם יחזירו לך את הכסף...

1winnie

New member
מקפידה מאד

ולכן יום הקניות זה היום בו אני יודעת מה התאריך הלועזי... רק בגלל שאני צריכה לעשות חישובי תאריכי תפוגה. לא איכפת לי שזה לוקח יותר זמן, כי זה חלק מהקניה. מאד חשוב במוצרי חלב ומקרר - וזה כולל ירקות באריזה. אבל אני בודקת בכל דבר. שאין לי ברירה ואני מזמינה דרך האינטרנט (כמו בתקופה האחרונה, כי אני מגובסת ברגל) - אני דואגת לרשום להם שאני רוצה תאריך תפוגה לפחות לזמן מסויים, ואם אין להם שיתקשרו אלי. הם לא עושים בעיות, ובדרך כלל מקפידים לשלוח תאריכים מתאימים. ושקרה לי ששלחו לי כמה קרטוני חלב עם תאריך תפוגה לעוד 3 ימים - התקשרתי מיד, והחליפו לי למחרת

../images/Emo124.gifובכן יקרה. תקשיבי טוב!

אינך צריכה קבלה רק צלצלי לעלית (יש מס. על כל חטיף) ספרי להם את הסיפור הזה ויש לך פיצוי הולם בדרך לזרוק 68 שקל לחטיף וחצי זה לא צרכנות נכונה...........
קדימה את מאותגרת אימון כרגע.
לגבי מוצרים אני בודקת בעיקר מוצרי חלב ומוצרים טריים
אם יש בעיה אני שבה למרכול כי אני קבועה והם מכירים אותי אין מגבלה - הם מחליפים
צלצלת כבר?

מותק מותק בריבוע

קודם כל נראה לך ששמרתי את החולירע הזאת אצלי בבית? זה מזמן עף לפח. זה פשוט היה מסריח. אז אני מאוד אשמח לאתגורים אימוניים אבל פה זה לא לעניין כי אין לי קוד ואין לי עטיפה ואם הייתי צריכה לעשות משהו זה פשוט ללכת ולכעוס על תחנת פז ואת זה לא עשיתי וגם לא אעשה כי מדובר שם בילדים שעובדים שם ולא מנהל תחנה "אמיתי", אז עזבי... 68 שקלים אחרונים ששמתי במקום הזה וזה לכעשצמו שיעור. מי בכלל קונה ממתקים בתחנת דלק? קונים בסופר. אפילו בפיצוציה לא קונים, אז על טמטום משלמים. לא?

אני שונאת תחנות דלק

ואני בקושי קונה שם דלק.........
.. בחיים אנ'לא פותחת מכסה מנוע לשמן מים
הרמאות שלהם..... תוסף דלק
מים מינרלים כלום...................
רק בעלי מטפל בכל.

את צודקת !!

גם אני לא, ובכלל אחרי שראיתי בכלבוטק או באמנון לוי (לא זוכרת באיזו משתיהן זה שודר) על הקטע הזה של התוספים והרמאות שמאחוריה אני בכלל לא מתפתה לכלום. בעבר כל תדלוק שלי היה מסתיים במאות שקלים, גם היום זה לא פחות, אבל בגלל שמחירי הדלק הם בהתאם, אבל אין מצב שאקנה כלום מעבר לדלק (ו... חטיפים מעופשים...
)

למעלה