תאימות של פלאש עם פוטושופ

ilaya

New member
תאימות של פלאש עם פוטושופ

שלום לכולם, אני לא מבין כמעט כלום בפלאש וחבר שלי אמור לעזור לי עוד כמה ימים בהכנת סרטון קצר. כיוון שאני לא יכול לתפוס אותו כרגע ואני קצת לחוץ בזמן, אני שואל אתכם - האם יש תאימות בין פוטושופ ופלאש ? כלומר, אני יכול להכין את הגרפיקות בשכבות באופן מסודר בפוטושופ ושזה יפשט מאוד את תהליך העבודה בפלאש ? תודה !

Fever2002

New member
ככל שאני יודע...

התאימות מסתיימת בכך שתשמור את התמונה לאחר שתסיים ליצור/לעבד אותה דרך הפוטושופ בפורמטי תמונה שפלאש יודעת לייבא,ואז לעשות לה Import. מעבר לכך אין תאימות לדעתי כי Flash לא תדע לקבל PSD כשכבות ומוגבלת מאוד ביבוא שלו-כנראה עד גרסה 3 של פוטושופ,וסביר שאתה משתמש בגרסה עדכנית יותר. אולי כפתרון תנסה לשמור כל שכבה בפוטושופ בתור תמונה,ליבא אותה בפלאש ולמקם אותה בנפרד בכל שכבה בפלאש באותו סדר שכבות בהנחה ואתה מתכוון לתת לכל שכבה תפקיד באנימציה. שבוע טוב

ilaya

New member
ובאיזה פורמט יהיה עלי לשמור כל

שכבה ? JPG ? תודה !

Fever2002

New member
לפי הצרכים שלך

JPG הוא קטן בגודל ללא מגבלה של צבעים ויש בו יתרון שהדחיסה שלו מעולה ביחס לאיכות,אך הוא ישמור גם את הרקע כולל לבן,וזה אולי יגרום לך לבעיות שתמקם שכבה על שכבה. GIF יפתור את הבעיה רק שתהיה לך מגבלה של 256 צבעים. מה שאומר שאי אפשר לאכול מהעוגה ולהשאיר אותה שלמה.... אם יש אפשרות שתיצור את הגרפיקה בתוך פלאש,הדבר יעזור לך להנפיש את הסרטון וגם יצמצם את הנפח הסופי של הסרטון.

flashdani21

New member
אם אתה רוצה

ליבא הכל בשכבות את צריך לעבוד אם תוכנה בשם Fireworks גם היא של מקרומדיה ברגע שתשמור בפורמט של התוכנה PNG תוכל ליבא את כל השכבות שלך בדיוק כמו שהם לפלאש !!!

למעלה