תאורת חדר אמבטיה - מה עדיף?

thenoam

New member
תאורת חדר אמבטיה - מה עדיף?

אהלן, אני מעוניין בהמלצה לתאורה נעימה וחסכונית עבור חדר אמבטיה שהוא גם חדר כביסה ושרותים. בחדר קיימת תקרת גבס שנבנתה עבור מזגן.

רז חשמל

New member
תאורה לחדר אמבטיה

אני ממליץ על ג"ת שקועים מוגני מים עם נורות PL - יפה, מאיר וחסכוני.

thenoam

New member
צבע התאורה

האם כדאי לשלב תאורה צהובה עם הלבנה?

רז חשמל

New member
צבע תאורה

טעות נפוצה היא שנורות צהובות מאירות פחות מהנורות הלבנות - ההפך הוא הנכון, נורת PL "צהובה " נקראות INTERNA שהוא אור חם במיוחד, נעים יותר לעין ורמת התאורה שלו טובה יותר.אני ממליץ. בכלל לנורות PL מסוגים טובים כמו OSRAM או PHILIPS (יסלחו לי השאר) מסירת צבע טובה הרבה יותר מנורות הפלורוסנט הסטנדרטיות שכולם מכירים. מסירת צבע טובה יותר משמע - קרובה יותר לאור שמש והצבעים שאנחנו רואים כמו צבע עורנו נכונים יותר ולא חיוורים כמו מתחת לנורת פלורוסנט סטנדרטית.

amiadb

New member
חיסכון בחשמל

האם יש נורות צהובות חסכוניות כמו הפלורסנט ?

רז חשמל

New member
כן, הנורות האלו חסכוניות

כן, הנורות האלו חסכוניות. נורות PL הן נורות פלורסנטיות .

doram44

New member
טמפרטורת צבע.

צבעוניות מקור האור נמדדת במעלות K=קלווין. קלווין ביצע ניסוי שבו בדק את הקשר שיש בין כמות האנרגיה המושקעת לצבעוניות האור, ומצא שככול שהכמות גבוהה יותר כך האור יותר כחול!!! משום כך הארת שמש באמצע היום יותר כחולה מאשר בזריחה ושקיעה (יש קשר לזוית ולדרך באטמוספרה). הים כחול כי צבעו הוא השתקפות הרקיע.. אבל הארה בטמפרטורות נמוכות= אדומה, כתומה, צהובה, מקנה לאור הפנים תחושה בריאה ו"טיבעית " יותר. ולכם אנחנו מעדיפים אור שמחמיא לנו... (יש לזה אולי קשר שבעבר האור היה יציר של בערה וכמות אנרגיה מוגבלת והתוצאה היתה אור צהוב של נרות...). החלק השני החשוב הוא תואמות הצבע או מהו ההרכב הספקטראלי ואם הוא שלם או שבור. מקור האור היחיד שנותן ספקטרום שלם הוא נורת הליבון(ואכניס את כול הקבוצות שההארה היא תוצאה של התלהטות תייל מתכת כהתנגדות להעברת חשמל) משום כך אנחנו מודדים את איכות האור בהשוואה לנורה זו. הבעיה שאומנם קיימות בעולם נורות פלואוריניות ברמת תואמות צבע של אפילו 90% אבל הן לא מיובאות כי הן יקרות יותר ולדברי הסוחרים אין להן ביקוש... אלה המיובאות לארץ (כמו לעולם השלישי ..) ברובן הן של 75%. נכון צויינה נורת האינטרנה אבל ישנן נורות בטמפרטורות צבע שונות מועשרות ספקטרום לדוגמא כול סידרת הלומינוקס והלומינוקס דה לוקס של אוסראם. בארה"ב התקינה בחדרי מלון תובעת שימוש בלעדי בנורות פלואוריניות מסיבות של אחזקה וחיסכון באנרגיה לתפעול ומניעת מיזוג מיותר.. השימוש הוא בנורות פלואוריניות קומפקטיות בתואמות גבוהה בלבד. איכותן של נורות אלה גבוהה עד כדי כך שאי אפשר להבחין בסוג מאחורי האהיל לחלוטין.

doram44

New member
סליחה מה זה תאורה לבנה וצהובה.

מקורות הארה שונים נותנים אור בעל טמפרטורת צבע שונה ותואמות צבע שונה, יותר מטמפרטורת הצבע המבנה הספקטראלי של האור שהוא זה שקובע את היכולת לראות את הצבעים כולם ולכן . להזכירכם גם צבעי הארת השמש משתנים בשעות היום השונות. ככול שכמות הקרינה האדומה עולה כך נראה עור הפנים רענן ו"בריא" יותר ותופעה זו מופיעה בשקיעה היומית... לכן נהוג להוביל את הכלות לצילומי החתונה שלהן בגן צ'רלס קלור בשעות אלו.

mescalin

New member
,תאורת חדר אמבטיה

אני ממליץ על תאורה פלואורסצנטית מסוג PL יצרן מנורות אלו של חברת וויסבורד מסוג לוקס לייט חסכון של למעלה מ70 אחוז תאורה

מאגר

New member
תאורת חדר אמבטיה

ל MESCLIN אנני יודע מהכין שאבתה את בליל השטויות שכתבתה אבל בא ואעשה לך סדר בעינין. ראשית PL זה סוג של נורה ממשפחת ה PL SL 2D וPLN שמקורן ביצרן הנורות הגדול ביותר בעולם סימנס או כפי שכולם מכירים אוסרם שהיא חברת בת של סימנס. כיום יש ספר יצרנים של נורות בעולם שהעתיקו את המוצר של אוסרם אבל אוסרם היה אבי הרעיון. נכון שנורות PL חוסכות בין 60 ל70 אחוז מתיצרוכת החשמל. לא ידוע לי שוויסבורד מייצר נורות הוא אולי מיבא נורות מסוג PL . אולי הוא מייצר מנורה להבדיל מנורה את גוף התאורה שבתוכו הוא מכניס נורת PL אבל כמהו יש יצרנים רבים שעושים זאת וצריך רק למצוא אותם והם רבים. אנני יודע מה האינטרס שלך לפרסם את וויסבורד ושלא תבין לא נכון אין לי כל טענה נגד וויסבורד ההפך הוא הנכון אנו ידידים טובים מאוד משכבר הימים וניפגשים לפחות אחת לשבועיים. אז לגבי תאורה תשאיר את העינין למומחים.וכשאתה כותב תנסה לקרוא את מה שאתה כותב ולנסות לסדר את זה כך שזה יהיה קריא

למעלה