תאונת עבודה לפני כ-9 שנים

מצב
הנושא נעול.

אני מורה לאמנות העובדת 34 שנים במערכת החינוך. לפני 9 שנים נותחתי בברך בעקבות תאונת עבודה (אשר הוכרה ע"י המוסד לביטוח לאומי, ללא אחוזי נכות). לאחרונה חלה החמרה במצב הברך. שאלותי הן: 1) האם ניתן לפנות לביטוח לאומי (או למשרד החינוך...) כדי לתבוע אחוזי נכות עכשיו? 2) אני עומדת בפני פרישה/פיטורין- האם ניתן יהיה לתבוע את משרד החינוך/ביטוח לאומי, גם לאחר הפרישה, או שעלי להסדיר עניינים אלה קודם? תודה מראש.

ניתן לפנות...

אני מורה לאמנות העובדת 34 שנים במערכת החינוך. לפני 9 שנים נותחתי בברך בעקבות תאונת עבודה (אשר הוכרה ע"י המוסד לביטוח לאומי, ללא אחוזי נכות). לאחרונה חלה החמרה במצב הברך. שאלותי הן: 1) האם ניתן לפנות לביטוח לאומי (או למשרד החינוך...) כדי לתבוע אחוזי נכות עכשיו? 2) אני עומדת בפני פרישה/פיטורין- האם ניתן יהיה לתבוע את משרד החינוך/ביטוח לאומי, גם לאחר הפרישה, או שעלי להסדיר עניינים אלה קודם? תודה מראש.
ניתן לפנות...
אם בעבר נקבעה לך כבר, על ידי ועדה, דרגת נכות של 0% ... תוכלי להגיש עכשיו לביטוח לאומי בקשה לבדיקה מחודשת, על סמך אישור רפואי (של רופא תעסוקתי) שמצבך היום חמור יותר מהמצב שהיה בזמן שנקבעה הנכות של 0%. אם תגישי כזאת בקשה, יזמינו אותך לועדה רפואית ויבדקו אותך שוב. אם לא נקבעה לך בעבר דרגת נכות כלשהי (כי לא הגשת תביעה לנכות) תוכלי להגיש עכשיו לביטוח לאומי תביעה לקצבת נכות מעבודה ולבקש בדיקה בפני ועדה. כדאי שהמסמכים הרפואיים על ההחמרה במצב יאשרו שאכן ההחמרה היתה דווקא "לאחרונה" כדי שביטוח לאומי לא יטען שאת מגישה את זה מאוחר מדי. אין צורך שהגשת הבקשה לביטוח לאומי תהיה דווקא לפני הפרישה. לגבי תביעה נגד משרד החינוך - אני לא יודע. יש שם בעיה של התיישנות, אולי. חוץ מזה יהיה צריך להוכיח איזושהי רשלנות של משרד החינוך, אבל אני לא יודע איך היתה התאונה. תהיי בריאה ופרישה נעימה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה