תאונת דרכים בדרך לעבודה

רומנteaת

New member
תאונת דרכים בדרך לעבודה

1. תוך כמה זמן מיום התאונה עצמה מותר לי להגיש את התביעה לביטוח לאומי (ב.ל 211)? 2. האם יש צורך להגיש לביטוח הלאומי סיכום של טיפולי הפיזיותרפיה שאני עוברת כתוצאה מהתאונה? סדרת הטיפולים עוד לא נגמרה, והשאלה היא האם להגיש כבר את הטפסים לב"ל או להמתין עד סוף הטיפולים...

Re:

שלום, ההתיישנות בתביעה מסוג זה היא שנה ועל כן עליך להגיש את התביעה למוסד לביטוח לאומי בתוך שנה מיום התאונה. בטפסים שתמלאי לביטוח הלאומי מפורט בצורה ברורה ביותר מה צריך להגיש (את הטפסים ניתן להוריד גם דרך אתר המוסד לביטוח לאומי באינטרנט). אגב, לא לשכוח את חברת הביטוח
רפואה שלמה.

רומנteaת

New member
למה התכוונת

ב"לא לשכוח את חברת הביטוח"? אני רוצה להבהיר- אין נזק לרכב שלי ולכן אינני תובעת את הביטוח. הנזק היחיד שנגרם הוא לי ואני פונה לביטוח לאומי, ובמקביל תובעת בעזרת עו"ד על נזקי גוף.

Re:

אם נפגעת את זכאית לפיצוי מחברת הביטוח (גם אם לאוטו לא קרה כלום). חברת הביטוח תשלם כמובן בהתאם לחומרת הפגיעה. אם את תובעת בעזרת עורך דין אז הוא/היא בוודאי יודעים ומכירים את הפרוצדורה. בהצלחה!

דמי פגיעה

כדי לקבל דמי פגיעה יש למלא טופס "תביעה לתשלום דמי פגיעה בעבודה והודעה על פגיעה בעבודה". יש לשלוח את הטופס בתוך 12 חודשים מיום הפגיעה. לטופס יש לצרף תעודות רפואיות, אישורי אי כושר, וכו' - וכן, אישורים על טיפולים כולל פיזיותרפיה אם קיימים.

למעלה