שתי שאלות

מצב
הנושא נעול.

mico

New member
שתי שאלות

שתי שאלות
1.אני חייל משוחרר והבנתי שבשנה הראשונה אינני חייב לשלם לקופ"ח, בתלוש המשכורת שלי מופיע ניכוי על מס בריאות , האם זה חוקי? נאמר ואני מעוניין להקים ארגון עובדים יציג, מה מספר המינימום של חברים?, שלושה חברים מספיקים?

ארגון עובדים יציג

שתי שאלות
1.אני חייל משוחרר והבנתי שבשנה הראשונה אינני חייב לשלם לקופ"ח, בתלוש המשכורת שלי מופיע ניכוי על מס בריאות , האם זה חוקי? נאמר ואני מעוניין להקים ארגון עובדים יציג, מה מספר המינימום של חברים?, שלושה חברים מספיקים?
ארגון עובדים יציג
האם תעמוד בקריטריונים הקבועים בסעיף 3? חוק הסכמים קיבוציים, תשי"ז-1957 =============================== 2. סוגי הסכמים קיבוציים שני סוגים בהסכמים קיבוציים: (1) הסכם קיבוצי מיוחד - למפעל מסויים או למעביד מסויים - בין מעביד או ארגון מעבידים המייצג את המעביד לבין ארגון העובדים היציג של העובדים שעליהם יחול ההסכם; (2) הסכם קיבוצי כללי - לכל שטח המדינה או לחלק ממנה, לענפי עבודה מסויימים או לכל ענפי העבודה כשההסכם הוא בין ארגון העובדים היציג שבענף העבודה או בשטח הנדון לבין ארגון מעבידים שבהם, הכל לפי הענין. 3. ארגון יציג לגבי הסכם קיבוצי מיוחד ארגון יציג של עובדים לענין הסכם קיבוצי מיוחד הוא ארגון העובדים שעם חבריו נמנה המספר הגדול ביותר של עובדים מאורגנים שעליהם יחול ההסכם, או שהוא מייצגם לענין אותו הסכם, ובלבד שמספר זה אינו פחות משליש כלל העובדים שעליהם יחול ההסכם.

mico

New member
אני לא מעוניין בהסכם מיוחד של כלל

ארגון עובדים יציג
האם תעמוד בקריטריונים הקבועים בסעיף 3? חוק הסכמים קיבוציים, תשי"ז-1957 =============================== 2. סוגי הסכמים קיבוציים שני סוגים בהסכמים קיבוציים: (1) הסכם קיבוצי מיוחד - למפעל מסויים או למעביד מסויים - בין מעביד או ארגון מעבידים המייצג את המעביד לבין ארגון העובדים היציג של העובדים שעליהם יחול ההסכם; (2) הסכם קיבוצי כללי - לכל שטח המדינה או לחלק ממנה, לענפי עבודה מסויימים או לכל ענפי העבודה כשההסכם הוא בין ארגון העובדים היציג שבענף העבודה או בשטח הנדון לבין ארגון מעבידים שבהם, הכל לפי הענין. 3. ארגון יציג לגבי הסכם קיבוצי מיוחד ארגון יציג של עובדים לענין הסכם קיבוצי מיוחד הוא ארגון העובדים שעם חבריו נמנה המספר הגדול ביותר של עובדים מאורגנים שעליהם יחול ההסכם, או שהוא מייצגם לענין אותו הסכם, ובלבד שמספר זה אינו פחות משליש כלל העובדים שעליהם יחול ההסכם.
העובדים הנמנים בארגון או בהסכם קיבוצי כלל. אני רק רוצה להקים ארגון עובדים שיוכל להכנס למו"מ עם ההנהלה במקרה של פיטורי אחד העובדים/הרעה בתנאי עבודה/הכנסת עובדים חדשים. אני מדבר על שלושה עובדים מתוך שבעה שעובדים בתחנת דלק, כאשר כל השלושה יהיו חברים בועד?

mico

New member
מקפיץ

העובדים הנמנים בארגון או בהסכם קיבוצי כלל. אני רק רוצה להקים ארגון עובדים שיוכל להכנס למו"מ עם ההנהלה במקרה של פיטורי אחד העובדים/הרעה בתנאי עבודה/הכנסת עובדים חדשים. אני מדבר על שלושה עובדים מתוך שבעה שעובדים בתחנת דלק, כאשר כל השלושה יהיו חברים בועד?
מקפיץ
גליה אם את קוראת את זה אני ממש צריך לדעת :) תודה כל אחד אחר שיודע גם סבהבה

'ארגון יציג', לאו דווקא של עובדים

ארגון עובדים יציג
'ארגון יציג', לאו דווקא של עובדים
בהקשר של 'ארגון יציג' במשמעותו המשפטית, אני מבקש לשאול: התאגדות ולונטארית של בני אדם בעלי ענין משותף לצורך ייצוג עניינם המשותף בפני אחרים - יחידים, תאגידים וגורמים ממלכתיים - מה ההנחיות להקמתה ולקבלתה את ההכרה הרישמית/משפטית כ'ארגון יציג'? האם יכול כל 'חבר בני אדם' להתאגד ולבקש הכרה בהיותו 'ארגון יציג' ? מה זכויותיו וחובותיו של 'ארגון יציג' כלפי חבריו מחד, ו'כלפי חוץ' מאידך ? במה מחוייבים יחידים (שאינם חברים בו), תאגידים ובעיקר גורמים ממלכתיים, כלפי 'ארגון יציג' ? וחשוב מאד: האם יכול שיהיו יותר מ'ארגון יציג ' מוכר אחד באותו תחום ולאותו ענין (שהוא הענין המשותף לשם יצוג חבריו לגביו הם התאגדו) ? תודה מראש על תשובת כל מי יודע או יכול להפנותי למקורות מתאימים.

תשלום מס בריאות

שתי שאלות
תשלום מס בריאות
אם אתה עובד, בכל מקרה אתה חייב בתשלום. ראה באתר המוסד לביטוח לאומי: חובת תשלום דמי ביטוח בריאות על-פי החוק, כל תושב חייב לשלם דמי ביטוח בריאות מכל הכנסותיו בשיעור הקבוע בחוק. מי פטור מתשלום דמי ביטוח בריאות? 1. עקרת בית - אישה הנשואה למבוטח, שאינה עובדת מחוץ למשק ביתה. 2. מבוטח שאינו עובד ואין לו הכנסות, או שהכנסותיו אינן עולות על 5% מהשכר הממוצע במשק, והוא אחד מאלה: א. אסיר או עציר השוהים בבית מעצר/הסוהר - לתקופה של 12 חודשים. ב. עולה חדש - לתקופה של 12 חודשים מיום עלייתו לארץ. ג. מי שמלאו לו 18 שנים ועדיין לא התגייס, מקבל פטור מתשלום דמי ביטוח לתקופה של 12 חודשים, ובלבד שדחה את גיוסו לא יאוחר מגיל 21. 3. אסיר או עציר, השוהים בבית המעצר/הסוהר יותר מ–12 חודשים. הערות: ילדים תושבי ישראל מתחת לגיל 18 מבוטחים באופן אוטומטי ופטורים מתשלום דמי ביטוח בריאות. חייל בשירות סדיר מקבל את שירותי הבריאות מצה"ל ואינו מבוטח במסגרת חוק ביטוח בריאות ממלכתי, לכן אינו חייב לשלם דמי ביטוח בריאות. חייל בשירות קבע מקבל את שירותי הבריאות מצה"ל, אך חייב לשלם דמי ביטוח בריאות למוסד לביטוח לאומי.

מצב
הנושא נעול.
למעלה