שתי שאלות:

שתי שאלות:

1. איפה אני יכול למצוא בגד מגניב כזה, החום, שלובשים הג'דיים, עם הקפוצ'ון והכל? 2. יש איפשהו ברשת מאמר בעברית שמסכם את כל ההתרחשויות (כולל הפוליטיות) של הסרטים, לפי סדר התרחשות? חוץ מהאקשן לא הבנתי בדיוק מ נגד מי. תודה.

אתר ישן מאוד על הטרילוגיה הישנה

הוא לא עודכן בערך 10 שנים, והוא לא משהו בכלל. הכתובת היא http://www.numenore.org/starwars/

מ א ג ר ט

New member
שאלה ראשונה-

לפני חודש מישהו שאל שאלה דומה, והמסקנה הייתה שאפשר להשיג דברים כאלו בחנויות של תחפושות (נגיד, בניו יורק יש אחת מדהימה) או לשאול את הבדואי הקרוב למקום מגוריך... ובקשר לשניה: *קריצה* חיפשנו דברים להכין לאירוע המיוחד במאי? *קריצה*

מ א ג ר ט

New member
אוקי,

אז בפעם הבאה שאתה בניו יורק תביא גם לי אחד. אה, ואם שכחתי לציין- צריך לזכות בלוטו (או לחילופין, להיות ממש עשיר עוד ממקודם) כדי לקנות משהו מהחנויות האלו. הכל שם יקר בטירוף. ואם לא נוסעים לחו"ל, את רוב הסחורה אפשר להזמין מהאינטרנט.

Jedi Force

New member
אמממ...

e-bay עושים משלוחים לארץ? אני מה-זה לא מעודכן לגבי כול הקניות מחו"ל...

יודה7

New member
תלוי מה אתה קונה לא בטוח שהכל

הם שולחים לפה אבל יש הרבה דברים שכן. אבל אם הם שולחים זה יעלה לך עוד קצת כסף... (לא בטוח שכל כך קצת)

MajorWinters

New member
איביי

הוא בסך הכל ממשק שנותן לאנשים וחנויות למכור דרכו. כל מוכר והתנאים שלו

advanced soul

New member
כמה שאלות, כדאי שנבין...

כמה סרטים של מלחמת הכוכבים ראית, אילו מהם ולפי איזה סדר? אני חושב שאם רואים את הסרטים בסדר הנכון קשה להגיע למצב שבו "חוץ מהאקשן לא הבנתי מי נגד מי". לפני שתקרא ה WIKIPEDIA (שאכן יש לה את כל התשובות), מציע לוודא כי ראית את כל הסרטים, ועל פי סדר העלילה

subatoi

New member
כשאני ראיתי את כל הסדרה לפי

הסדר הכרונולוגי (הפקתית ועלילתית), זה היה די כאב ראש להבין מה קורה שם. כל מיני פוליטיקות שלא היו ממש נחוצות למיטב זכרוני ולפי דעתי, וסכסוכי סחר, ופדרציית סחר, עד שבסוף מתברר שזו הופכת להיות האימפריה, כל מיני מישמש של דברים, שבטח היה אפשר לעשות את העלילה פחות פתלתלה מהבחינה הזו. זה לפחות הרושם שנשאר אצלי בזמנו. צריך לשבת לראות את זה שוב מתישהו.

מ א ג ר ט

New member
כן, אני מבינה....

בתור ילדה קטנה זה היה לי קצת מסובך. אני בכלל ראיתי את אימת הפאנטום קודם (היה בקולנוע ולקחו אותי), ואז קיבלתי ליומולדת את המארז של הטרילוגיה הותיקה. ואחר כך קניתי כבר את אימת הפנטום וחיכיתי בקוצר רוח ליציאת מתקפת המשובטים... הכל נורא מבולבל.... אני מאמינה שפוט צריך לראות את כל הסדרה פעם נוספת כדי להבין את הבלאגן.

או שצריך לראות קודם את הישנים

אולי זה עושה יותר סדר מבחינה מסוימת, מכיוון שיודעים מה הולך לקרות.

subatoi

New member
לא בהכרח.

כי מבחינת הגופים הפוליטיים, או איך שתקרא לכל הפדרציות למיניהן, כשרואים את הטרילוגיה החדשה, לפחות בהתחלה שלה, לא ממש ברור מה הקשר לכל מה שמכירים מהטרילוגיה הישנה. כל מיני פוליטיקות פנימיות, וסנאט, וכל מיני שטויות שלדעתי רק סיבכו את המצב. כמובן שבצפייה חוזרת הכל יכול "להתיישב" טוב יותר בראש, אבל למה לסבך מלכתחילה?

advanced soul

New member
זה בדיוק חלק מהרעיון

אני מבין שלבחור צעיר יותר כיף לראות אקשן בלתי פוסק, מאשר הפסקות לעלילה כלשהי. אבל יש לומר כי העלילה הפוליטית של מלחמת הכוכבים היא לא מסובכת כלל ואינה מרשימה מדי. יחסית לסרט כל כך פופולארי, העלילה הפוליטית שלו די חלשה, וחסרת עומק. מה שאתה לא מבין, שגם אנחנו לא אמורים בהתחלה להבין מי נגד מי, מה קורה מאחורי הקלעים, אלא לגלות את זה בנקמת הסיט למשל. הסיפור עצמו לא מסובך - פלפטין (סיט בהסוואה) משמש כנציג נאבו בסנאט, ורוצה להשתלט על הגלאקסיה. הוא מנצל את סכסוף פדרציית הסחר עם כוכב "הבית" שלו נאבו על המיסוי של ערוצי הסחר - כדאי לצבור כוח פוליטי (על דחיפת הפדרציה למעשה קיצוני שלא הייתה עושה אילו הוא לא היה מבטיח להם לסדר את הכל הסנאט ולהפוך את ההשטלתות על נאבו לחוקית) ולהדיח את ראש הסנאט הקיים (בטענה כי הוא חלש מדי בטיפולו ב"משבר" מצור של נאבו והצגת שחיתות הסנאט שאינה מאפשרת לו לפתור סכסוכים בצורה יעילה). ומצליח. הוא צובר כוח ומעמד. זה הסיכום הפוליטי של "אימת הפאנטום" ב"מתקפת המשובטים" פלפטין ממשיך לצבור כוח ולתרץ זאת במלחמה עם ה"ספרטיסטים". ספרטיסטים אינם מרוצים מהפדרציה והשחיחות שלה, ורוצה לפרוש מהפדרציה הגלאקטית. יש להם מנהיג - ג'די בשם דוקו, ולמרד הזה הצטרפה הפדרצית הסחר (שנבגדה ע"י פלפטין לאחר אימת הפאנטום (הם מבינים כי נוצלו בנאבו כדאי שפלפטין יצבור כוח, ע"י "ניצחון פלפטין על הפדרצית הסחר יצבור כוח לפלפטין והסכסוך הזה יביא לו את תפקיד היושב ראש הסנאט, ותבוסה לפדרציית הסחר) ועכשיו רוצה להתנקם בפלפטין (והפדרציה הדלאקטית), וגם בסנאטורית אמידלה (אשר גרמה להם לתבוסה על נאבו באימת הפאנטום. לכן הם מבקשים מדוקו לשלוח את גא'נגו פאט (וחברתו) להתנקש בה, עם החילזון הקטלני)). מה שה"ספרטיסטים" לא יודעים (ופלפטין כן) זה שמנהיגם (דוקו) עם הזמן עבר ל"צד האפל" ועכשיו פועל בתיאום עם פלפטין, כדאי לעזור ב"מרד" הזה שלהם לפלפטין לצבור כוח וליצור צבא ש"יילחם בספרטיסטים". ומה שדוקו לא יודע, זה שפלפטין יבגוד בו בנקמת הסיט. אבל בינתיים פלפטין צובר כוח, ע"י קח שדרך דוקו הוא דואג שה"מרד" לא יביא לו יותר מדי צרות ושהמורדים ייכשלו לכשירצה, בכל קרב שירצה בכך (דרך שיתוף בינו לבין מנהיג המרד דוקו יגרום להם להפסיד), ומצד שני ינצח את ה"מרד" לצבור כוח. בנקמת הסיט פלפטין מצליח להפוך את אנאקין, הג'די ומבטיח ביותר לצד האפל, לחסל את דוקו ואת ה"מרד" כי הוא כבר לא זקוק למרד, הוא חזק מספיק ויכול לבד להכריז על האימפריה בסנאט, לבגוד בג'די (פקודה 66) ולהפכם לאוייבים ולחסל אותם. המרד מחוסל ביוזמת פלפטין כדאי שהאימפריה תהיה הכוח היחיד הגלאקסיה (קל לו לעשות את זה כי אנשים המרד הרגילים חושבים שסידיאוס לצידם, ולא יודעים כי סידיום הוא פלפטין). המרד שלא חושב בכלום (ולא ידע שדוקו יד ביד עם פלפטין ורק "מנצל" את המרד) מופתע ומחוסל, וגם הג'די. כך האימפריה משתלת על הגלאקסיה. לא מסובך, נכון? תקווה חדשה - אימפריה רוצה לשלוט בגלאקסיה לא דרך הסנאט "הדמוקרטי", אלא באמצעות הפחד, ובונים תחנת חלל ענקית "כוכב המוות" שמסוגל לחסל כל כוכב. עכשיו הם יוכלו לשלוט בגלאקסיה ישירות, כי כל כוכב ידע שאם הוא ימרוד ואימפריה, הוא יחוסל. תחנת החלל גמורה, אבל מ"מרד" מצליח לחסל אותה.

subatoi

New member
תראה,

לא הייתי בן 12 כשראיתי את הסאגה ברצף. זה לא היה קטע של "לראות יותר אפקטים מאגניבים". ממש לא. אבל לפחות התחושה שהיתה לי בזמנו (שבהחלט יכול להיות שבצפיה חוזרת כיום היה תהיה אחרת), היתה שבטרילוגיה הישנה לא סיבכו אותנו בכ"כ הרבה פוליטיקה, ופתאום אתה בא לטרילוגיה החדשה, ורוב העלילה היא פוליטיקה וארגונים וקנוניות ו"באד גאי" תורן מתחלף משניה לשניה, וזה מוציא משיווי משקל. אני לא נורא בקיא בסאגה, ולא יכול לומר שאני זוכר בע"פ אפילו עשירית ממש שמתרחש שם (כשיהיה זמן נשב לצפות בזה שוב בכיף), אבל התחושה היתה ונשארה שהיה אפשר לעשות עלילה פחות פתלתלה. לא פחות עלילה, אלא פחות פתלתלה. אבל שוב, אולי אם אצפה בזה שוב הכל יהיה יופי וסבבה, יש רק דרך אחת לגלות

advanced soul

New member
טוב, נכון, אבל יש לזה הסבר

בטרילוגיה הישנה יש אימפריה ששולטת, אין דמוקרטיה, יש שילטון ריכוזי של פלפטין (שמודיע על פיזור הסנאט ביום בו כוכב המוות הופך שפונקציונלי ועובד).ואם יש רודנות של אימפריה ולא דמוקרטיה - אין פוליטיקה. פוליטיקה צריכה צדדים, וברודנות אין צדדים ואין ויקוח. יש רק את האימפריה והמורדים אשר אפילו כבר אין להם סנאט בו הם יכולים לנסות להשפיע. אין למורדים שום פיתרון לנצח את האימפריה מאשר הפתרון הכוחני. כי אין כאן איזון - רודנות יכולה לעלות לשילטון באמצעים דמוקרטיים (ראה היטלר), אבל דמוקרטיה לא יכולה לחזור לשילטון באמצעים פוליטיים, כי ברודנות אין כלים פוליטיים להפוך את המשטר חוץ מהפיכה כוחנית. לכן הטרילוגיה הישנה היא רצף של קרבות ללא תחכום פוליטי. בטרילוגיה החדשה ההפך - רודנות יכולה לעלות לשילטון רק באמצעים דמוקרטיים (תוך כמובן ניצולם) ולכן כל ההתרחשות הפוליטית הייתה מעניינת, הדרך בה לעט לעט נוצרה אימפריה רודנית מרפובליקה דמוקרטית, בלי ששמו לב לכך. וזה הדבר היפה.פלפטין היה פשוט גאון. אני לא אומר שאי אפשר היה לסבך קצת את העלילה של הטרילוגיה הישנה (שאגב עולה בעלילה על הטרילוגיה החדשה), אבל עדיין ,האפשרויות לכך היו מוגבלות ביותר. דברים שלא שמת לב - גם בטרילוגיה הישנה יש "באד גאי" חדש בכל סרט - בסרט הרביעי - ויידר, בסרט החמישי אפילו 2: פלפטין מופיע לראשונה וגם בובה פאט. אם נזכור רגע שעד להוצאה המחודשת של הטרילוגיה ב 99, הקטע עם ג'בה זה האט לא הופיע בסרט הרביעי (נגנז), אז הסרט השישי מופיע "רע" חדש - ג'אבה זה האט. וזה רק המשיך ולא החמיר בטרילוגיה החדשה - סרט ראשון - פדרציה ופלפטין, סרט שני - דוקו וג'אנגו פאט, סרט שלישי - גריוויוס ואנאקין

למעלה