שתי שאלות

שתי שאלות

שלום שגית ולכל בנות הפורום! מישהי אמרה לי שהיא הניקה את הילדה שלה בערך חודשיים והיא הייתה מקיאה המון. לבסוף היא התייאשה וגילתה , לפי טענתה,שבתה אלרגית לחלב אם... האם דבר כזה יכול להיות? האם יש אלרגיה לחלב אם?
 

1אורניתה

New member
מוזר ביותר

זה נדיר לאללה,לא נראה לי שהיא אלרגית לחלב אם כי זה הדבר הכי עדין והכי מתאים שיש,איך יתכן שהיא אלרגית לחלב אם ולפורמולה לא??? מוזר שווה בירור יכול להיות שהיא אלרגית לחיטה או חלב פרה שעברו דרך חלב האם אליה וכי אם האמה הייתה מפסיקה לאכול מזונות אלו יתכן וה"אלרגיה" היתה עוברת. הקאה זה סוג של תגובה גופנית למזון ויכול להיות שיש בעיה במערכת העיכול ו/או הזנה מרובה מדי גם יכולה לגרום להקאות בגיל הזה (מה שנקרא פליטה גדולה) תגידי אותה חברה שלך לא חשבה לקבל אבחנה יותר מדויקת של איש מקצוע למשל רופא???
 

sagitlaleche

New member
הנקה ואלרגיה ../images/Emo20.gif

הסיכוי להיות אלרגיים לחלב אם הוא קטן מאוד. יכול להיות שהתינוק אלרגי לרכיבים המגיעים לחלב אם מתוך המזון של האם. הסיכוי גם לכך הוא קטן, אבל קיים. זה לא אלרגיה לחלב אם, אלא אלרגיה למזונות. חשוב מאוד לשלול בעיה פיזית שבגלל התינוק מקיא (ריפלוקס) אצל רופא ילדים ואז ללכת לכיוון האלרגיות, גם בטיפול וייעוץ של רופא.
 

batLaLeche

New member
הנקה ואלרגיה ../images/Emo77.gif

בתור אמא עם תינוקות שאלרגיים למזונות דרך ההנקה עשיתי על זה ממש מחקר רציני. חד משמעית, אין אלרגיה לחלב אם. יש מחלות מולדות נדירות (אחת או שתיים) שבהן התינוק לא יכול לעכל חלב אם, בעצם אף חלב, וצריך לקבל מין תרופה מיוחדת. כמובן, זה לא המקרה שמתואר כאן. שגית צודקת: אם שוללים רפלוקס ואולי עוד גורמים להקאות, אלרגיה למשהו שהאם אוכלת היא האפשרות השכיחה והסבירה ביותר. זה מאוד נפוץ, והגורם העיקרי להקאות כאלה הוא מוצרי חלב שהאמא אוכלת - כל דבר חלבי (חמאה, חלב, שמנת, גבינה, לבן, יוגורט), כולל כל מוצר מעובד שברשימת המרכיבים שלו יש מוצר חלב, כגון "קזאין" (זה חלבון החלב של הפרה, ולזה התינוקות אלרגיים), קזאינד, "מוצקי חלב", וכל מיני רכיבים חלביים אחרים. אם זו הבעיה, אז לוקח בערך שבועיים לגוף האם להתנקות מכל השרידים של מוצרי החלב. אשמח לעזור, אם האם רוצה לפנות אלי אישית ולהתייעץ.
 

sagitlaleche

New member
לפעמים מטעים אמהות ../images/Emo20.gif

שמשלבות חלב אם ותמ"ל בתוענה כי התינוק רגיש ללקטוז. יש תינוקות שרגישים ללקטוז (סוכר החלב), אבל לא בחלב אם. יש מטפלים (קונבנציונליים אך לא רק) שממליצים לאמהות לגמול מכיוון שהתינוק רגיש ללקטוז, אבל לא יודעים שחלב אם מכיל אנזים שנקרא "לקטז" שעוזר לפרק את הלקטוז שנמצא בתוך חלב אם ולכן אין תינוקות שאלרגיים לחלב אם.
 
למעלה