שתי שאלות של מתחילה...

TL411

New member
שתי שאלות של מתחילה...

עברנו לבית פרטי (החלום של בעלי), יש לי שתי בנות קטנות והשכן הזהיר אותנו מעכברים ונחשים....
. איך נזהרים? השאלה השניה היא לגבי צמחיה שתתפשט מהר (בשביל המוביל מהחניה לבית), עדיף פרחים רב עונתיים, אזור עם שמש. מה מומלץ?

רוּפֵן

New member
חתולים ../images/Emo70.gif

לא בבית..! בחצר..! איך ? פינת האכלה קבועה (שווה לרכוש אפילו אוכל יבש לצורך זה !) ועוד כלי למים..! מהא מאוד תראו שאתם מתחילים לקבל מהם מתנות..! עכבר מת, חולדה מתה.., נחש ללא ראש, עקרבים, ג'וקים גדולים ומפחידים.. "הכל" יטופל על ידם.. באחריות ! הייתי תמיד "איש של כלבים".., כשעברנו לבית פרטי.., ניסיתי חתולים, מאותה סיבה כמוכם. 10 שנים, ואני לא מתחרט..! ישנה "חבורה קדמית" וישנה "חבורה אחורית" - בקיצור, אנחנו מוגנים ומסודרים ! (לרעייתי יש פעוטון ! וזה מאוד שימושי !)

../images/Emo45.gifחתולים.גם לנו יש חבורה לא קטנה

בגינה עם הצמחיה הסבוכה, ואני לא רואה מזיקים למיניהם בזכותם

bel011

New member
חתולים...גם אני תומכת נלהבת../images/Emo54.gif

מחסלים ג'וקים,נחשים,עכברים ולפעמים בטעות גם ציפורים. תופסים אצלי גם זבובים...וגם מקסימים ונקיים

sefushfushon

New member
אבל נורא נעים למצוא כל בוקר מנחה של

ג'וקים, עכברים, עשים גדולים ואפילו נחש קטן פעם. לפני כשנה שמעתי קולות נשיפה חזקים מאוד מהגינה והסתבר לי ששני חתולים שלי ניסו לתקוף צפע באורך כמטר וחצי שהגיע לגינה. הם די פחדו ממנו והשמיעו קולות מאוד מאוד מוזרים, בסופו של דבר אני עשיתי את העבודה (בעזרת טוריה) אך אם הם לא היו הוא היה פשוט נכנס הביתה בלי בעיות.

פיטנגו4

New member
עיקור חתולות רחוב

זה מצווה שגובלת בחובה מוסרית. רק 130 ש"ח באגודת חובבי חתולים. אסור להאכיל חתולי רחוב בלי לעקר אותם. כך רק גורמים להתרבותם, ויש עוד חותלים עזובים ומסכנים... אני מאכילה 2 חתולים בחצר, הנקבה מעוקרת. אפילו הכלבה שלי התרגלה אליהם...

רוּפֵן

New member
...מיצווה ?! ../images/Emo12.gif

בימים טובים, נמצאים אצלנו בגינה, כ 16 חתולים..! 3 אמהות טובות המביאות במקביל 3 גורים כל פעם.. ולכולם יש בתים ומשפחות מאמצות.. בכל הארץ..! אני מכיר "מיצוות" אחרות.. אבל לא סירוס ועיקור..!

טסונמי1

New member
../images/Emo6.gif חתולים את כל אלה אף אחד

לא רצה-------למזלם הם מצאו מישפחה שמוכנה להאכיל אותם..... כולם מסורסים ומעוקרים חלקם כבר זקנים מאוד

bel011

New member
באמת כל הכבוד להם....ניסיתי לספור

כמה זנבות יש בצילום והגעתי ל26 זנבות....פספסתי מישהו?

פיטנגו4

New member
בטח שמיצווה

כמו שמבצעים מצווה מתוך אמונה, כך גם צריך להיות עיקור נקבות. (אני נגד סירוס) כל גור כזה "תופס" בית של גור אחר שלא ימצא בית עד שידרס או יחלה. תוחלת חיים של חתול רחוב היא שנה וחצי בלבד. כל גורה כזו תביא בעצמה עוד גורים. אם ניתן לחתולה ממוצעת בישראל להמליט ללא כל בקרה, היא תמליט פעמיים עד שלוש פעמים בשנה, ובכל המלטה ייוולדו בממוצע 3-5 גורים. גיל הפוריות הוא החל מארבעה חודשים ועד סוף חייה של החתולה. כלומר, עשרה גורים בממוצע בשנה, במשך כ15- שנים (לחתולה מטופלת). מתוך אותם 150 גורים , מחצית יהיו נקבות אשר יחלו להמליט כבר בשנה הראשונה לחייהן.... והחישוב ממשיך בטור הנדסי. קישור: למה עיקור?

נצר1

New member
למה ההפליה אבל?!?!?

אני מסכימה איתך לחלוטין ואני חושבת שעל המאכיל חלה גם האחריות לחסן פעם בשנה נגד כלבת ומשולשת (כן גם חתולים!!) אבל לא הבנתי למה עיקור כן וסירוס לא??????? אותו טור הנדסי שציינת ישבר גם עם הנקבות יהיו פוריות והזכרים לא.... האם השוביניזם קיים גם בעולם החתולים?????

פיטנגו4

New member
כי סירוס משנה אופי

וחוצמזה,
הטור ההנדסי של נקבה מסויימת ישבר אך ורק אם כל הזכרים באיזור יסורסו בלי יוצר מהכלל, או אם היא לבדה תעוקר. מה יותר פשוט זול וישים?

פיטנגו4

New member
בדרך כלל, זכר מסורס

הופך להיות הרבה יותר רגוע ושקט,וגם מיילל פחות. זה בגלל החוסר בטטוסטרון.

טסונמי1

New member
העיקור של הזכרים בדכ ביגלל

המילחמות לחיים ולמוות בעונת היחום--בנוסף זכר אחד יכול להכניס להריון עשרות נקבות-כשצריך לצמצם אוכלוסיה מסוימת גם עיקור וגם סירוס זו הדרך הטובה ביותר

רוּפֵן

New member
צר לי, לא שיכנעת אותי..

שושלת הציידים המהוללת והיפה שלי, יש לה ביקוש רב. יש אצלנו כ 6 המלטות בשנה, בממוצע... הצאצאים קיבלו בתים חמים ואוהבים בכל שכונה בזיכרון, ב'דניה' שבחיפה, ב'גוש תל מונד' ואחד גם היגר לאילת ! לא מחסן אותם. לא חולים ! למעט "גולי" המהולל שלנו - "טיגריס" ענק - "סילבר בלו" שהורעל בחומר זרחני ע"י מטורף שהסתובב באזור לפני 3 שנים אחת שנדרסה, טופלה ברמה הכי גבוהה (אפילו מנהל הבנק "ידע" מזה !) והושבה לחיים והקימה עוד דור. אנחנו ממשיכים.. כרגע במלאי : האחיות והאמאות המהוללות 'נוניים' ו'קנדל' 'קוגאר' הזכר המתבגר 'פומה' ו'טייגר' השחורים ועוד 2 ש..רק הילדים זוכרים את השמות שלהם. חתולים מסורסים ומעוקרים.. לא תופסים נחשים (2 צפעים ואחד 'קמטן' מסכן באורך מטר), חולדות, עקרבים עכברים ומקקים. הם ישנים על המקרר !

bel011

New member
רופן,אני מבינה שיש לך התנגדות אך

אינך צודק לג-מ-ר-י בקשר לחתולים מסורסים שאינם עושים כלום. החתולים שלי תופסים ועוד איך,כל דבר שזז...גם הקודם היה תופס ג'וקים וגומר עליהם וגם עכבר הוא תפס לנו בתוך הבית...בקיצור...אין קשר בין סירוס לאיבוד יכולת הציד. כמאכילה של 20 חתולי רחוב,אני מאד בעד עצירת הילודה והסבל של חתולי הרחוב.

רוּפֵן

New member
האמת.. את כנראה צודקת..! הרבה אמרו

..לי את זה.. שהחתול המסורס שלהם, או החתולה המעוקרת שלהם.. עדיין עם 'רוח קרב' ומחסלים מזיקים וזוחלים באזור..! אני, עוד לא נתקלתי בזה... חתולה סייאמית של חברים.. תקועה כבר 200 שנה על אדן החלון בלי לזזו ועם מבט כזה
פחות או יותר, על הפנים שלה. כשהחתול שלנו - מלך השכונה הגיע אליה לבדוק "מה העניינים".. נשאר לה אותו מבט
..ולא זזה.. חתולה מעבר לרחוב.., גם ! עם מבט
כמו פסל על המרפסת בקומה שנייה.. השכנים הצמודים, עם חתול וחתולה "מפוסטרים".. ושניהם עם אותו מבט
- הלם מוחלט..! מאוד מעציב אותי.. זה לא בעל חיים ! מכאן ועד ל"חתולים גמדיים" ביפן.. המרחק לא גדול..! בעידן של היום, הכביש, הוא חלק מה"טבע"..! כשהם גרו ביעק, בטבע, הסלקצייה והדילול היו ע"י חיות טורפות שחיסלו את החלשים, החולים והשביחו כך את הגזע..! היום, זה נעשה ע"י המטורפים שעל הכביש ההופכים את החתולים הלא זהירים לשטיחי פרווה על שחור האספלט..! עצוב לי, אך באותה מידה כמו לראות "טומי" נטרף ע"י צ'יטה.. במסאיי מרה..! זה הטבע שלנו, היום..! אנו חיים בסך הכל 100 שנים..! זו תקופה קצרה מאוד מאוד מכדי להעיז פנים ולהחליט כי אנו "עוזרים לטבע" ע"י פעולות הסרוס והעיקור..! בינתיים, אנו רק משמידים את הטבע..! אם רק נעזוב את הטבע לנפשו, הוא יסתדר לבד.. על הצד הטוב ביותר..! אנחנו מאוד זמניים וחולפים מול ניצחיותו..! ומצד אחר..! מכיר את הכתובים.. די טוב..! לא מצאתי בעשרת הדיברות או בכל התנ"ך כול את 'מיצוות - "..עקוֹר תעקר וסרוֹס תסרס.." ! להיפך.. נא לא לשנות..! לא כלאיים ולא פרדים .! בטבע, לבד זה לא קורה..! אז...אל תנסו להיות "אלוהים קטנים".. כי אתם מאוד קטנים ו'חולפים'.. חמור לא בועל סוסה בטבע..! אז אתה מכריחים אותו ?! רוברט ארדרי, בספריו "האמנה החברתית", "הציווי הטריטוריאלי" וכמובן, הראשון "בראשית הייתה אפריקה", מצביע על ה"ניפוי" העצמי של הטבע.., על "מדרגי ניקור" ועל שרידות טריטוריאלית יחסית לשטח נתון..! כמו 'סייפנים' או 'גופים' באקואריום, שישמרו תמיד על מספר קבוע בהתאם לנפח האקוואריום, כך גם מספר החתולים לתא שטח נתון ולקמ"ר נתון..! המטורפים שמרעילים חתולים, הנהגים הדורסניים, הפסיכופטים המתעללים, פקחי העירייה לוכדי ומשמידי החתולים.. כולם כולם, הם חלק מהטבע..! אולי הם לא יודעים את זה.., אך אולי.., אולי יום אחד, יתעוררו לדעת את עצמם, כחלק בלתי נפרד מהרצון החופשי המוחלט.. ויפסיקו להרוג בעלי חיים ולהתעלל בהם ע"י ניסויים מצחיקים של עיקורים, סרוסים או "פיסטורים".. או סתם לצורך "בשר על האש"..! ואז.. אז ייפסקו המלחמות בעולם..! (ודון חואן, עבר על פני ה'נשר' ויושב לו שם למעלה.., ומתפקע מצחוק..)

הלינקה

New member
רופן - כתבתה כל כך יפה, וכמעת

שכנעתה אותי. לאפשר לחתולים להיולד ולהדרס כרצון הטבע...???? האם גם אנחנו חיים על העיקרון זה? לא פונים לרופא? לא נוטלים תרופות? לא מענישים רוצחים ופושעים אחרים, כדי לחיות ביתר נוחות? החתול המדובר, הוא חתול מבוית! אנחנו במשך דורות הרחקנו אותו מחיי הטבע, לכן עלינו החובה להגן עליהם, לאפשר להם איכות חיים ובריאות סבירים.

למעלה