האמת.. את כנראה צודקת..! הרבה אמרו
..לי את זה.. שהחתול המסורס שלהם, או החתולה המעוקרת שלהם.. עדיין עם 'רוח קרב' ומחסלים מזיקים וזוחלים באזור..! אני, עוד לא נתקלתי בזה... חתולה סייאמית של חברים.. תקועה כבר 200 שנה על אדן החלון בלי לזזו ועם מבט כזה
פחות או יותר, על הפנים שלה. כשהחתול שלנו - מלך השכונה הגיע אליה לבדוק "מה העניינים".. נשאר לה אותו מבט
..ולא זזה.. חתולה מעבר לרחוב.., גם ! עם מבט
כמו פסל על המרפסת בקומה שנייה.. השכנים הצמודים, עם חתול וחתולה "מפוסטרים".. ושניהם עם אותו מבט
- הלם מוחלט..! מאוד מעציב אותי.. זה לא בעל חיים ! מכאן ועד ל"חתולים גמדיים" ביפן.. המרחק לא גדול..! בעידן של היום, הכביש, הוא חלק מה"טבע"..! כשהם גרו ביעק, בטבע, הסלקצייה והדילול היו ע"י חיות טורפות שחיסלו את החלשים, החולים והשביחו כך את הגזע..! היום, זה נעשה ע"י המטורפים שעל הכביש ההופכים את החתולים הלא זהירים לשטיחי פרווה על שחור האספלט..! עצוב לי, אך באותה מידה כמו לראות "טומי" נטרף ע"י צ'יטה.. במסאיי מרה..! זה הטבע שלנו, היום..! אנו חיים בסך הכל 100 שנים..! זו תקופה קצרה מאוד מאוד מכדי להעיז פנים ולהחליט כי אנו "עוזרים לטבע" ע"י פעולות הסרוס והעיקור..! בינתיים, אנו רק משמידים את הטבע..! אם רק נעזוב את הטבע לנפשו, הוא יסתדר לבד.. על הצד הטוב ביותר..! אנחנו מאוד זמניים וחולפים מול ניצחיותו..! ומצד אחר..! מכיר את הכתובים.. די טוב..! לא מצאתי בעשרת הדיברות או בכל התנ"ך כול את 'מיצוות - "..עקוֹר תעקר וסרוֹס תסרס.." ! להיפך.. נא לא לשנות..! לא כלאיים ולא פרדים .! בטבע, לבד זה לא קורה..! אז...אל תנסו להיות "אלוהים קטנים".. כי אתם מאוד קטנים ו'חולפים'.. חמור לא בועל סוסה בטבע..! אז אתה מכריחים אותו ?! רוברט ארדרי, בספריו "האמנה החברתית", "הציווי הטריטוריאלי" וכמובן, הראשון "בראשית הייתה אפריקה", מצביע על ה"ניפוי" העצמי של הטבע.., על "מדרגי ניקור" ועל שרידות טריטוריאלית יחסית לשטח נתון..! כמו 'סייפנים' או 'גופים' באקואריום, שישמרו תמיד על מספר קבוע בהתאם לנפח האקוואריום, כך גם מספר החתולים לתא שטח נתון ולקמ"ר נתון..! המטורפים שמרעילים חתולים, הנהגים הדורסניים, הפסיכופטים המתעללים, פקחי העירייה לוכדי ומשמידי החתולים.. כולם כולם, הם חלק מהטבע..! אולי הם לא יודעים את זה.., אך אולי.., אולי יום אחד, יתעוררו לדעת את עצמם, כחלק בלתי נפרד מהרצון החופשי המוחלט.. ויפסיקו להרוג בעלי חיים ולהתעלל בהם ע"י ניסויים מצחיקים של עיקורים, סרוסים או "פיסטורים".. או סתם לצורך "בשר על האש"..! ואז.. אז ייפסקו המלחמות בעולם..! (ודון חואן, עבר על פני ה'נשר' ויושב לו שם למעלה.., ומתפקע מצחוק..)