שתי שאלות על שני אחים

שתי שאלות על שני אחים

בוקר טוב ושבת שלום. יש לי שתי שאלות על שני הילדים שלי: 1. הילדה- בת שבע וחצי - PDD ופסיכוזת ילדות. מאז ומתמיד היו בעיות עם נעליים ובגדים - פשוט לא יכלה לסבול. המצב הוטב בשנים האחרונות אבל עדיין ברגע שהיא מגיעה הביתה היא מורידה נעליים גרביים מכנסיים תחתונים. בקיץ אני מסתפקת בלהלביש לה שוב ושוב תחתונים וגם היתה תקופה שהיא נשארה עם מכנסיים קצרים. עכשיו בחורף נורא קר להסתובב בלי נעליים גרביים מכנסיים וגם אני לא מרשה לה להסתובב בלי תחתונים, אבל היא כל הזמן מתפשטת, אני מדברת על להלביש אותה שוב ושוב ושוב. אני בטוחה שזה ענין תחושתי, יש לה בעיה של ויסות תחושתי ואוהבת להרגיש את הקור של הריצפה ברגליים (הריצפה אצלנו מאד קרה), אבל אני רוצה לפתור את הבעיה. לפני שנה עשינו לה דיאטה סנסורית שהיתה לה הצלחה אדירה. האם לחזור עליה? האם להתייעץ במרפאה בעיסוק שהדריכה אותי אז או פשוט לעשות מה שעשיתי לפני שנה? 2. ילד בן 4 שלאחרונה התחילו להציק לו התויות של הבגדים. אני גוזרת אותם ועדיין הוא מתלונן על בגדים עם טקסטורות שונות כמו סוודרים למשל. עד עכשיו לא היתה אף פעם שום בעיה כזו. מה עושים והאם יכול להיות שבגיל 4 הוא "נזכר" לפתח בעיה תחושתית? ועוד משהו: לאח הגדול בן 10 היתה גם בעיה עם התויות של הבגדים וגם בעיה במוטוריקה עדינה וגסה. כל הבעיות טופלו ונפתרו עד גיל 6. האם יש קשר בבעיות כאלה שהוא תורשתי, בגלל ששלושת ילדי העסיקו\מעסיקים\יעסיקו מרפאה בעיסוק
תודה ולהתראות

שיריתה היקרה

מנסיוני בטיפולים סנסורים, פעמים רבות יוצא לי לטפל בכמה ילדים באותה משפחה, וגם בהורים, דודים וסבים, כך שכנראה הענין הוא משפחתי... מחקרים מראים שפרופיל סנסורי של רגישות יתר הוא נחלתם של PDD,ADHD,DCD(ילדים ומבוגרים) באופן ברור. אחד הקשיים בטיפול סנסורי בילדים עם PDD הוא שנראה שהטיפול עוזר, אך התוצאות הטובות אינן מחזיקות לאורך זמן. יתכן שכדאי לנסות בניית תכנית טיפול סנסורי לאורך זמן, יש לי רעיון כזה כבר כמה זמן, אך זה משהו שלמיטב ידיעתי לא נוסה בעבר, או לפחות לא ידוע לי כבדוק. אני בטוחה שזה לא יכול להזיק, אך אין לי מושג כמה זה יועיל. לגבי ילדך בן ה-4, האם יתכן שהיה לו קושי סנסורי מתון, שלא היה מאוד בולט עד עכשיו? או שיתכן שהוא ראה את הדברים אצל אחותו? אשמח לשוחח איתך. שרון

אני פתוחה לרעיונות חדשים ../images/Emo127.gif

העיקר שיקלו קצת עליה ועלינו. בקשר לילד, באמת לפני זמן לא רב הוא היה עם סבתא והיא אמרה לו שהתוית של הבגד מפריעה (יכול להיות שהוא טען שמשהו מפריע לו) ומאז....בכל בגד שאני מלבישה לו הוא בודק ושוב בודק אם אין איזה פתק. זה מה שמפתיע,שכאילו פתאום הוא "נזכר". בנוסף, יש לו גם בעיה בהחזקת עיפרון, ואני כבר הזמנתי תור לאיבחון במכון להתפתחות הילד, אבל זה לוקח הרבה זמן,,,אז בינתיים אני מחכה כי אני יודעת שזה לא דחוף. האם יש קשר בין בעיות מוטוריות לבעיות סנסוריות? האם אתם רואים בכל התחום הזה של רב"ע מיקשה אחת או שישנם דברים שבמקרה נמצאים אצל אותו הילד בלי קשר ביניהם, כמו בעיה מוטורית , תפישה חזותית, בעיה סנסורית וכו´.(ואני מתכוונת לילדים רגילים). שרון, אני אשמח לקבל רעיונות, פה או במסר. תודה.

חוסר וייסות תחושתי

שלום שיריתה אין ספק שאת מתארת תמונה משפחתית של חוסר וויסות תחושתי. הרבה פעמים במהלך איסוף המידע מהורים בזמן אבחון, כשאני מגיעה לשלב השאלות בנושא התחושה ההורים מחייכים ואומרים שבעצם סימנים כאלה יש גם להם עצמם... תכונה נוספת עליה דיברה ווילברגר (גם היא עוסקת בדיאטה הסנסורית ודיברה עליה בביקור בארץ)היא שינויים, כלומר יכול להיות סימן כלשהו המעיד על רגישות תחושתית שייעלם עם הזמן ובמקומו יופיע אחר. הרעיון הוא שחוסר הוויסות נשאר אך לעיתים משנה צורה ועוצמה עם הזמן. אם את מרגישה שאת צריכה רענון בנושא, יתכן וכדאי לשקול פגישה עם המרפאה בעיסוק.

למעלה