שתי שאלות מוזרות עד מאוד

Eurogirl

New member
שתי שאלות מוזרות עד מאוד ../images/Emo199.gif

אז ככה. במסגרת ההכנות לנסיעתי לשבדיה באוגוסט, מצאתי לי עבודה מהבית (כלומר, מהלפטופ) כדי שאוכל להיות עצמאית כלכלית שם - מה שיתן לי אפשרות לשנות את מועד החזרה לארץ ולנסות "למרוח" את השהות שם עד כמה שאפשר לכיוון פתיחת שנת הלימודים האקדמית. כי בתכל'ס המטרה שלי היא לנסות לנוח ולחוות את המגורים שם, ופחות לטייל ולשרוף כסף (שאין) כמו תיירת מושחטת. עכשיו, מאחר ובאמת יש סיכוי שאשאר שם לדיי הרבה זמן אם הכל ילך כשורה, יש כמה דברים אזוטריים אך משמעותיים עבורי שהייתי רוצה לדעת. ולכן אשמח אם תתרמו בהסתמך על היכרותכם המעמיקה עם המדינה: 1. מה ה"נוהל" הבלתי כתוב לגבי ישיבה בבתי קפה בשבדיה? אני מתכוונת לזה שבארץ, נניח, אתה לא יכול לשבת הרבה זמן ברוב המקומות כי יש עומס על השולחנות, ולכן המלצרים מנסים לנפנף אותך אחרי שרואים שסיימת את האוכל. מצד שני, יש בארץ גם רשתות כמו the coffee bean בהן אפשר לשבת על כוס קפה אחת וספרי לימוד כמה שעות טובות. מאחר ואני מתכוונת לשרוץ בבתי קפה ולעבוד מהלפטופ, הייתי רוצה לדעת - מה נהוג בשבדיה? אפשר לשרוץ או שזה נחשב לחוצפה וחוסר נימוס? לא הייתי רוצה לעשות פאדיחות. וכמובן אם מישהו מכיר מקומות / רשתות קפה נחמדות ושקטות בסטוקהולם (södermalm) אשמח מאוד להמלצה. 2. יהיה לי קשה להיפרד מחדר הכושר ולכן אני שוקלת לעשות מנוי למשך התקופה בשבדיה. אתם מכירים מקומות נחמדים וטובים ולא יקרים בהיסטריה שניתן לעשות בהם מנוי לבערך 3 חודשים?

gesus

New member
תשובות

1. אני לא מאמין שיהיה איזה בית קפה שיבקש ממך לעזוב אם את לא מזמינה עוד כוס קפה, אבל זה לא יפה לעשות abuse להכנסת אורחים. 2. יש מספר רשתות בסטוקהולם, Friskis & Svettis, Gold's Gym, SATS ובטח עוד כמה שגוגל יודע עליהם. יש מכונים שיאפשרו לך מנוי חודשי אבל הרוב הולכים לפי רבעונים או טרמינים. עצה אישית, אם המטרה של הביקור הזה הוא לבדוק האם את יכולה לחיות בשבדיה את לא תלמדי כלום מבתי קפה ובמקום מכון כושר תחרשי רגלית את העיר וסביבתה. ובכלל אני חושב שבדיקת ההתאמה למדינה נמדדת הרבה ביכולת של המהגר לעתיד למצוא עבודה. עבודה זה לא רק הכנסה, זה גם יצירת קשרים חברתיים, אינטגרציה וכו'.

forglemmigej

New member
אני גם חושבת כמוך בהקשר לחדר כושר

עדיף להיות בחוץ, לטייל בפארק (מי אמר שצריך לרוץ כל הזמן), אולי לשכור אופניים אם את מדוושת ולטייל באיזור ככה תראי יותר בני אדם . בכלל לפגוש אנשים זה כמו בארץ: בסופר, בפארק, בפאב כל מקום שיש אינטרקציה, להיות תקוע עם לאפטופ באיזה קפה זניח לא יקרב אותך לאנשים. אני לא יודעת אם יש את זה בארץ אבל ראיתי פה אנשים ששמים usb בלאפ ויכולים להתחבר בכל מקום בלי טובות של בתי קפה אולי תבררי אם תוכלי לעשות את זה בשבדיה גם. דבר מאד חשוב שכדאי לך לדעת הסקנדינבים לא חברותיים , זה לא קשור לאופי שלך ב-כ-ל-ל אלא ככה הם שומרים על ספייס מכל הכיוונים זה לוקח זמן עד שמלחברים. תהני בכל מקרה.

Eurogirl

New member
שוב, ברור

לעשות את הדברים שאמרת (לטייל בפארק וכו') הם הדברים שאני הכי אוהבת לעשות בחו"ל. אני לא מתרגשת אטרקציות. מבחינתי היום הכי יפה שהיה לי בנורבגיה, היה כשהלכתי לטייל בסתם רחוב ששכחתי את שמו, שמלא בחנויות יד שנייה ופארקים ואנשים ואווירה ממש מדהימה. אני מתכננת לעשות גם את הדברים האלה בשבדיה, אבל עדיין, אני אאלץ גם לעבוד...ככה זה בחיים
. אני דווקא אוהבת את חוסר החברותיות של הסקנדינבים. זה בדיוק מה שאני אוהבת בסקנדינביה וברוב אירופה. אני פשוט לא יכולה לסבול את הקטע בארץ שמתחילים לדבר אתך בכל מקום אפשרי - באוטובוס, ברחוב, בתור בסופר...וכמובן שגם מעירים לך בכל מקום ודוחפים לך את האף לעיניינים, בין אם בדרך חיובית או שלילית. מבחינתי אנשים ששומרים ספייס ונפתחים (וגם "פותחים" אותך) רק אחרי שהם כבר חברים שלך זה האידיאל.

forglemmigej

New member
את נשמעת כמו אחותי האבודה

סתם. גם אני לא סובלת הערות אפילו שזה בטון חברי ועם התכוונות , פה אם רוצים אומרים אם לא אז לא, אבל לא שואלים דברים אישיים עד שהבן אדם עצמו מעלה אותן. בענין החברות זה בדיוק המינון שאני צריכה אף פעם לא הייתי טיפוס של מליון חברים .

Eurogirl

New member
ברור, ברור ../images/Emo45.gif

אבל אין לי אפשרות למצוא שם עבודה כי עדיין אין לי דרכון זר, וגם אם היה לי - לא הייתי יכולה להישאר שם מעבר לגבול של אמצע אוקטובר בגלל הלימודים העתידים לבוא. אני מסכימה אתך שהיכולת להשתלב, נמדדת בראש ובראשונה בלמצוא עבודה, אבל בינתיים מה שביכולתי לעשות הוא רק לראות אם אני מצליחה לחיות ביום יום ולהסתדר עם המנטליות וכל שאר הדברים הפחות חשובים שמסביב...שזה גם חשוב. מעט מאוד, אבל עדיין חשוב.

gesus

New member
לא זה מה שניסיתי להגיד

הכוונה שלי היא שכדי לבחון התאקלמות במדינת יעד צריך לחוות דברים אחרים ובמצבך את לא יכולה לחוות אותם dvs חיפוש עבודה בין היתר. את בחופשה לפני לימודים, צאי לחרוש את העיר, צאי לטייל מחוץ למרכז. תהני מזה כי ברגע שתגיעי כנראה שלא יהיה לך את הלוקסוס של לטייל איפה שבא לך מתי שבא לך. אני מבין את החששות שלך לקראת המעבר והחשיבה הרציונאלית, אבל אי אפשר לחזות ולהתכונן לדבר כזה.

dotandvir

New member
תשובות

1. לא מכיר נוהל בלתי כתוב כי אני גם ככה לא משתהה בבתי קפה. סביר להניח שאם תשבי בבית קפה של רשת כמו ג'ייקובס קפה או אחד מהדומים שהשירות הוא בדלפק אז לא יגידו לך כלום. בבית קפה פרטי יכולה להיות בעיה למרות שהשוודים ידועים בעיקר בנעיצת מבטים ולא בנעיצת מזלגות. 2. הייתי רוצה להיות איש בשורות אבל קשה לי להאמין שמישהו ייתן לך מנוי לחדר כושר בלי מספר אישי. אולי כן אבל בטח שלא ברשתות הגדולות (ואולי אני טועה בכל זאת). אני מנוי ב-SATS והתשלום הוא בהוראת קבע מבנק שוודי ולכן לא רלוונטי עבורך אם את באה לתקופה קצרה. את יכולה לנסות בחדרי כושר שפועלים על בסיס כרטיסיה או כניסה חד פעמית אבל אני מזהיר מראש שזה לא יהיה זול. מה בדבר בריכה שיש בה גם חדר כושר - נניח כמו eriksdal badet? דותן

gesus

New member
כרטיסיה יש גם בפריסקיס

הייתי בשוק מהמחירים שם, 50 קרונור לאימון שזה חצי מהעלות לחודש בסונדסוואל. אם כבר במכוני כושר עסקינן, מי הכי זול? אני צריך רק מכשיר ריצה אבל חשוב לי שזה יהיה איכותי וכמובן שישרוץ כוסיות. בעיקר שישרוץ כוסיות אחרת אין לי מוטיבציה לרוץ.

dotandvir

New member
תראה, תשמע

הדמוגרפיה שמעניינת אותי ואותך היא מעט שונה. בכל אופן, ראית איפה הצליח לויקטוריה אז אולי תנסה שם (בפרט אם יש לך ממליצים מבפנים). ב-SATS הטענה היא שיש את הבחורות הכי שוות אבל אני לא התעלפתי שם מאף אחת. מאידך גיסא יש הרבה סניפים והם פזורים יפה בשטוקהולם, יש הרבה חוגים ויש גם סיכוי שבאחד הסניפים תהיה הבחורה שתמצא חן בעיניך (הן רובן מגיעות עם בן זוג או חברה - ראה הוזהרת). מצד שלישי במחיר של כמעט 600 קרונה לחודש יכול להיות ששווה לך לקנות מסלול ריצה ולחפש בחורה במקום אחר. דותן

gesus

New member
אתה מזכיר לי פרק מסיינפלד

שג'ורג' לא היה מסוגל להגיד על גבר שהוא נראה טוב רק שפה זה הפוך.

efi1117

New member
אתה נחמד אתה , בלי שום קשר לשום הודעה / תשובה

שלך, אני פשוט נהנת לקרוא אותך, אתה נחמד ומשעשע וזה מרענן כאן זה בדיוק מה שעושה את זה ל"תוסס" ,,,, ואני מספיק זקנה בשביל להשתמש במילים מהאייטיז,,,

gesus

New member
מנהלת, נא לנעוץ הודעה זו

ולך אפי, חולצה ותקליט בדרך אליך (אם כבר אייטיז אז עד הסוף).

dotandvir

New member
בחורים יפים יש בשפע

וגם בחורות יפות - פשוט ב-SATS לא ראיתי אותן. ודרך אגב, ב-SATS BROMMA יש את הבחורים הכי יפים שראיתי עד עכשיו אבל זה רחוק לי מדי בשביל להגיע לשם כרגע. לידיעתך, שימושך והשכלתך (מוכן להרחיב יותר במסרים
). דותן

Eurogirl

New member
האמת שבאמת רציתי לשאול

לגבי מ"ס תעודת זהות (כלומר מספר אישי בגרסה השבדית) שאין לי, והאם זה יעמוד בדרכי, אבל שכחתי להוסיף את זה להודעה. טוב שהזהרת אותי שזה עלול להוות בעיה. יש לך לינק לגבי הבריכה הזאת. אתר או משהו? או מידע? זה נשמע טוב.

dotandvir

New member
מספר אישי שוודי

ינתן לך ברשות המס השוודית תוך שבועיים שתגיעי עם דרכון של אחת ממדינות האיחוד. קחי בחשבון שהמספר האישי הוא לא סוף הסיפור אלא תחילתו וסיומו תהיה במכתב רשמי מרשות ההגירה השוודית המאשר לך לחיות ולעבוד בשוודיה ללא הגבלת זמן. לשם כך תצטרכי להוכיח שאת עובדת או שיש בידייך די כסף. הוצאת מספר אישי היא אפשרית רק אם את מתכוונת להישאר בשוודיה יותר משנה או ללא הגבלת זמן. לינק לבריכה http://www.eriksdalsbadet.se/ . יש לי ידיד שאני לא שומר איתו על קשר שעובד שם. בחור חתיך למדי וגם הוא משחק בצד שלי המגרש :) . דותן

למעלה