שתי שאלות בנושא תזונה

lirlurim

New member
שתי שאלות בנושא תזונה

1. כשאני אוכל ביצים אני תמיד מפריד את החלמון משאר הביצה ואוכל רק את החלבון (כלומר - לא את החלק הצהוב). רציתי לדעת האם כדאי תמיד להיפטר מהחלק הצהוב או שמא יש בו איזשהו ערך ולכן כדאי לאכול מדי פעם. 2. האם יש משהו לא בריא במרק אפונה שמכינים מאפונה יבשה? תודה
 
תשובות לשתי שאלות

1. הביצה מורכבת מחלבון (הלבן ) ומהחלמון (הצהוב). החלבון מכיל רק חומצות אמינו (המרכיבים את החלבון ) ומים ואילו החלמון מכיל שומנים, כולסטרול, ויטמינים מקבוצה B, אבץ,וברזל החשובים לגופינו, לכן לא כדאי "להפטר" מהחלמון .מומלץ לשלב ביצה אחת שלמה בארוחה בכל יום כחלק מתזונה מאוזנת (במקרים של כולסטרול גבוה מומלץ להפחית את הכמות ולהתייעץ עם דיאטנית להתאמה אישית). 2. אפונה יבשה היא קטנית. בקבוצת הקטניות נכללים: אפונה יבשה, עדשים, חומוס גרגירים, שועית ופול. הקטניות מהוות מקור טוב לחלבונים,פחמימות, סיבים, ברזל, סידן, ויטמינים מקבוצה B, אשלגן, מגנזיום ואבץ ולכן מומלץ לשלבן בתפריט היומי הן כמרק והן כתבשיל. אביטל
 
למעלה