שתדע שבגללכם אמרתי למישהי שאני שובניסט

תפקידי הוא

לכלכל את ביתי, לשמור ולגונן עליו, ליצור לו סביבה ראויה ונוחה, לקנות לה בית, כלים נאים
להשרות בו נחת ושלווה, ולתת לאישה שלי את ההרגשה שהיא האחת והיחידה, ואין עוד מלבדה
שכל העולם כולו אניח לרגליה אם היא תחפוץ בכך
לשמח אותה ולהפרות אותה, לחזק אותה ולתמוך בה

יש עוד המון
אתן בסך הכל מתבקשות להיות נשים טובות , שמחזקות אותנו ותומכות בנו ומתרצות לנו

כל שאר הדיבורים שלכן על שיוויון זה חוצפה
מצד הגבר, אין לו שום סיבה מצדקת לשאת אתכן
בעיקר בימיינו, שזה נטו הפסד לגבר
שתאכלס מה הוא צריך את זה
הוא יכול לחיות יותר טוב בלי להתחייב
כל מה שהאישה "המודרנית"/פמניסטית דורשת , תמורת מה שהיא מציעה בתמורה, זו עיסקה כושלת לחלוטין לגבר
והרבנות ובתי המשפט יעידו כך
בטח לא כשהכל היום זמין בחוץ בחינם (עבור הגבר)

במציאות, אמא שלכן היתה צריכה ללמד אותכן איך מנשקים לגבר את היד
בכדי שאת תמצאי חן בעינייו, לא הוא ימצא חן בעינייך
כי גם אבא גם אמא וגם את יודעים שבלי גבר את לא יוצאת מהכדור שלג המתעצם הזה

היחידים שנתנו לכן את הכוח לדמיין שאתן יכולות לקפוץ מעל הפופיק זה התנועה לשיחרור האישה

בינתיים זה נראה כמו שיחרור מלהתחתן ולהביא ילדים, ומתירנות מינית
איך ההרגשה עד כה?
כיף ?

נומלה

New member
בבקשה

למה הרעיון שגם לנקות לילדים שלך את התחת זו עבודה ככל העבודות שצריך לשלם עליה שכר, ביטוח לאומי ופנסיה, כל כך מלחיץ אותך? למה זה לא מתישב עם הרצון שהבעת לעיל שתדאג לאשה שתהיה איתך לשלוות נפש רוגע ואושר?

עכשו רואים בברור שאתה אכן שוביניסט...
שיהיה לך בהצלחה...

אחרי שקראתי את רוב ההודעות מהפוסט ואני לא מכירה אותך אישית אלא אני יכולה לומר רק מה שאתה משדר (ואין לי מושג אם כל מה שכתבת הוא ברצינות או בציניות).
ואם אתה משדר שאתה פילוסוף וידען, דעתן, עקשן, שחצן, מקובע, (וסורי, אבל זה מה שאתה משדר) ובמיוחד אחרי איך שענית לנומלה, אז תחשוב היכן מתבטא כאן גם השוביניזם.
מי אני שאסביר לך. גדולים ממני כבר התייאשו.....

בנוסף אתה משדר חוסר בגרות ופרימיטיביות עד גבול זוועה. ואני מציעה במקום להחזיר לי בהודעת תגובה ולנסות לשכנע אותי אחרת או להסביר את עצמך או לנסות להעליב אותי כמו שאתה מעליב אחרים, לעצור לרגע ולקחת את הדברים לתשומת ליבך. ואני באמת מאחלת לך מכל הלב בהצלחה בחייך.
סלח לי שלא אענה אם תגיב....

מה כתבתי שלא נכון?

אני לא מעליב ולא פוגע במשתתפים
את יכולה ומוזמנת לכתוב עלי ככל העולה על רוחך
זה באמת לא מפריע לי

אני אומר את דעתי
ובינתיים חוץ מלהגיד שזה מגעיל ודוחה לא נתתן שום סיבה מצדקת להאמין בדבר אחר
כך שאין ממה ללמוד ממה שכתבתן חוץ מזה שאתן פשוט נורא ריגשיות בתחום למרות חוסר ההבנה שלכן
לכן זה יוצר לכן אנטיגוניזם לא מוצדק

וזה אומר "דרשני" רשמתי לך משהו אחד ואתה הגבת בהקשר שונה לגמרי.
ותגובתך מוכיחה עוד יותר כמה אתה צר אופקים במחשבתך, כמה אתה דעתן, לא יודע להעריך ולכבד דעות של אחרים שזה בעיני משדר חוסר בגרות, וכחן, מקובע ותקוע בחשיבה בצורה קיצונית, תקוע במחשבות פרימיטיביות שמזמן עברו מן העולם. אבל זו יקירי בעיה שלך.
אם באמת אתה בן 32 ורווק, אז יש לך עוד הרבה מה ללמוד ולהתנסות (לא שחלילה אני מזלזלת בניסיון שכבר יש לך ובחוויות שכבר עברת).
ואתה תעבור בחיים חוויות שיגרמו להבין שיש מקום לדעות של אחרים בעולם ושאתה לא תמיד צודק, שאתה לא הכי חכם בעולם ולא הכי מושלם בעולם, כי זה מה שאתה משדר מתגובותיך.
העובדה שאתה כותב "את יכולה לכתוב ככל העולה על רוחך וזה באמת לא מפריע לי" מלמדת כמה אתה דעתן ושהתגובה שכתבתי היא כקליפת השום עבורך ואתה לא תנסה לפענח למה אני או אחרים ממשיכים לכתוב לך כל כך הרבה תגובות בשרשור.
אני דווקא כן רואה העלבה של גולשים כאן בדרך שבה אתה בוחר להגיב (ובתגובות שרושמים לך) והעובדה שאתה לא רואה את זה לא אומרת שזה לא קיים. זה אומר שגם המוח שלך מוגבל (כמו של כולנו, בני האדם) וגם לך יש חוסר בהבנה.
אני לא כתבתי שאתה מגעיל ודוחה, סליחה אך אל תכניס לי מילים לפה ואל תסלף. אני כתבתי שהכתיבה שלך משדרת שחצנות, חוסר בגרות, דעתנות ועקשנות (ואם שכחתי משהו אז תסלח לי).
ואתה צודק! כרגע אין לך סיבה מוצדקת להאמין בכל דבר שלא מתיישב עם מה שאתה כבר מאמין בו אבל החיים יזמנו לך סיטואציות שבהן תבין שלפעמים טועים וזו לא בושה לטעות וזה צעד חכם לשמוע חוות דעת שונות משלך.
מה שהכי מפתיע אותי
שאתה חוזר על אותה מנטרה שנשים הן כאלו וכאלו וכותב "חוסר הבנה שלכן", ברבים, למרות שאתה כותב בתגובה להודעה שלי. ההכללה שאתה עושה היא היא הטעות איומה שלך. ואותה אתה לא מבין למרות כל ההודעות הללו ששלחו בתגובה לשרשור.
תפסיק להכליל! ואני לא מעוררת/יוצרת אנטגוניזם ולא נעלבתי ממה שרשמת וזה לא גרם לי לתגובה רגשית כזו או אחרת בגלל היותי אישה. פשוט מה שאתה כותב לא הגיוני:
אתה כותב כל מיני מסקנות שיש לך על נשים ומקפיד לרשום בלשון רבים ולא אחזור על הפרטים. אתה יודע, במדע בונים תאוריה על סמך תצפיות על אירועים ותאוריה היא נכונה כל עוד לא הוכח אחרת. כלומר מספיק דוגמא אחת שתנפץ את כל התאוריה שלך לרסיסים. אתה לא יכול לרשום דברים (שהאמת מצחיקים אותי כי אני לא הרגשתי או חשבתי כך בעבר או בהווה, ולגבי העתיד לא יודעת אני לא נביא אך גם לא אתה) על סמך "תצפיות" שלך ממספר מצומצם של נשים שאתה מכיר בחייך ולהכליל על כל המין הנשי.
מסכימה שיש לנשים את השריטות שלהן כמו שיש לגברים את השריטות שלהם, ומסכימה שהמוח הנשי בנוי אחרת מאשר המוח הגברי וכל מין טוב יותר בדברים מסוימים וטוב פחות בדברים אחרים, אך כל אדם הוא עולם ומלואו ויש יוצאים מן הכלל ולכן אסור להכליל. הכללה שלך פוגעת! (לא אותי אבל כך זה נראה מהצד).
צריך ללמוד בחיים להסתכל על סיטואציות מנקודת מבט רחבה יותר, אני קוראת לזה "מבט על", ולא רק מה שנראה בעיניים שלי אלא גם איך זה נראה בעיני האחר. ופה אתה חוטא ובענק.
אני מאחלת לך שתמצא את בחירת ליבך ושיהיה לכם רק טוב ביחד אבל גם מציעה לך להשאיר את מה שאתה ואשתך מאמינים בו בבית שלכם. לא לכתוב או להגיד דברים שאתה כותב כאן, לנסות לשכנע את כל העולם ואשתו שרק אתה צודק, כי זה פוגע באנשים שחיים בצורת חיים אחרים ומאמינים בדברים אחרים וטוב להם עם זה. מה שטוב בשבילך לא יהיה טוב בשביל מישהו אחר.
בהצלחה.

קודם כל תודה על האיחולים

ואני גם מאחל לך בהצלחה בכל אשר תפני

שנית
נו, אני ווכחן ועקשן, מה נפקא מינה?
אני אוהב לדבר ולהתדיין על נושאים שנויים במחלוקת
אני לא תמיד צודק, פשוט אני בדרך כלל האדם הכי חכם בכל מקום שאני הולך
מאחר ואני פילוסוף משכמי ומעלה

ולעיניינינו
אני מבין למה את מתכוונת כשאת אומרת להפתח לדעות וכו'
זה לא שזה נשגב מבינתי
בכלל לא
רק שבינתיים כל ה"דעות" שהבעתן עד עכשיו הן ללא שום סימוכין, אפילו לא סתם מילולי עם היגיון שאתן חשבתן עליו
כל שכתבתן זה סוג שת תגובה ריגשית שאתן מרגישות למילים שכתבתי
"אתה עקשן, אתה לא מקשיב"
לא מקשיב למה?
מה נכתב מנגד שיניע אותי מדעתי חוץ מזה שאתן ממש ממש רוצות?

את מבינה למה אני מכליל
למה אפחת מכן עד עכשיו לא הפגינה חשיבה עצמית עם תשובה משלה, מדעותיה, מרעיונותיה
משהו להעריך אותו, לחשוב עליו, לשאול את עצמי שאלות בגללו

זה הכל תגובות של "די תפסיק, אל תיהיה מגעיל"

והסיבה היחידה שאני מתעקש ומתווכח, היא שיש לפעמים רגע כזה שפתאום אתה קולט שנפל לבנאדם השני האסימון
לא האסימון שמוכיח שאתה צודק, זה רק אסימון שמוכיח שפתעוד התעוררה אצלו המחשבה/המודעות

והרגע הזה שאני רואה שבמקלדתי יצרתי אדם ונתתי בו רגע של חיות מודעת
זה אורגזמה רוחנית/שיכלית בשבילי

בכל מקרה אהבתי את התגובה שלך
כי הרגשתי שכתבתי לי אותה מהלב
מאחל לך את כל הטוב שבעולם

Anna Vasserman

New member
שוביניזם

שוביניזם הוא כינוי למכלול תופעות של שנאה או זלזול כלפי קבוצות שונות. בשימוש השגור בימינו, הוא מתייחס לזלזול בנשים או אפלייתן לרעה, ולעתים גם בהומוסקסואלים. במקורו, המושג מתקשר ללאומניות ונגזר משמו של ניקולא שובן, חייל בצבאו של נפוליאון בונפרטה שהיה ידוע בנאמנותו הגבוהה לקיסר תוך שנאה ליריביו. הוא הפך לפופולרי לאחר תיאורו הסאטירי של שובן במחזה הצרפתי La Cocarde Tricolore (העיטור בעל שלושת הצבעים) של האחים קוניאר (Cogniard) מ-1831. בעבר תיאר המושג במיוחד קנאות לאומנית קיצונית, או פטריוטיזם, תוך גילוי איבה כלפי בן הלאום האחר, אך מאז הופעת הפמיניזם בשנות השישים והשבעים נוסף לכינוי משמעות של מבנה משפחתי פטריארכלי.

זה היה סתם לידע כללי מתוך ויקיפדיה.

אבל אם נתעלם מההגדרה המקורית ונתייחס למושג כפי שאנו עושים בו שימוש היום - כן. אתה שוביניסט. ללא צל של ספק.

אכן זו ההגדרה לשוביניזם- וגם לשואל והפמיניזם (או התנועה הפמיניסטית) פועל למען שוויון זכויות לנשים בחברה וקרו מספר מהפכות ולא נדבר עליהם עכשו... מאז נשים בוחרות, יוצאות ללמוד ולעבוד ונכון, יש טענות שעדיין יש אפליה נגד נשים, במיוחד במשכורות. אבל......

הבעיה היא שהשינוי המהותי לדעתי לא קרה. ומקובל עדיין לחשוב על אישה "כמנהלת" בבית בכל מה שקשור לעבודות הבית: בישולים, כביסות, ניקיון, וכדומה (כשם שמקובל לחשוב שגברים מטפלים בענייני תחזוקה ותיקונים ) ובעיקר טיפול בילדיה שהיא הביאה לעולם. אפשר להסתכל על כך מהצד השני שהפרנסה זו חובתו של הגבר ולכן שהוא מגיע הביתה הכל בבית צריך לתפקד ללא עזרתו. למרות שיש היום משפחות בהם הגבר בוחר לשבת בבית ולהיות עקר בית על כל מה שמשתמע מכך ואשתו יוצאת לפרנס, עדיין לדעתי הרוב אינו סבור כך.
והמצב שבו כבר התרגלנו לראות- שמצופה מאישה לצאת לעבוד כדי לעזור בפרנסת הבית אך עדיין מוטלת עליה "המשרה השנייה" של הנהלת הבית, יוצר אצל הרבה נשים עייפות ותסכול כי הן מצפות שבאיזה שהוא מקום "הגבר" בבית יבין מה קורה פה ויפנים שאדם אחד אינו יוכל לקחת על עצמו את כל הנהלת הבית ובעת ובעונה אחת גם לצאת
במקרים כאלו, שהן הרוב לדעתי, יש מעמסה כלפי האישה בבית ממה שמצופה ממנה במשך כמה דורות. וזה החינוך שאנו מקבלים מהבית ומה שמאכילים את רובנו בכפית מדי יום. וגבר שאינו מבין ומפנים זאת יחשב בעיני אישה כ"שוביניסט", כי הרי זהו גם תפקידה כאם וכעקרת בית. נשים מצפות לשיתוף פעולה ולא תמיד יש קיים. אך בכל זאת יש שוני במשפחות מסוימות.

ולשאלתך, אני חושבת שכל עוד קיימת הסכמה הדדית ותיאום ציפיות בין בני זוג ויש חלוקת תפקידים שמקובלת על שני הצדדים, אין בעיה כי אף אחד לא ייצא מתוסכל. לכן, אל תצפה מכל בחורה שתחשוב באופן דומה. ויכול להיות שתכיר (נדיר אבל אפשרי) בחורה שתרצה לשבת בבית ולהיות עקרת בית במשרה מלאה ואם זה מתאים לה ולך, איזה יופי....
אבל אתה מפספס כאן משהו חשוב. לא כל אישה רואה את היציאה לעבודה כמטלה, אלא גם כדי לצאת מהבית, להתרועע בחברה, לעשות משהו עם עצמה, להרגיש סיפוק והגשמה עצמית! ויש כאלו (המון) עם חלומות ופיתוח קריירות מפוארות. למה לא? ובמקרים כאלו צריכה לבוא התחשבות מצד השני במערכת הזוגית.
ואם מישהי שואלת אותך האם את שוביניסט אתה יכול בהחלט לשאול אותה :"מה זה שוביניסטי בעיניך? הסבירי ואז אוכל לענות"
בהצלחה וסליחה על האורך

Elle992

New member
אני חושבת שכן, אבל מה זה משנה?

כל אחד רשאי לעשות ולהיות כראות עינייו.

רוב הגברים שובינסטים, יש בשוביניזם לדעתי דברים טובים ודברים רעים - בדיוק כמו בכל דבר אחר,
גם בפמיניזם יש טוב ויש רע - אז? כל אחד בוחר לאיזה כיוון ללכת ומה מתאים לו ולאידיאל שלו.

יש כמובן אנשים באמצע - מחזיקים קצת בדעות שוביניסטיות וקצת בפמיניסטיות ולדעתי זה דווקא טוב - איזון,
אני חושבת שזה ממש לא משנה שוביניסט או לא כל טוב לך עם עצמך והסביבה לא מתלוננת

לא בטוחה מה זה אומר "גבר קלאסי", כשאני שומעת את המילה הזו מצטיירת לי תמונה של גבר נאה וקלאסי ומתורבת ומנומס וג'נטלמן וכד'.
לא בטוחה שזה קשור לשוביניזם

אני גם לא חושב שאני קשור לשובניזם

נראה לי שזכותי ליצור את ביתי כראות עיני בלי להשתייך לקטגוריה מסויימת

Besessenheit

New member
תגובה

לא - אתה לא שובניסט בגלל שאתה רוצה שאשתך תהיה בבית עם הילדים.

אתה שובניסט כי אתה חושב שמהות של האשה זה לנקות את האסלה בבית ולהכין קציצות - לא יודעת מה ההורים שלך עשו אבל אצלי במשפחה כולן נשים עם השכלה אוניברסיטאית שעובדות יפה מאוד כל החיים שלהן. מה לעשות שלנגב קיא של תינוק לא באמת מספק - אני די מרחמת על נשים שזה כל מה שהן עושות בחיים שלהן. אם יש כאלה שמתאים להן - סבבה. אני יודעת שאין מצב שאני אהיה עקרת בית שרק מחכה לבעלה שיגיע הביתה כי חוץ מזה אין לי שום עיסוק אחר בחיים האלה.

וללא קשר - מהתגובות שלך אתה נשמע לי יותר ערס משובניסט - הייתי דואגת לזה קודם...

את כרגע בת 22

מגיל 30 + בחורה כל יום בוכה 10 דקות ומתחננת לנגב קיא של ילד

אל תתני לאוניברסיטה לבלבל אותך

למעלה