בקשר לצה"ל
כל בר או ברת גיוס בני לפי צו הגיוס, חייבים בגיוס חובה לצבא, הופכים לרכוש הצבא והצבא עושה איתם מה שהוא רואה לנכון כרכוש הצבא שלוקח עליהם גם את האחריות במשך שלוש שנים לגברים, ובין שנתיים (לרוב) ואף לשלוש לנשים, ככה זה מאז קום המדינה. כדי לשנות את זה את צריכה להיבחר לכנסת להציע הצעת חוק שתתקבל ברוב, הרי אנו חיים במדינה דמוקרטית לא?
לא נראה לי שזה הולך להשתנות ואני לא חושב שמתפקידי או תפקידך לקבוע את זה, את בהחלט יכולה להפגין על זה (מדינה דמוקרטית וכו' - לגיטימי, זכותך) או להצביע למפלגה שמאמינה בדרך זו או אחרת במועד הבחירות לכנסת. הדרך שלך לשנות את זה עוברת
רק דרך הכנסת, ברוב מכריע, מן הסתם ושוב - לא נראה לי שזה יקרה אם בכלל או בקרוב.
עצם מה שכתבת
אינו לבחירה ע"י האזרחים חייבי הגיוס, החוק הוא חובה וכך גם הגיוס לצבא, מן הסתם יש אזרחים לא מעטים שמתחמקים מחובת הגיוס, והשרות כידוע לך הוא חובה מעוגנת בחוק, ולא לבחירה כבקשתך או כבקשתי היכן נשרת או מה נעשה הלאה. אלו שמתחמקים, עושים זאת בתואנות שונות, כל אחד והסיפור שלו, אמיתי או שלא, רפואי, נפשי אחר, חלק משקרים ולא מציינים מהי באמת הסיבה האמיתית לסרבנות השירות וחלק ישבו בכלא על צו מצפונם והאידיאולוגיה שלהם כמו יונתן בן ארצי, עד שקיבל מה שרצה (שחרור על צו מצפון ולא על "אי התאמה") - אחרי לא מעט זמן בכלא...
אף אחד לא טען שלצבא אין כשלים, ברור שיש, יש לא מעט מנגנונים שמפקחים על הכשלים הללו, לארוך כל שרשרת הפיקוד, בצבא ומחוצה לו ובוועדות שונות בכנסת.
ביחס לצבאות אחרים בעולם הצבא שלנו נחשב לאחד המוסריים שיש, והוא חלק בלתי נפרד מהחברה הישראלית והתרבות הישראלית, ככור היתוך.
אין לי מושג על איזו פגיעה באזרחים (ישראלים) את מדברת, מה שכתב אותו אל"מ במיל לפני כשבועיים הייתה כדי לא לפגוע פיזית בנשים לטווח ארוך בתפקידים מסוימים בצבא שלא מתאימים למבנה הגוף הנשי, עם עדויות מגובות על נזקים בלתי הפיכים שנגרמו להן, היו לו עוד טענות כרימון, עם לא מעט סימוכין והנושא לפי מה שהבנתי נבדק ע"י לא מעט גורמים ואף עלה בדיון טלביזיוני מאוד מעניין שהיו בו גם נציגות מאירגוני הנשים וגם אותו אל"מ במיל (
רז שגיא) שהסביר את דבריו, ועוד ח"כ שהביא נק' מאוזנת לשני הצדדים, אין לי לינק לדיון הנ"ל, אבל היה כאן שרשור....
לא הבנתי מה הקשר בין פמיניזם לטמטום וביחס אלי. גם לא הייתי מגדיר פמיניזם כטמטום, עם זאת - כל החברות שלי, לרבות גרושתי וכולל הנוכחית שגרה איתי השתייכו לסקאלה הציונית מימין ושמאל על שלל הרבדים של הסקאלה הזו,
שזה מאסט מבחינתי וזה המכנה המשותף ברמת הערכים, במיוחד אם חושבים על דור ההמשך. אני לא אגדל ילדים בבית שאינו ציוני, זה בטוח.
ייתכן ואחת מהן, בקשר ארוך כשנה לפני כמה שנים טובות, הייתה פמיניסטית או חלקה לא מעט ערכים זהים שהתנגשו עם שלי - כשמדובר בחיי שיתוף תחת אותה קורת גג זה מפריע לי, גם לא הייתה לי מודעות כה רבה לנושא דאז, מה עוד שהיא בגדה בי עם אחד מחברי לשעבר והתחתנה איתו, כך שלא טרחתי לברר את מה שעד היום אני לא יודע אם הגדירה עצמה כפמיניסטית או שרק התנהגה ככזו. מה שכן לא הצלחנו ממש לגור ביחד, אלא גרנו-בערך אצלה. אני לא אוהב לקבל פקודות בבית וגם לא מחלק כאלו מן הסתם, כשאני גרתי לבדי, ניהלתי את הבית לבדי, ואם היא באה עם הערכים המסורתיים של גבר אישה מהבית, מהמהות שלה - אני ארגיש את זה ואתחבר לזה באופן טבעי כחלק בלתי נפרד מהקשר שיכול להתפתח לגור ביחד מהכיוון שלי ואף אדחף לשם, אם שאר המרכיבים שלא פחות חשובים - מתאימים - ויש לא מעט כאלו בכל קשר, ואם לא אז כנראה שלא אצליח, אישית, לגור ביחד באותה דירה עם פמיניסטית ולנהל משק בית משותף - אני גם לא "שותף מלא" לענייני הבית כשאני גר עם מישהי, ומתמקד בעבודה ובעוד דברים ועוזר כשאני יכול או מתחשק לי. אבל יש גברים שיכולים, ייתכן והם יותר כנועים באופי או חנונים, איני יודע איזה טייפ של גברים מתחברים לפמיניסטיות.
מלבד חבר מהעבר שהיינו צוחקים עליו שאשתו מחלקת לו הוראות בפקודה בבית איפה ומתי לנקות וממש צועקת עליו והיה מקבל "פאס" לצאת לרכב איתנו עם האופנועים בשטח, אני משער שהיא פמיניסטית או שהוא סתם סמרטוט באופי, לפחות לפי ההתנהגות כלפיו - אפילו פעם לקחתי אותו לצד וניסיתי לגעת איתו בנושא בעדינות כשייבשה אותו מולי - איני יודע בוודאות - ובטח לא היה נעים לשאול דאז. אם את רוצה את יכולה לפתוח פוסט על הנושא פמיניזם ו-מגורים משותפים תחת אותה קורת גג - כי ביננו כל גבר יכול לצאת לדייט עם פמיניסטית וגם לשכב איתה -
חיי שיתוף - סיפור אחר לגמרי, מלבד השערות שונות - אין לי תשובה בעצמי, מלבד שלי זה לא היה מסתדר לדעתי.
בוא נסכם שדייט עם פמיניסטית (או סקס) גם סוקי יכול לצאת, אך חיי שיתוף תחת אותה קורת גג - זה סיפור אחר, לא יודע לגבי שאר הגברים, כי אני לא יוצא לדייטים עם גברים.