שר האוצר השתגע

שמלת תחרה1

Well-known member
מסרב להתייב שיקצץ בכספי הקואליציונים, ולסגור משרדי משרדי ממשלה מיותרים.
כן מקפיא קצבאות.
שר האוצר הודיע על הקפאת כל הקצבאות ב-2025

אפרת10512

Well-known member
כן מקפיא קצבאות.
זה מה שהוא מסוגל הרי לפגוע בחזקים הוא לא יכול הוא יודע שיהיה לו קשה אז מה איכפת לו לפגוע בחלשים

שמלת תחרה1

Well-known member
זה מה שהוא מסוגל הרי לפגוע בחזקים הוא לא יכול הוא יודע שיהיה לו קשה אז מה איכפת לו לפגוע בחלשים
צודקת.
לצורך העניין דוגמה לפגיעה בחלשים.

אז כמה עומדים להפסיד מקבלי הקצבאות החל מינואר 2025, בהנחה שהשכר הממוצע במשק ישמור על גובהו וששר האוצר ימשיך להתעקש על ההקפאה? למשל, אדם בוגר שזכאי לקצבת נכות כללית בשיעור 100% מקבל נכון להיום 4,291 שקלים לחודש. אילולא ההקפאה, בינואר 2025 יכולה הייתה הקצבה לעלות בכ-10%, שהם עוד 429 שקלים לחודש (5,148 שקלים בשנה).

ai27

Well-known member
כן מקפיא קצבאות.
הרי אי אפשר להתחייב על מה שעדיין לא סוכם
אבל תכנית התקציב מוכנה, ועל מה שלא סגור עובדים כעת

קצבאות ושכר נבחרי ציבור (ובכירי השירות הציבורי ששכרם צמוד לו) יוקפאו
גם מדרגות המס לא יעלו (כך שהמיסים לא ירדו השנה)

Harrington

Well-known member
מנהל
כן מקפיא קצבאות.
סתם להשכלה כללית, הוא לא באמת "מקפיא קצבאות" :). כאילו, אל תספרי לאף אחד, שכן זאת כותרת שצריכה לרוץ לפחות 3-4 ימים. כמובן לאפשר לרל"בניקים לתקוף את הממשלה, העומד בראשה ושר האוצר וכו'. כמובן להשמיע טענות על חוסר מקצועיות שלו. כמובן לציין שפקידי האוצר חושבים אחרת ממנו (כאילו שמישהו בחר בהם שזה רלוונטי למשהו ;-)) ושאר מרעין בישין. רק לאחר מכן תופיע איזו רבע ידיעה ממנה נלמד שהדברים בכלל לא כצעקתה.

לגבי כספים קואליציוניים, אני מניח מבלי ששמעתי את שר האוצר בעניין, שהוא יתייחס לכל נושא לגופו. מה שחשוב או דחוף להעביר הוא יעביר ומה שניתן לדחות ולהשתמש בכספים לעניינים חשובים/דחופים כרגע יותר, כך הוא ינהג לגביהם.

מה אומר ומה אצטדק, בדיוק כפי שאני מצפה משר אוצר לנהוג בשעת מלחמה :).

שמלת תחרה1

Well-known member
סתם להשכלה כללית, הוא לא באמת "מקפיא קצבאות"
. כאילו, אל תספרי לאף אחד, שכן זאת כותרת שצריכה לרוץ לפחות 3-4 ימים. כמובן לאפשר לרל"בניקים לתקוף את הממשלה, העומד בראשה ושר האוצר וכו'. כמובן להשמיע טענות על חוסר מקצועיות שלו. כמובן לציין שפקידי האוצר חושבים אחרת ממנו (כאילו שמישהו בחר בהם שזה רלוונטי למשהו
) ושאר מרעין בישין. רק לאחר מכן תופיע איזו רבע ידיעה ממנה נלמד שהדברים בכלל לא כצעקתה.

לגבי כספים קואליציוניים, אני מניח מבלי ששמעתי את שר האוצר בעניין, שהוא יתייחס לכל נושא לגופו. מה שחשוב או דחוף להעביר הוא יעביר ומה שניתן לדחות ולהשתמש בכספים לעניינים חשובים/דחופים כרגע יותר, כך הוא ינהג לגביהם.

מה אומר ומה אצטדק, בדיוק כפי שאני מצפה משר אוצר לנהוג בשעת מלחמה
.
די להאמין לשטויות.
אפילו ביטוח ליאומי מתנגד לפגוע בחלשים. שר האוצר השתגע!

הביטוח הלאומי נגד הפגיעה בקצבאות: "הקיצוצים צריכים להתבצע ממקורות אחרים – ולא על גבם של החלשים"​

Harrington

Well-known member
מנהל
די להאמין לשטויות.
חחח, עניין של עובדות :). לא מסובך במיוחד לבדוק את זה.
אפילו ביטוח ליאומי מתנגד לפגוע בחלשים.
ברור. וכי ציפית שהמוסד יגיד שהוא בעד פגיעה בחלשים?
שר האוצר השתגע!
זאת כבר שאלה של השקפת עולם :).

ai27

Well-known member
סתם להשכלה כללית, הוא לא באמת "מקפיא קצבאות" :). כאילו, אל תספרי לאף אחד, שכן זאת כותרת שצריכה לרוץ לפחות 3-4 ימים.
באוצר הציעו לסמוטריץ' להשתמש בדיוק באותה טכניקה שבנט לפיד וליברמן השתמשו בה:
שכר ממוצע מזוייף, המנותק מהשכר במשק בפועל.

אז הבנת?
כשהלפידונים עשו את זה בפועל. לא שמעת שום תלונה על זה. צנזורה תקשורתית מוחלטת
וכשסמוטריץ' שוקל את זה
מדובר ב"אסון"

שמלת תחרה1

Well-known member
באוצר הציעו לסמוטריץ' להשתמש בדיוק באותה טכניקה שבנט לפיד וליברמן השתמשו בה:
שכר ממוצע מזוייף, המנותק מהשכר במשק בפועל.

אז הבנת?
כשהלפידונים עשו את זה בפועל. לא שמעת שום תלונה על זה. צנזורה תקשורתית מוחלטת
וכשסמוטריץ' שוקל את זה
מדובר ב"אסון"
מדוע להשוות בן בנט לנתניהו? יש מצב נתון.

ריקי זו אני

Well-known member
מאחר ואני (ביביסטית כידוע...) לא חושבת בהגיון אלה רק מרגש (כדברי לא מעט פרופסורים אנרכיסטים שונאי עצמם...), כי אני ימנית
(וזה חצי נחמה) וממוצא צפון אפריקאית או לדייק מלוב... הרי שאין לי דעה עצמאית לשאלת תפקודו של שר האוצר המכהן...
אני מאמצת את דבריו של פרופ. (רגשי? ממוצא עירקי) ירון זליכה שרואה בשר האוצר הנוכחי כשלון גדול במשרד מאוד מאוד חשוב כי...

הנ"ל לא נלחם בכלל במונופולים ששודדים אותנו...
הנ"ל לא מוריד את המחירים שהממשלה מטילה על הציבור ללא הגיון כלילי...
(דלק... מים... אנרגיה... חשמל... תחבורה ציבורית... קרקעות לבניה וכו'.)
לא מוריד מיסים ישירים הכרח להתחיל פה צמיחה - גדולה...

Harrington

Well-known member
מנהל
מאחר ואני (ביביסטית כידוע...) לא חושבת בהגיון אלה רק מרגש (כדברי לא מעט פרופסורים אנרכיסטים שונאי עצמם...), כי אני ימנית
(וזה חצי נחמה) וממוצא צפון אפריקאית או לדייק מלוב... הרי שאין לי דעה עצמאית לשאלת תפקודו של שר האוצר המכהן...
אני מאמצת את דבריו של פרופ. (רגשי? ממוצא עירקי) ירון זליכה שרואה בשר האוצר הנוכחי כשלון גדול במשרד מאוד מאוד חשוב כי...

אז אני לא ביביסט וגם אין לי דעה מיוחדת לגופם של דברייך. אבל אחד האנשים האחרונים במדינה שהייתי סומך על דעתם כפי שהם מפרסמים אותה, זה פרופ' ירון זליכה. האיש הוכיח זה מכבר שדעותיו משתנות בהתאם לאג'נדה הפוליטית שלו בכל רגע נתון וזאת רק אחת ממגרעותיו והסיבות לאי-אמינותו בעיני.

שמלת תחרה1

Well-known member

למה לא לעלות מיסים על מכוניות יוקרה? או על משקאות וסגירים, וכן לפגוע בחלשים?

למעלה